Γιορτές στην Κόστα Ρίκα

04.01.2007
Μπορεί για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα και οι τελευταίες ημέρες του χρόνου να είναι συνώνυμες με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις στα σπίτια και τις παραδοσιακές ανταλλαγές δώρων μεταξύ των συγγενικών προσώπων, υπάρχουν όμως και οι «επώνυμες» εξαιρέσεις.

Μπορεί για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα και οι τελευταίες ημέρες του χρόνου να είναι συνώνυμες με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις στα σπίτια και τις παραδοσιακές ανταλλαγές δώρων μεταξύ των συγγενικών προσώπων, υπάρχουν όμως και οι «επώνυμες» εξαιρέσεις. Ο λόγος για την πρόσφατα βραβευμένη ως «οικογένεια της χρονιάς» της Αντζελίνας Τζολί και του Μπραντ Πιτ, που αρνήθηκαν την γκλάμουρ ατμόσφαιρα και τη χρυσόσκονη των εορταστικών χολιγουντιανών γκαλά και επέλεξαν τη φιλανθρωπία. Στο εορταστικό πνεύμα των ημερών λοιπόν το παγκοσμίως περιζήτητο ζευγάρι επισκέφτηκε την Κόστα Ρίκα με στόχο να μοιράσει πολύτιμα δώρα στα παιδιά προσφυγικών οικογενειών στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Η συγκεκριμένη επίσκεψη, που είναι μέρος του ρόλου της Αντζελίνας ως πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών, στόχευε στο να σταθεί δίπλα σε χιλιάδες πρόσφυγες από την Κολομβία.

«Αλήθεια, περάσαμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής μας δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους! Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που έχω να τους στείλω είναι ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω δε ότι ο κόσμος δεν τους ξέχασε ολοκληρωτικά». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι περνάει τέτοιες ημέρες κοντά σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μόλις πέρυσι τέτοιες ημέρες συμπαραστέκονταν στο σεισμόπληκτο πληθυσμό του Πακιστάν.