Ρόκι στα 60 του

12.03.2007
Ο Ιταλοαμερικανός Sylvester Enzio Stallone, που γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1946 την ίδια ημέρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush, φέτος κλείνει τα 61 και παραμένει, όπως λέει, περίπου έφηβος!

από τον Βασίλη Λούκα

Εχει υπογράψει πάνω από 220 ταινίες και η τελευταία του παραγωγή ως Rocky Balboa (2006) έχει γίνει σημείο αναφοράς για το σύγχρονο Χόλιγουντ, ενώ, όπως δήλωσε, προετοιμάζει το «Rambo ΙV» για το 2008.

Τα μικρά μυστικά του
Το παρατσούκλι του είναι «Sly», αν και όταν ήταν πιτσιρικάς, ήθελε να τον φωνάζουν «Μichael». Έχει ύψος 1,78 μ. και είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Ο πατέρας του Frank ήταν κομμωτής και η μητέρα του Jacqueline έχει γίνει γνωστή για το εκκεντρικό στυλ της και για τις αστρολογικές γνώσεις της. Η ίδια δήλωνε από παλιά θαυμάστρια του ηθοποιού ταινιών δράσης Jackie Chan και το γεγονός αυτό οδήγησε τον Stallone να αναπτύξει μαζί του μια ισχυρή φιλία. Έχει έναν αδελφό, που είναι καλλιτέχνης, τον Frank Stallone, ο οποίος για ένα φεγγάρι μάλιστα έκανε καριέρα και ως τραγουδιστής, και μία ετεροθαλή αδελφή, την Toni Ann Filiti-Schaub, που προέκυψε από το δεύτερο γάμο της μητέρας του με τον ιδιοκτήτη πιτσαρίας Tony Filiti.

Ξεκίνησε ως μποντιμπίλντερ και ως ηθοποιός για να προσθέσει εν συνεχεία στην ταυτότητά του τις ιδιότητες του σκηνοθέτη, του παραγωγού, του σεναριογράφου και του επιχειρηματία. Οι κορυφαίες στιγμές του θεωρεί ότι βρίσκονται σε όλα τα φιλμ της σειράς, «Rocky» και «Rambo». Ως Rocky Balboa στα φιλμ «Rocky» και ως John J. Rambo στις ομώνυμες ταινίες αλλά και ως σερίφης Freddy Heflin στο «Cop Land» έχει φτιάξει ένα ιδιότυπο βιογραφικό.

Γιατί πέτυχε
Το μυστικό της επιτυχίας του Sylvester Stallone κρύβεται στους λιγομίλητους, «μονοσυλλαβικούς» τους ονομάζουν χαρακτηριστικά στην πατρίδα του, και αντικοινωνικούς εν γένει χαρακτήρες που έχει υποδυθεί μέχρι σήμερα.

Πρωταγωνιστής πάντα σε ταινίες δράσης, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο πλατύ κοινό. Έχοντας ξοδέψει αμέτρητες ώρες σε προπόνηση και εξάσκηση είναι η προσωπικότητα που έχει ιδιαίτερες συμπάθειες στους κύκλους των βετεράνων του Βιετνάμ, στα σώματα ασφαλείας και στους αθλούμενους στα ρινγκ.

Πολυγαμικός αλλά και πολύτεκνος!
Παντρεύτηκε μικρός στις 28 Δεκεμβρίου του 1974 τη Sasha Czack και έμεινε μαζί της μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 1985. Απέκτησαν δύο αγόρια, τον Sage, που έπαιξε ένα ρόλο μαζί του στο φιλμ «Rocky V» (1990) και στο φιλμ «Daylight» (1996), και τον Seargeoh, ο οποίος είναι αυτιστικός, οι οποίοι γεννήθηκαν το 1976 και το 1979 αντίστοιχα.

