Καλλιστεία 2009: Χαμόγελα και πίκρα

22.06.2009
Πάνε και τα καλλιστεία... Τα είδαμε κι αυτά, μια απ’ τα ίδια. Σαφώς υποβαθμισμένα, όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων, σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενους διαγωνισμούς, με άτονη ατμόσφαιρα και με πολλά παράπονα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα φετινά καλλιστεία θα περάσουν στην ιστορία για το αδιάφορο του χαρακτήρα τους, αλλά και για τα χαμόγελα που δεν... άστραψαν.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Πάνε και τα καλλιστεία... Τα είδαμε κι αυτά, μια απ’ τα ίδια. Σαφώς υποβαθμισμένα, όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων, σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενους διαγωνισμούς, με άτονη ατμόσφαιρα και με πολλά παράπονα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα φετινά καλλιστεία θα περάσουν στην ιστορία για το αδιάφορο του χαρακτήρα τους, αλλά και για τα χαμόγελα που δεν... άστραψαν.

Η Βίκυ
Η Βίκυ Καγιά ?παρά τις αντιρρήσεις αρκετών? χάρισε λάμψη και επαγγελματική γοητεία στο διαγωνισμό. Άνετη και προσηνής, τραγούδησε με τα Κόκκινα Χαλιά και τον Λούκα Γιώρκα και τελικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προσέφερε στα κορίτσια μια μεγάλη αγκαλιά για παρηγοριά στη θλίψη τους.

Η ατμόσφαιρα
Φέτος ο διαγωνισμός δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κάτι η άτονη ατμόσφαιρα, κάτι οι λίγοι καλεσμένοι, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που δεν προσήλθαν και αυτοί που δεν προσκλήθηκαν. Ίσως και η οικονομική κρίση να επηρέασε το θεσμό της ομορφιάς. Το show οργάνωσε ο Βαγγέλης Νυδριώτης, ένας από τους πιο έμπειρους executive producers στην Ελλάδα. Η σκάλα που δυσκόλευε τις υποψήφιες στο παρελθόν αφαιρέθηκε φέτος και η σκηνή έμοιαζε με πασαρέλα από show μόδας και γενικά το όλο στήσιμο προς το μοδίστικο έγερνε.

Έλαμψαν διά της απουσίας τους
Γιατί δεν είδαμε λαμπερά πρόσωπα φέτος; Ούτε καν τα αστέρια του καναλιού. Πού ήταν η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Σοφία Αλιμπέρτη; Πολλά τα σχόλια για την απουσία τους, όπως και αρκετών ακόμη προσώπων του σταθμού.

Η επιτροπή
Αυστηρός ο Θανάσης Ευθυμιάδης, επικριτικός ο Γιάννης Αϊβάζης, πανέμορφες και λαμπερές η Τζένη Μπαλατσινού και η φωτογράφος Καλλιόπη, που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις και κέρδισαν τα θετικότερα σχόλια.

Τα απρόοπτα
Η παγωμένη αντίδραση του κοινού όταν τα Κόκκινα Χαλιά ευχαρίστησαν τον Γιώργο Θεοφάνους για τη στήριξη που τους έχει δώσει. Στην αίθουσα απέφυγαν όλοι να χειροκροτήσουν στο άκουσμα του ονόματος του αυστηρού μουσικοσυνθέτη, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της κόντρας του με την Εύη Δρούτσα. Ένα νεύμα ξεσήκωσε θύελλα συζητήσεων... Είδαμε τον επιχειρηματία Νίκο Μπάμπαλη να κάνει νόημα στην Νταϊάνα Ιγροπούλου να πετάξει την κορδέλα και να αποχωρήσει από τη σκηνή όταν πήρε τον τίτλο της αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς και τον ρωτήσαμε:

Είδαμε καλά;

«Βεβαίως».

Για ποιο λόγο κάνατε αυτή την κίνηση;

«Έπρεπε να βγει αυτή που βγήκε;».

