Just married!

22.01.2007
Λένε ότι αυτός που θα σου κάνει ποδαρικό τη νέα χρονιά θα δώσει τύχη για όλο το χρόνο.

Λένε ότι αυτός που θα σου κάνει ποδαρικό τη νέα χρονιά θα δώσει τύχη για όλο το χρόνο. Και τι καλύτερο για ποδαρικό στα κοσμικά από το γάμο της γνωστής δημοσιογράφου Φαίης Μπέη και του δικηγόρου Νικόλα Κατσαρού! Βέβαια, τόσο για εμένα όσο και για τον περισσότερο κόσμο που γνωρίζω δεν ήταν ένα κοσμικό κάλεσμα, αλλά εντελώς προσωπικό, αφού η Φαίη και ο Νικόλας είναι από τα (πραγματικά και ειλικρινά) αγαπημένα πρόσωπα των περισσοτέρων μας.

Τους έχω ζήσει ως ζευγάρι αλλά και τον καθένα χωριστά. Από τις τροπικές παραλίες της Βραζιλίας μέχρι σε αριστοκρατικά dinne στα επιβλητικά παλάτια στο Βελιγράδι. Από το καταπληκτικό εξοχικό της Φαίης στις Σπέτσες μέχρι σε τριήμερα στην Αράχοβα. Κι όμως δεν τους έχω δει τόσο ερωτευμένους και ευτυχισμένους όσο λίγα λεπτά προτού αποχωρήσω από το Μουσείο Νάσιουτζικ (ύστερα από πεντέμισι ώρες!), όπου ξέκλεψαν λίγα λεπτά από τους 600 αγαπημένους τους καλεσμένους και έκατσαν μόνοι τους για να συνειδητοποιήσουν ότι ξεκίνησαν επίσημα το κοινό τους ταξίδι στη ζωή. Μα τι γράφω; Η Φαίη και ο Νικόλας «επισημοποίησαν» τον έρωτά τους από την πρώτη ματιά που αντάλλαξαν! Γι αυτό είναι από τα ζευγάρια στα οποία ο γάμος ήταν πραγματικά το φυσικό επακόλουθο. Αυτό που δεν ήταν και τόσο φυσιολογικό, και εδώ φαίνεται πως ο έρωτας κάνει θαύματα, ήταν το χιόνι που έδωσε μια επιπλέον ρομαντική νότα μετά τη συγκινητική τελετή στο εκκλησάκι του μουσείου. Χιόνι θέλει η νύφη; Χιόνι έφερε ο γαμπρός συσκευασμένο από το Άσπεν και το έριχναν στην είσοδο. Μα το να ρίχνεις μόνο λουλούδια και ρύζι είναι τετριμμένο, ενώ χιόνι (όχι χιονόμπαλες, βρε!) είναι πρωτότυπο! Όχι ότι από λουλούδια υστερούσε... 3.500 κατάλευκα τριαντάφυλλα στόλισαν το γάμο. Η δεξίωση που ακολούθησε στη γνωστή πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων του Μουσείου Νάσιουτζικ κατάφερε να μας κρατήσει αρκετές ώρες πέραν του προβλεπομένου. Αρκετά chic, με καταπληκτικό μπουφέ, σαμπάνιες να ρέουν και jazz band για αρχή και μετά την τούρτα πίσω στα «δικά μας», με τον Καραφώτη να ξεσηκώνει μέχρι και τους πιο σοβαρούς. Και, πιστέψτε με, ήταν πολλοί. Το ζεύγος έχει αξιοζήλευτο κοινωνικό κύκλο, εκ των οποίων έδωσαν άπαντες το «παρών» με ελάχιστες εξαιρέσεις (δικαιολογημένες πάντως!).

Τώρα που το σκέφτομαι Λέτε η ηγεσία της εκκλησίας να ζήλεψε την καταπληκτική τελετή γάμου της Φαίης και του Νικόλα και γι αυτό να απαγόρεψε τους γάμους στα κτήματα;