Χριστουγεννιάτικη βόμβα για τους «50-50»

05.01.2007
Μπορεί ο Αϊ-Βασίλης να ικανοποιεί και την πιο τρελή επιθυμία μας, τι γίνεται όμως όταν στο σάκο του κρύβεται μια βόμβα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων; Ίσως η αναφορά αυτή να θυμίζει παραμύθι, το συμβάν όμως που έτυχε πρόσφατα στους τηλεοπτικούς «50-50» Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη απέχει πάρα πολύ από το πνεύμα των ημερών.

Tόπος του εγκλήματος το θέατρο «Μουσούρη», που γνωρίζει για τρίτη σεζόν επιτυχία με το «Ψέμα στο Ψέμα». Σάββατο λοιπόν 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων και λίγο μετά τις 9 σε ένα κατάμεστο θέατρο όλα φαίνονταν ότι κυλούσαν ρολόι. Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Λογοθέτης και Μέλπω Ζαρόκωστα διασκέδαζαν το κοινό.

Και μπορεί οι δύο πρωταγωνιστές να υποδύονται τους αστυνομικούς, φαίνεται όμως ότι κάποιοι άλλοι τους έπιασαν «αδιάβαστους». Στη μέση της παράστασης μια εντονότατη μυρωδιά μαζί με καπνό έκανε τον Πέτρο Φιλιππίδη να απευθυνθεί στους θεατές: «Βρε παιδιά, εντύπωσή μου είναι ή όντως κάτι μυρίζει εδώ μέσα»; H απάντηση βέβαια ήταν άμεση από το κοινό. Άνθρωποι του θεάτρου ενημέρωσαν τους πρωταγωνιστές να βγάλουν με ηρεμία τον κόσμο έξω. «Ας προσπαθήσουμε να βγούμε όλοι έξω και προπάντων μην πανικοβάλλεστε!» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης και επιχειρώντας να διασκεδάσει την ανησυχία του διαβεβαίωσε: «Ως όργανα της τάξης θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε». Έτσι και έγινε. Οι ηθοποιοί βγήκαν τελευταίοι φορώντας ακόμη τα ρούχα της παράστασης. στερα από λίγα λεπτά η αστυνομία κατέφτασε για να τους ενημερώσει ότι ο καπνός προερχόταν από βομβιστικό μηχανισμό που είχαν βάλει άγνωστοι σε παραπλήσιο εστιατόριο. Οι ζημιές μάλιστα που προκλήθηκαν στο μαγαζί ήταν εκτεταμένες. Το κοινό αποχώρησε και οι παραστάσεις συνεχίστηκαν κανονικά ύστερα από δύο μέρες.