"Η συμμορία των 10"

03.09.2009
Κρίση; Ποια κρίση; Μπορεί τα πολυκαταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία να έχουν εκπτώσεις 60% σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν αγοραστές, τουλάχιστον 10 διάσημοι σταρ όμως ίσως και να πεταχτούν για shopping therapy σε Παρίσι, Νέα Υόρκη

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Κρίση; Ποια κρίση; Μπορεί τα πολυκαταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία να έχουν εκπτώσεις 60% σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν αγοραστές, τουλάχιστον 10 διάσημοι σταρ όμως ίσως και να πεταχτούν για shopping therapy σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι ή όπου αλλού τους έρθει όρεξη! Μιλάμε, φυσικά, για τους δέκα πλουσιότερους ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας, που, όχι μόνο δεν τους άγγιξε η παγκόσμια ύφεση, αλλά, εξαιτίας της φήμης τους και ...για να μην είμαστε άδικοι του υποκριτικού τους ταλέντου, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Άντονι Χόπκινς
Ο σερ της Γηραιάς Αλβιώνας δικαίως φέρει τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού της γενιάς του. Ο γεννημένος στην Ουαλία πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης έχει περιουσία που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ και η οποία αναμένεται να αυξηθεί, αν αναλογιστεί κανείς τη ζήτηση που έχει ο ηθοποιός από τα κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ. Η φήμη του κορυφώθηκε, φυσικά, ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στο καλτ θρίλερ «Η σιωπή των αμνών», που έσπασε ταμεία.

75.300.000 €

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς - Μάικλ Ντάγκλας
Σίγουρα δεν μιλάμε απλώς για το πιο πλούσιο ζευγάρι της βρετανικής σοουμπίζ, αλλά για δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μπορούν να απολαμβάνουν όλη τη χλιδή και τις ανέσεις που επιθυμούν χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες της κρίσης. Όταν η περιουσία σου προσεγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, μπορείς να νιώθεις ασφαλής...

Τα περισσότερα χρήματα, πάντως, η Κάθριν τα πήρε από τη συμμετοχή της στις μπλοκμπάστερ ταινίες «Σικάγο» και «Η συμμορία των 12». Πάντως, το ζευγάρι δεν τσιγκουνεύτηκε να δαπανήσει 1,5 εκατ. λίρες προκειμένου να διασκεδάσουν δεόντως οι καλεσμένοι τους στη γαμήλια δεξίωση του φημισμένου «New York Plaza Ηotel».

197.500.000 €

Σον Κόνερι
Ο σερ Σον Κόνερι θα μπορούσε να είναι κατά πολύ πλουσιότερος, αν τελικά είχε δεχτεί το ρόλο του Γκάνταλφ στην επική τριλογία «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών». Δεν το έκανε καθώς δεν είχε καμία ανάγκη να πιεστεί για παραπάνω χρήματα. Ο ομολογουμένως καλύτερος Τζέιμς Μποντ που έχει περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της λίστας, με περιουσία που προσεγγίζει τα 93 εκατ. ευρώ. Πρωταγωνιστής σε εφτά ταινίες του διάσημου πράκτορα, δεν μπορεί παρά να πίνει το μαρτίνι του σε όποιο σημείο του πλανήτη θέλει και να του έρχονται αεροπορικώς τα αγαπημένα του πούρα Αβάνας!

93.500.000 €

Ρότζερ Μουρ
Εφτά ταινίες Τζέιμς Μποντ και για τον Ρότζερ Μουρ, όχι βέβαια με την απήχηση του προκατόχου του. Παρ’ όλα αυτά, η περιουσία του διάσημου Βρετανού ηθοποιού, ο οποίος επίσης κατέχει τον τίτλο του σερ, αποτιμάται στα 58 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στη λίστα των δέκα πλουσιότερων ηθοποιών. Η τεράστια, βέβαια, περιουσία του Ρότζερ Μουρ είναι αποτέλεσμα και του γάμου του με τη Δανοσουηδέζα εκατομμυριούχο Κριστίνα Θόλστραπ.

58.000.000 €

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ - Τιμ Μπάρτον
Η αγαπημένη ηθοποιός των fashion editors, λόγω των εκκεντρικών στυλιστικών επιλογών της, και ο σύζυγός της, διάσημος σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον, βρίσκονται ακριβώς στη μέση της λίστας, με την περιουσία τους να προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ. Πάντως, η χημεία τους στην έβδομη τέχνη είναι δεδομένη, αν σκεφτεί κανείς πως τα περισσότερα κέρδη τους ήταν από τις ταινίες που συνεργάστηκαν, το «Sweeney Τοdd» και το μπλοκμπάστερ του 2005 «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Πρόσφατα το διάσημο ζευγάρι πούλησε το μίνιμαλ διαμέρισμα που διέθετε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων.

58.000.000 €

Έμα Γουάτσον
Η πολλά υποσχόμενη 19χρονη ηθοποιός έγινε και αυτή γνωστή από την ερμηνεία της ως νεαρή μάγισσα Ερμιόνη στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Την ώρα που ετοιμάζεται για τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, μπήκε δυναμικά και στο χώρο της μόδας, αφού επιλέχθηκε από τον οίκο Burberry για την καμπάνια καλλυντικών και αξεσουάρ του. Αν υπολογίσει κανείς συμβόλαια, δικαιώματα κ.λπ., δεν είναι απορίας άξιο που η περιουσία της φτάνει ήδη τα 14 εκατ. ευρώ.

14.000.000 €

Μάικλ Κέιν
Η περιουσία των 52 εκατ. ευρώ μάλλον μετριάζει τη στεναχώρια του Μάικλ Κέιν επειδή δεν τιμήθηκε ποτέ με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου. Ο 76άχρονος σήμερα Βρετανός αστέρας περνάει το χρόνο του μεταξύ του Λονδίνου, της βρετανικής επαρχίας και των δεκάδων πολυτελών κατοικιών που διαθέτει σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μεσουράνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μέχρι και το τέλος των ’80s με καλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Alfie», «The Italian Job» και «Get Carter».

52.000.000 €

Ρούπερτ Γκριντ
Η λίστα ολοκληρώνεται με έναν ακόμη νεαρό μάγο από τις περιπέτειες του... χρυσοφόρου, όπως αποδεικνύεται, Χάρι Πότερ. Με περιουσία 10,5 εκατ. ευρώ, ο ξανθούλης πιτσιρικάς Ρούπερτ Γκριντ, τον οποίο γνωρίσαμε στο ρόλο του κολλητού του Χάρι Πότερ, Ρον Γουίσλεϊ, είναι μία ακόμη ελπιδοφόρα παρουσία στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ.

10.500.000 €

Κίρα Νάιτλι
Από κάποιους έχει χαρακτηρίστει ως η νέα Τζούλια Ρόμπερτς. Γεγονός είναι, πάντως, πως η καλλονή Βρετανίδα ηθοποιός αυτή τη στιγμή θεωρείται περιζήτητη από τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ. Δυνατό υποκριτικό ταλέντο, εξωτερική ομορφιά, αφοπλιστικό χαμόγελο αλλά και δυνατές δημόσιες σχέσεις έχουν αυξήσει την περιουσία της στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ της έχουν εξασφαλίσει και μία θέση στη most wanted λίστα της Βρετανίας. Εκτός από τις ταινίες, από τις οποίες κερδίζει τρελά λεφτά (σ.σ.: «Πειρατές της Καραϊβικής»), η Κίρα ασχολείται και με τον κόσμο της μόδας. Μάλιστα, πρόσφατα ανέλαβε τη διαφημιστική καμπάνια των αρωμάτων της Chanel.

20.000.000 €

Ντάνιελ Ράντκλιφ
Την ώρα που η νέα περιπέτεια του Χάρι Πότερ «Ο ημίαιμος πρίγκιψ» γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο ο νεαρός μάγος συνεχίζει τις διακοπές του κάπου στη Μεσόγειο. Γιατί όχι όταν στα 19 του έχει προσωπική περιουσία 35 εκατ. ευρώ; Μόνο για την πέμπτη ταινία «Χάρι Πότερ» κέρδισε το ποσό των 8 εκατομμυρίων! Έχει φωτογραφηθεί γυμνός, έχει γίνει εξώφυλλο στο διασημότερο αμερικανικό ανδρικό περιοδικό, το «GQ», ενώ βροχή προτάσεων τον περιμένει μόλις τελειώσουν οι συνέχειες του «Χάρι Πότερ». Πολύ πιθανό σε λίγα χρόνια να τον δούμε στην κορυφή της λίστας.

35.000.000 €