Πάνος Μιχαλόπουλος: "Βάζω πρόσω ολοταχώς για τρίτο στεφάνι"!

21.03.2007
Πανέτοιμος να περάσει την πόρτα της εκκλησίας ως γαμπρός δύο φορές μέσα στο 2007 είναι ο Πάνος Μιχαλόπουλος. Ο δημοφιλέστατος ηθοποιός, που αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται για την αυλαία της υπέρ επιτυχημένης σειράς «Η ώρα η καλή», μιλάει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ για το ποια νύφη θα ήθελε για τον τηλεοπτικό Στέφανο αλλά και για το δικό του τρίτο στεφάνι που ετοιμάζεται να βάλει!

Έτσι θα ήθελα το τέλος της «ρας της καλής»

Σε λίγο ολοκληρώνεται ο τρίτος κύκλος της «ρας της καλής». Τι θα σας λείψει από αυτήν;

«ο Στέφανος Φωτιάδης! Αυτός ο πλοίαρχος ο γκρινιάρης και λίγο περίεργος. Έχτισα αυτόν το ρόλο με μεγάλη αγάπη. Και δανείστηκα γι αυτόν πολλά στοιχεία από τη σχέση που είχαν μεταξύ τους οι ίδιοι οι γονείς μου».

Αν σας πρότειναν για τέταρτη χρονιά τη σειρά τι θα λέγατε;

«Σίγουρα, όχι! Ήδη ήταν πάρα πολύ για μένα. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είπα το ναι για την τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Και πήρα το ρίσκο ύστερα από πίεση του καναλιού».

Φοβηθήκατε καθόλου την αποτυχία ;

«Όχι. Εξάλλου δεν έχω γνωρίσει αποτυχία στην τηλεόραση. Είναι ότι μεγαλώνω. Δεν είμαι στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Ενδεχομένως κάποιοι νέοι ηθοποιοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα να ήθελαν να συνεχιστεί και να σημαδέψει την καριέρα τους. Εμένα τι να με σημαδέψει;».

Πώς θα βρει το κλείσιμο της σειράς τον Στέφανο;

«Ο άστατος Στέφανος τελικά νοικοκυρεύεται! Υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Αμαραντίδης! Δεν μπορώ να του επιβάλω εγώ τίποτα! Και απ ό,τι έχω συζητήσει με τον ίδιο, παραμένει ανοιχτό το θέμα ποια θα είναι η νύφη. Πολλοί νομίζουν ότι θα παντρευτώ τη Ναταλία Λιονάκη, άλλοι την Υρώ Λούπη. Πάντως, μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να έχουμε και μια πολύ μεγάλη ανατροπή με μια επιστροφή από το παρελθόν!».

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος ποια θα ήθελε να είναι η νύφη στο πλευρό του τηλεοπτικού Στέφανου;

«πιστεύω ότι στον Στέφανο ταιριάζει κάτι πολύ extreme. Είτε είναι κάποια από τις αδελφές που μας απασχόλησαν στο παρελθόν ή κάποια από τις τωρινές γυναίκες που τον πολιορκούν».

Θα επιστρέφατε εύκολα σε μια ερωτική σχέση του παρελθόντος;

«Δεν το έχω κάνει ποτέ. είναι αρχή συνειδητή που έχω στην προσωπική και καλλιτεχνική μου πορεία. Ό,τι φεύγει από δίπλα μου τελειώνει».

Το τρις εξαμαρτείν

Πόσο μακριά είναι η καθημερινή ζωή σας από τον άστατο ερωτικά Στέφανο;

«Είχα κοινά στοιχεία με τον Στέφανο στο παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό η ζωή μου είναι ήρεμη και κατασταλαγμένη. Ξέρω τι θέλω σ' αυτή τη φάση».

Παίρνετε εύκολα αποφάσεις ζωής στα προσωπικά σας;

«Παίρνω εύκολα αποφάσεις ζωής. Και για κάποιες έχω μετανιώσει».

Μάθαμε ότι, εκτός από τον Στέφανο, θα ντυθείτε κι εσείς γαμπρός μέσα στο 2007. Αληθεύει;

«Είναι αλήθεια. Ο γάμος θα γίνει προς το τέλος του 2007. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Και να ξέρετε ότι δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση να αποφασίσω για το τρίτο στεφάνι. Γιατί όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε όλο και πιο συντηρητικοί. Ψειρίζουμε πιο πολύ τις ερωτικές καταστάσεις. Όταν είσαι πιο νέος, τα αντιμετωπίζεις ίσως και πιο αφελώς όλα. Μπορεί να λες τι ένας, τι δύο γάμοι. Και ακόμη θα σας πω ότι το ψάχνω το θέμα και δεν μπορώ να σας πω πότε θα γίνει και αν θα γίνει μέσα στο 2007».

Σαν «επτασφράγιστο μυστικό» κρατάτε την ταυτότητα της εκλεκτής της καρδιάς σας. Ποια είναι;

«Ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο. Κι αν σας πω με τι ασχολείται, θα την καταλάβουν όλοι, αφού είναι γνωστή! Την αγαπάω πολύ. Τίποτα παραπάνω. Τόσα χρόνια που είμαι στο προσκήνιο φροντίζω να περιχαρακώνω τα προσωπικά μου. Δέχομαι ότι μπορεί στο παρελθόν να έχω παίξει κι εγώ το παιχνίδι του lifestyle. Τώρα όμως είμαι διατεθειμένος να κρατήσω την προσωπική μου ζωή σαν πολύτιμο θησαυρό μακριά απ όλους και απ όλα. Σ αυτή την ηλικία θέλω να ελέγχω εγώ τα προσωπικά μου».