Ακολούθησε η θυελλώδης σχέση του με την εκρηκτική Brigitte Nielsen. Παντρεύτηκαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1985 και έμειναν μαζί μέχρι τις 13 Ιουλίου του 1987. Το γεγονός ότι και στους δύο προηγούμενους γάμους του προτίμησε το Δεκέμβριο για να δεσμευτεί τον έκανε να αλλάξει πλεύση. Έτσι, προτίμησε να κάνει ανοιξιάτικη τελετή στο ανάλογο τρίτο βήμα της ζωής του. Η τυχερή της καρδιάς του είναι η Ιρλανδοαμερικάνα Jennifer Flavin. Παντρεύτηκαν στις 17 Μαϊου του 1997 στην πατρίδα του Ουίνστον Τσόρτσιλ και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες: τη Sophia Rose, που υπεραγαπά καθώς σώθηκε από θαύμα όταν έκανε σε ηλικία μόλις δυόμισι μηνών εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, τη Sistine Rose και τη Scarlett Rose, που γεννήθηκαν το 1996, το 1998 και το 2002 αντίστοιχα.

Εκτός από τις επίσημες σχέσεις που είχε στη ζωή του, έχουν καταγραφεί φλερτ με την Pamela Anderson, τη Naomi Campell, την Jannis Dikinson και άλλες. Με την τελευταία μάλιστα οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι έχει αποκτήσει μια ακόμη κόρη, τη Savannah!

Λεπτομέρεια με νόημα: το όνομα όλων των παιδιών του αρχίζει με το γράμμα «S».

Ιδιοτροπίες και λεπτομέρειες
Εξαιτίας επιπλοκών στη διάρκεια της γέννησής του, υπέφερε από μια μορφή παράλυσης στο αριστερό μέρος του προσώπου του, που του άφησε ένα μικρό πρόβλημα στην εκφορά του λόγου.

Του αρέσει ιδιαίτερα η ζωγραφική και, όπως λέει χαρακτηριστικά, ο Leonardo Da Vinci είναι ο ήρωάς του!

Υπήρξε ένας εκ των τριών βασικών μετόχων της αλυσίδας Planet Hollywood μαζί με τους Bruce Willis και Arnold Schwarzenegger.

Τον τελευταίο τον υποστήριξε ένθερμα στην επανεκλογή του ως κυβερνήτη της Καλιφόρνιας το 2006 και του έδωσε και 15.000 δολάρια για την καμπάνια του.

Η κακή πορεία της επένδυσής του στα εστιατόρια τον οδήγησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2002 να μηνύσει τον πρώην μάνατζέρ του, Kenneth Starr, για κακές συμβουλές. Του ζητούσε μάλιστα το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων για ζημιές που υπέστη μπλέκοντας στην επιχείρηση αυτή, που κατέληξε σε οικονομική τραγωδία.

Στα 15 του ψηφίστηκε από τους συμμαθητές του ως ο πλέον πιθανός υποψήφιος να τελειώσει τη ζωή του στην ηλεκτρική καρέκλα!

Υποστήριζε από τις αρχές της δεκαετίας ένθερμα το σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ έχοντας πάντα στο πλευρό του τους παραδοσιακούς οπαδούς των ρεπουμπλικάνων και τους συναδέλφους του Bruce Willis, Chuck Norris και Robert Duvall.

οπαδός των πούρων, έχει κόψει το κάπνισμα τσιγάρου από την εποχή των γυρισμάτων του «Rocky», όταν ένιωσε ότι του κόβεται η αναπνοή στο ρινγκ.

Βλέπει φανατικά ταινίες «Βollywood» και παρακολουθεί αγγλικό ποδόσφαιρο υποστηρίζοντας την ομάδα της Έβερτον.

Σταρ σε πορνό
Ήταν στα 23 του όταν έκανε τον πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας του σε ένα φιλμ που άνετα χαρακτηρίζεται ως πορνό. Η ταινία είχε τίτλο «Τhe Party at Kitty and Studs» και γυρίστηκε το 1970 και επαναπροβλήθηκε ως «Τhe Italian Stallion» μετά την επιτυχία που έκανε το 1976 το πρώτο φιλμ της σειράς «Rocky». Εννοείται πως εμφανιζόταν γυμνός σε κάθε σκηνή του έργου υποδυόμενος το ζιγκολό και η αμοιβή του ήταν 200 δολάρια. Σήμερα το κασέ του για κάθε ταινία προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια!