H κοτσάνα της Τζένιφερ Άνιστον

20.08.2010
H Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) μάλλον καλύτερα θα ήταν να μην αστειευτεί στην τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση και να μην χρησιμοποιήσει μια απαγορευμένη λέξη του αμερικάνικου λεξιλογίου. Γιατί όταν ζεις σε μια χώρα όπως η Αμερική πολλές φορέ καλύτερα να μασάς για να μην βγεις από τα συντηρητικά όρια της politicaly correct κατάστασης που επικρατεί.

H Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην είχε αστειευτεί στην τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση και να μην είχε χρησιμοποιήσει μια απαγορευμένη λέξη του αμερικάνικου λεξιλογίου. Γιατί όταν ζεις σε μια χώρα όπως η Αμερική πολλές φορές είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς και να παραβείς τα συντηρητικά όρια της "πολιτικά ορθής" λογικής που επικρατεί.

Κάπως έτσι όμως την πάτησε η Άνιστον ως καλεσμένη του αμερικάνικου show των Ρέγκις (Regis) και Κέλι (Kelly) όταν άρχισαν να συζητάνε για τη φωτογράφηση της στο περιοδικό Harper’s Bazaar, όπου μεταμορφώθηκε σε Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ (Barbara Streisand).

Απαντώντας στην ερώτηση ενός εκ των παρουσιαστών για το θέμα της φωτογράφησης είπε: «Ναι μ’ αρέσει να μεταμφιέζομαι, το κάνω για να κερδίσω το ψωμί μου... σαν καθυστερημένη!».

Μπορεί το κοινό στο πλατώ να γέλασε αλλά έξω απο το στούντιο επικρατούσε μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μιας και ξέρανε τι αντιδράσεις θ' ακολουθούσαν. Ο Πίτερ Μπερνς (Peter Berns) διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης "The Ark", η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, είπε στο Us magazine πως η λέξη «καθυστερημένο» ήταν προσβλητική και ακατάλληλη.

Μετά απ αυτό το περιστατικό η αμερικανίδα ηθοποιός, μπήκε στη (μαύρη) λίστα των celebrities που έχουν χρησιμοποιήσει προσβλητικούς όρους σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Από την προηγούμενη εβδομάδα που άρχισε να προωθεί τη νέα της ταινία "The Switch", η οποία πραγματεύεται το θέμα της τεχνητής γονιμοποίησης, η Άνιστον έχει μπλέξει ήδη μια φορά με τον Μπιλ Ο'Ρίλι (Bill O'Reilly), παρουσιαστή της εκπομπής "The O'Reilly Factor" στο κανάλι Fox.

Σ' αυτή την περίπτωση, ο συντηρητικός παρουσιαστής έγινε έξαλλος με το σχόλιο της σε δημοσιογράφους ότι "σήμερα, οι γυναίκες συνειδητοποιούν όλο και πιο συχνά ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστούν με έναν άντρα για να κάνουν παιδί" και χαρακτήρισε τις απόψεις της "καταστρεπτικές για την κοινωνία", ενώ την κάλεσε στην εκπομπή του για να "απολογηθεί".

Απαντώντας στην απρόσμενη επίθεση μέσω του "Good Morning America", όπου εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη, η 41χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι αυτή η κόντρα που πήρε εθνικές διαστάσεις την έχει σοκάρει ανεπανάληπτα:

"Ποτέ δεν πίστευα ότι το όνομα μου και αυτό το όνομα θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια πρόταση. Ήταν άδικο και προσβλητικό για όλες τις ανύπαντρες μητέρες", είπε φανερά ενοχλημένη.