Παίρνετε ρίσκα εύκολα;

«Ακραία πράγματα έχω κάνει μόνο στα επαγγελματικά μου και πολλές φορές έχουν γυρίσει μπούμεραγκ».

Συγχωρείτε εύκολα ανθρώπους που σας έχουν πληγώσει;

«Και να ήθελα, δεν μ αφήνει το μανιάτικό να συγχωρήσω όσους με έχουν πειράξει σε θέματα τιμής. Στα θέματα τιμής, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης είμαι σκληρός. Η ηθική μου πλευρά είναι αυτή που είναι λίγο άτεγκτη».

Μετανιώνετε για λάθη του χθες;

«Και βέβαια μετανιώνω και μάλιστα πικρά. Ακούω διάφορους που λένε ότι δεν μετανιώνουν και φρίττω!».

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμα της έως τώρα ζωής σας;

«Το γιο μου, τίποτα άλλο. Την αγαπάω τη δουλειά μου, αλλά δεν είναι το α και το ω στη ζωή μου».

Είστε αυστηρός ως γονιός;

«Ποτέ! Είμαστε σαν αδέλφια, φιλαράκια, γιατί δεν έχουμε και την τρομερή διαφορά ηλικίας. Και πάντα ρωτάω τη γνώμη του για οτιδήποτε με απασχολεί, είτε αυτό έχει να κάνει με τα προσωπικά μου είτε με τα επαγγελματικά μου. Και τη γνώμη του, που συνήθως είναι πολύ αυστηρή και σκληρή, τη μετράω πολύ, γιατί η δουλειά του είναι πίσω από τις κάμερες, οπότε έχει μια αντικειμενικότητα. Και συχνά προσπαθεί να με επαναφέρει στην τάξη σαν ατίθασο νιάτο που είμαι πολλές φορές». (Γέλια.)

Πώς νιώθετε που εξακολουθούν να σας κυνηγούν οι γυναίκες;

«Υπάρχει ωραιότερο πράγμα; Οι γυναίκες ήταν πάντα το αλατοπίπερο της ζωής μου! Από την άλλη, μ αρέσει να είμαι κυνηγός μόνο εγώ στις προσωπικές μου σχέσεις».

Έχετε φάει ποτέ αλήθεια «χυλόπιτα» από γυναίκα;

«Πολλές χυλόπιτες! Και δεν με πείραζε, ούτε ποτέ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου γι αυτόν το λόγο. Έχω πολύ αναπτυγμένη την αίσθηση του αυτοσαρκασμού, που με βοηθούσε στο να διαχειριστώ μια απόρριψη!».

«Πειράζει που δεν βλέπω τη Μαρία την άσχημη;»

Πολλοί συνάδελφοί σας της περιόδου της βιντεοταινίας θέλουν να πετάξουν τη «ρετσινιά» της συμμετοχής τους σ' αυτή. Πώς το κρίνετε;

«Εγώ ποτέ δεν ενοχοποίησα αυτή την περίοδο. Γιατί ήταν και πολλά τα λεφτά, Άρη, για την εποχή εκείνη. Κάποιοι συνάδελφοι που τώρα έχουν γίνει των βορείων προαστίων τείνουν να αποποιούνται αυτή την περίοδο. Εγώ είμαι των νοτίων».

Επόμενα τηλεοπτικά σχέδια;

«Πιο πιθανή θεωρώ την πρόταση του Τάκη Σπηλιόπουλου που μαζί είχαμε συνεργαστεί στο Τμήμα Ηθών, το Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο. Ο ρόλος που μου πρότεινε έχει να κάνει με ένα μεγιστάνα των media».

Τι φταίει κατά τη γνώμη σας που τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ζούμε στο ρυθμό της «Μαρίας της άσχημης» και άλλων δύο σίριαλ και δεν ξεχώρισαν άλλα πέρα απ αυτά;

«Είναι σίγουρα κάθε πέρυσι και καλύτερα. Οτιδήποτε ξεχώρισε φέτος σε σειρά ήταν προπέρσινο! Αυτό σημαίνει ότι οι καινούργιες προτάσεις δεν ήταν ολοκληρωμένες και δεν είχαν κάτι να πουν στον τηλεθεατή. Την επιτυχία της Μαρίας της άσχημης μπορώ να την εξηγήσω μόνο από το ότι το κοινό που εξακολουθεί να καθορίζει την επιτυχία μιας σειράς είναι τα παιδιά. Αυτοί είναι οι ρυθμιστές της τηλεθέασης. Εγώ πάντως δεν μπορώ να την παρακολουθήσω».

Τrivia

1. Όνειρο ζωής να ανεβάσει κάποια στιγμή στο θέατρο κάποια από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

2. Από την τηλεόραση βλέπει φανατικά όλες τις αθλητικές εκπομπές.

3. Χόμπι, ό,τι έχει να κάνει με τη γη. Του αρέσει να περνάει πολλές ώρες με τα φυτά του. «Μ αρέσει να έρχομαι σε επαφή με το χώμα».

4. Για τα ταξίδια προτιμάει να ταξιδεύει με πλοίο και όχι με αεροπλάνο.

5. Αγαπημένος προορισμός για ταξίδι, τα κακοτράχαλα χωριουδάκια της μεσσηνιακής Μάνης.

6. Αγαπημένη τηλεοπτική συνεργασία με τον Μανούσο Μανουσάκη. «Κάποια στιγμή θα θελα να το ξανακάνουμε».