1.000+1 νύχτες για το γάμο της Λιζ!

09.03.2007
Το περασμένο Σάββατο παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της δισεκατομμυριούχο Αρούν Ναγιάρ. Τα γαμήλια πανηγύρια όμως κορυφώνονται αύριο με την τέλεση του παραδοσιακού ινδικού γάμου στο παλάτι Umaid Bhawan σε ένα χλιδάτο σκηνικό.

Η τοποθεσία γύρω από το θρυλικό μεσαιωνικό κάστρο του Γκλουσεστερσάιρ ήταν φωταγωγημένη από νωρίς. Μπροστά σε 200 υψηλούς καλεσμένους και αφού τη συνόδευαν 20 «κυρίες των τιμών» η Λιζ στις 6.30 το απόγευμα είπε το πολυπόθητο «ναι, δέχομαι» στο βαθύπλουτο Ινδό της καρδιάς της Αρούν Ναγιάρ.

Οι καλεσμένοι: Καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο Έλτον Τζον και ο σύντροφός του Ντέιβιντ Φέρνις, ο Παύλος, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα τέσσερα παιδιά τους, η οικογένεια Μπέκαμ και η Ντονατέλα Βερσάτσε. Εκείνος που δεν παραβρέθηκε στο γάμο ήταν ο πρώην της Λιζ, Χιου Γκραντ. Άλλωστε, λίγο καιρό πριν είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω πολλούς που προσκαλούν στο γάμο τους πρώην συντρόφους τους!».

Οι προεδρικές σουίτες: Οι περισσότεροι καλεσμένοι κατέλυσαν στις χλιδάτες σουίτες του ξενοδοχείου «Μπάρνσλεϊ Χάους». Η κάθε σουίτα έχει ένα τεραστίων διαστάσεων σαλόνι, μια τηλεόραση 42 ιντσών, ξεχωριστές καμπίνες μπάνιου και τζακούζι, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν άφθονη σαμπάνια και γλυκίσματα. Η διαμονή για κάποιον «κοινό θνητό» σε μια τέτοια σουίτα φθάνει έως και τα 1.000 ευρώ τη βραδιά!

Το «βασιλικό» ΜΕΝΟΥ: Τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το κάστρο όπου έγινε ο γάμος το ζευγάρι παρέθεσε δείπνο για τους καλεσμένους του. Όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν μεταξύ άλλων ελάφι καπνιστό, γαλοπούλα Γουινέας, χαβιάρι και πολλές ακόμη λιχουδιές για γευσιγνώστες υψηλών απαιτήσεων.

Τα γαμήλια φορέματα: Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας εβδομάδας η Λιζ υπολογίζεται να αλλάξει 15 διαφορετικές δημιουργίες, όλες σχεδιασμένες από την κολλητή της Ντονατέλα Βερσάτσε. Η αξία τους αγγίζει τις 130.000 ευρώ!

Ο ινδικός γάμος: Η ρομαντική πόλη Jodhpur θα φιλοξενήσει το «γάμο του αιώνα», σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πώς όμως θα εμφανιστεί σ' αυτόν η Λιζ; Όπως λέει η ινδική παράδοση, η νύφη θα κάνει την είσοδό της πάνω σε έναν ελέφαντα φορώντας ένα ροζ σάρι που της έχει σχεδιάσει η Ντονατέλα Βερσάτσε, αξίας 20.000 ευρώ, ενώ ο γαμπρός μαζί με το γιο της Ντάμιαν θα την ακολουθούν σε μια άμαξα ντυμένη από φύλλα χρυσού και την οποία θα σέρνουν τέσσερα άλογα σπανιότατης ράτσας. Τα τρία στάδια μιας παραδοσιακής ινδικής γαμήλιας τελετής περιλαμβάνουν τα εξής: το «homa», που είναι οι αφιερώσεις των νεονύμφων μπροστά στη φωτιά, το «panigrahena», που είναι η ανταλλαγή των γαμήλιων στεφάνων, το «satapadi», σύμφωνα με το οποίο γαμπρός και νύφη πρέπει να κάνουν επτά στροφές γύρω από τη φωτιά και, τέλος, ο Αρούν θα ψεκάσει τα μαλλιά της νύφης με κόκκινη σκόνη, που συμβολίζει την ευημερία και τη γονιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