Βίκυ Πρωτογεράκη: "Το πρωί δικηγόρος, το βράδυ ηθοποιός"!

14.03.2007
Τι γυρεύει η δυναμική και sexy Χριστίνα του σίριαλ «Μαρία η άσχημη» στα δικαστήρια; Όχι δεν είχε γύρισμα εκεί η Βίκυ Πρωτογεράκη, που υποδύεται την κολλητή φίλη της Μαρίας. Εκεί περνάει αρκετές ώρες της ημέρας ως δικηγόρος, ενώ τις υπόλοιπες τη βρίσκουμε στο γύρισμα.

ΑΠΙ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ, ΦΩΤΟ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΚΗ

Η Βίκυ Πρωτογεράκη μοιράζεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες αγάπες: τη νομική και την υποκριτική. Δικηγόρος και ηθοποιός, παίζει δύο ρόλους ζωής που της γεμίζουν την ψυχή. Τη συναντήσαμε στα δικαστήρια και ανακαλύψαμε το άλλο της «πρόσωπο», το αυστηρό και σικάτο, όπως αρμόζει σε μια σοβαρή δικηγόρο. Μας μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της και μας αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να ερωτευτεί τον Άνθιμο Ανανιάδη, γιατί τον θεωρεί πολύ ερωτικό άντρα.

Ποια αγάπη σου είναι η μεγαλύτερη, η νομική ή η υποκριτική;

«Δεν μπορώ να μετρήσω ποια είναι η μεγαλύτερη, γιατί και τα δύο τα αγαπώ. Άλλωστε, σε ό,τι κι αν κάνω βάζω πολλή αγάπη και ευσυνειδησία».

Πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος που έρχεται να σου ζητήσει νομικές συμβουλές και ανακαλύπτει ότι σε ξέρει και ως ηθοποιό;

«Με αντιμετωπίζουν πιο ζεστά και πιο ανθρώπινα. Άλλωστε, κι εγώ ως χαρακτήρας είμαι πολύ ευαίσθητη. Βέβαια, βάζω όρια, γιατί το επάγγελμα του δικηγόρου είναι εξαιρετικά σκληρό».

Οι συνάδελφοί σου δικηγόροι, που ξέρουν ότι είσαι και ηθοποιός, πώς σε αντιμετωπίζουν;

«Μια χαρά. Μάλιστα, με κάποιους που τελειώσαμε μαζί τη Νομική Κομοτηνής είμαστε σαν αδέλφια μαζί μας ήταν και ο Λάκης Λαζόπουλος. Όμως και στο θέατρο έχω κάνει πολύ καλές φιλίες».

Βλέπω ότι διαχωρίζεις στυλιστικά τη δικηγορία από την ηθοποιία και ντύνεσαι ανάλογα

«Ναι. Στο δικαστήριο θα πάω με πολύ σεμνό και σικάτο ντύσιμο, ενώ στην τηλεόραση ή στο θέατρο φοράω ρούχα ανάλογα με το ρόλο που θα υποδυθώ. Είναι σαν να παίζω δύο διαφορετικούς ρόλους. Πάντως, θα ήθελα πολύ να παίξω μια δικηγόρο στην τηλεόραση».

Σε έχει βοηθήσει η νομική σε κάποιο ρόλο σου και το αντίστροφο;

«Βεβαίως. Το θέατρο με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη νομική, γιατί με έχει μάθει να ρισκάρω. Η υποκριτική είναι ρίσκο. Στη δικηγορία βλέπω τον ανθρώπινο πόνο και αυτό με έχει κάνει να είμαι πολύ προσγειωμένη. Δεν υπάρχει δηλαδή καμιά περίπτωση να ψωνιστώ με τη δημοσιότητα».

Είσαι παιδί του Εθνικού Θεάτρου. Πόσο εύκολο ήταν για σένα να στραφείς στην τηλεόραση;

«Όταν αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου με σεβασμό, όπου και να βρεθείς, θα την κάνεις σωστά. Είχα την τύχη να συνεργαστώ στο θέατρο με μεγάλους σκηνοθέτες (Μινωτής, Παπαδέλης, Σολομός κ.ά.) και η αλήθεια είναι ότι στην τηλεόραση νιώθω πως, ενώ θα μπορούσα να τρέξω με 500, τρέχω με 50. Η δημοσιότητα έρχεται από την τηλεόραση, αλλά εγώ, πίστεψέ με, δεν κάνω τηλεόραση για να γίνω γνωστή. Το κάνω γιατί πραγματικά οι δουλειές που συμμετέχω μου αρέσουν πολύ».

Στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη» υποδύεσαι τη Χριστίνα, μια ανύπαντρη μητέρα που είναι δυναμική, sexy, έχει τσαμπουκά και ζει τη ζωή της. Εσύ;

«Το κοινό μας στοιχείο είναι ότι είμαστε και οι δύο δυναμικές και η διαφορά μας ότι εγώ δεν ζω τόσο πολύ τη ζωή μου. Είμαι συγκρατημένη και εσωστρεφής. Δεν δείχνω τα συναισθήματά μου, όπως κάνει η Χριστίνα. Κατά βάθος είμαι πολύ μοναχικό άτομο».

Η Χριστίνα ψάχνει να βρει τον άνθρωπο της ζωής της. Εσύ;

«Το ίδιο κι εγώ. Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά θα ήθελα πολύ να συμβεί».

Τι προτιμάς, τη σοβαρή δικηγορίνα ή τη sexy και ερωτική Χριστίνα;

«Τη sexy και ερωτική Χριστίνα. Αυτό που δεν έχεις στη ζωή σου το θέλεις».

Τι γυναίκα είναι η Βίκυ;

«Είμαι αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα που πιστεύει ακόμα σε μεγάλες αγάπες».

Στο σίριαλ παίζει ο Άνθιμος Ανανιάδης που τον κυνηγάνε σαν τρελές οι γυναίκες. Τον θεωρείς ερωτικό;

«Βεβαίως. Είναι πολύ ωραίο παιδί. Ένας κούκλος στην εμφάνιση και στην ψυχή. Θα μπορούσα να τον ερωτευτώ».

Η Αγγελική Δαλιάνη ως «Μαρία η άσχημη» έγινε talk of the town. Εσύ τη ζεις από κοντά, τι άνθρωπος είναι;

«Καλλιεργημένη κοπέλα και προσγειωμένη. Δεν είναι δήθεν. Είναι καλός άνθρωπος. Και μια χαρά αντιμετωπίζει τη δημοσιότητα που κέρδισε με το σπαθί της».

Τα αγαπημένα της

Λατρεύει: Το γράψιμο. Ήδη έχει ολοκληρώσει ένα σενάριο για μια κωμωδία.

Ζώδιο: Υδροχόος με ωροσκόπο Ζυγό.

Χρώμα: Πράσινο.

Φαγητό: Σαλάτες και ό,τι βγάζει η γη.

Μουσική: Ροκ.

Τα χειρότερά της

Απεχθάνεται την υποκρισία και τη μαγειρική.

Το μυστικό της

Θέλω να μετακομίσω από το σπίτι των γονιών μου και να μείνω μόνη μου.

Τα ρούχα της Βίκυς Πρωτογεράκη είναι από το ατελιέ του σχεδιαστή Epifanio, στο Κολωνάκι, τον οποίο και ευχαριστούμε που μας τα παραχώρησε για τη φωτογράφηση.