Η οικονομική κρίση χτύπησε και τους Μπέκαμ!

20.08.2010
Όταν όλος ο κόσμος σφίγγει το ζωνάρι, ούτε οι οικογένειες των διασήμων μένουν αλώβητες... Αυτό κατάλαβαν από πρώτο χέρι ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ οι οποίοι αναγκάστηκαν να απολύσουν 14 από τα 50 άτομα του προσωπικού τους στα σπίτια που διατηρούν σε διάφορες χώρες.

Όταν όλος ο κόσμος σφίγγει το ζωνάρι, ούτε οι οικογένειες των διασήμων μένουν αλώβητες... Αυτό κατάλαβαν από πρώτο χέρι ο Ντέιβιντ (David) και η Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) οι οποίοι αναγκάστηκαν να απολύσουν 14 από τα 50 άτομα του προσωπικού τους στα σπίτια που διατηρούν σε διάφορες χώρες παγκοσμίως.

"Πετάτε τα λεφτά στο δρόμο", τους είπε έντρομος ο λογιστής τους σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun.

Η πρώην τραγουδίστρια και η νυν σχεδιάστρια μόδας κάλεσε έναν οικονομικό σύμβουλο για να επιληφθεί του συνόλου της περιουσίας τους, επειδή φοβόταν ότι ένας πολυέξοδος τρόπος ζωής είναι ανεπίτρεπτος σε μια εποχή που οι απλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθημερινά, γράφει η εφημερίδα.

"Σίγουρα έχετε την άνεση να πληρώνετε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά γιατί στο καλό να το κάνετε;", τους είπε ο σύμβουλος τους, σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντος της Βικτόρια.

Έτσι, η οικογένεια αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για να περιορίσει το προσωπικό στο βασικό της σπίτι, στο Χέρτφορντσάιρ στην Αγγλία (ειρωνικά καλούμενο από τον τοπικό τύπο και ως "Παλάτι του Μπέκινχαμ"), ενώ ήδη έχει απολύσει έξι από τους επτά κηπουρούς οι οποίοι φρόντιζαν τους κήπους του τεράστιου σπιτιού της στο Μπαργκεμόν της Νότιας Γαλλίας.

Άλλωστε, εκείνοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην Καλιφόρνια, όπου ο 35χρονος Ντέιβιντ παίζει για τους Λος Άντζελες Galaxy, κι έτσι στην πραγματικότητα δεν τους χρειάζονταν όλο αυτό το προσωπικό.

Στην αρχή οι Μπέκαμ, που συντηρούν ακόμα ένα σπίτι στο Ντουμπάι, ήταν αντίθετοι στο να απολύσουν τα 14 από τα 50 άτομα του προσωπικού που διατηρούσαν σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η επιμονή του οικονομικού συμβούλου τους έκανε την 36χρονη Βικτόρια να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

"Έγιναν εκτεταμένες περικοπές. Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια είναι πολυ-εκατομμυριούχοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπαταλάνε χρήματα - και τα σκορπούσαν αλόγιστα", συνεχίζει η ίδια πηγή.

Ανάμεσα στις πρώτες απώλειες των περικοπών του "Μπέκινχαμ" ήταν και μια καθαρίστρια που δούλευε εκεί επί οκτώ χρόνια, η οποία αντικαταστάθηκε από δύο αλλοδαπές "πιο αποδοτικές" οικονομικά, ενώ ο προϊστάμενος των κηπουρών οφείλει πλέον να κάνει και χρέη οδηγού για να πηγαινοφέρνει το ζευγάρι στο αεροδρόμιο.

Οι δύο σταρ, η περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 115 εκατομμύρια λίρες (140 εκατ. ευρώ), απασχολούν επίσης δύο προσωπικούς βοηθούς στην Ισπανία και έξι σοφέρ στον υπόλοιπο κόσμο.