Ξενέρωσε η Νταϊάνα
«Έχω ξενερώσει εντελώς από το διαγωνισμό», μας δήλωσε η αναπληρωματική Σταρ Ελλάς Νταϊάνα Ιγροπούλου. Έχασε το χαμόγελό της και στάθηκε μουδιασμένη, αλλά πολύ αξιοπρεπής στο πλάι μέχρι να τελειώσει η διοργάνωση. Παρ’ όλα αυτά, η Νταϊάνα έλαμψε στο διαγωνισμό και μέχρι την τελευταία στιγμή θεωρούνταν αδιαφιλονίκητο φαβορί. Να σημειώσουμε ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχασε τον τίτλο επειδή στο παρελθόν έχει κάνει κάποιες τολμηρές φωτογραφήσεις.

Κι άλλα παράπονα...
Η Χριστιάνα Γαργαροπούλου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της στο άκουσμα του αποτελέσματος. Η χαρακτηριστική γκριμάτσα στο πρόσωπό της σχολιάστηκε μέχρι και από τη Βίκυ Καγιά, που της είπε ότι δεν χάθηκε ο κόσμος, ενώ η κοπέλα φαινόταν να μη συγκρατεί την οργή της για το αποτέλεσμα. Και δεν ήταν η μόνη...

Η Ανθή Σαμπανίδου, υποψήφια Μις Γιανγκ, και η υποψήφια Σταρ Ελλάς Ήρα Παπανικολάου εκφράζουν στο ΛΟΙΠΟΝ το παράπονό τους και παράλληλα κάνουν την καταγγελία τους.

Ήρα Παπανικολάου: «Η Σταρ Ελλάς μιλούσε άσχημα»

Έχεις παράπονα από τα φετινά καλλιστεία;

«Σίγουρα».

Αντιμετώπισες άσχημες συμπεριφορές;

«Ναι».

Από την κοπέλα που αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς;

«Και από αυτήν και από άλλες».

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στα παρασκήνια;

«Έλειπαν άτομα συνέχεια... Π.χ., είχαμε ραντεβού στις 08:00 το πρωί και κάποιες κοπέλες έρχονταν στις 11:00 και τις 12:00. Μίλαγαν άσχημα».

Ανθή Σαμπανίδου: «Χωρίς... βύσμα δεν πας πουθενά»

Ήσουν ένα από τα φαβορί. Τι έγινε τελικά;

«Απ’ ό,τι ακούστηκε εκεί μέσα, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν δεν έχεις αυτό που λέμε ?βύσμα?, δεν πας πουθενά. Πολύ δικό μου άτομο που ξέρει μου είπε πως, ενώ ήμουν πολύ μπροστά στη βαθμολογία, ο κύριος Ευθυμιάδης μου έβαλε 6 στο φόρεμα, μου κατέβασαν τους βαθμούς, τους άλλαξαν. Ήταν αδικία. Δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει... Ήταν στημένο. Κάθε χρόνο αυτό λένε και το πιστεύω».

Πώς σου φάνηκε η νέα Σταρ Ελλάς;

«Δεν θέλω να το σχολιάσω».

Τηλεθέαση
Χαμηλή πτήση για τη Βίκυ Καγιά, που δεν κατάφερε στην παρουσίαση του διαγωνισμού να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το ραβασάκι της AGB έγραψε 27,99%, μερίδιο πολύ χαμηλότερο από αυτά που είχαν φέρει Τατιάνα Στεφανίδου και Ελένη Μενεγάκη στο κανάλι του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, τα τρία τελευταία χρόνια της Ελένης στον ΑΝΤ1 (2003, 2004, 2005) το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ήταν 37,33%, 40% και 33,8% αντίστοιχα. Όσον αφορά την Τατιάνα, το 2006 έπιασε 38,4%, το 2007 38,39% και την περσινή χρονιά 35,78%.

Οι τίτλοι
Σταρ Ελλάς:
Βιβιάνα Καμπανίλε
Μις Ελλάς: Άλκηστη Ανυφαντή
Μις Γιανγκ: Κατερίνα Σκουρλή
Μις Τουρισμός: Χριστιάνα Γαργαροπούλου
Αναπληρωματική Σταρ Ελλάς: Νταϊάνα Ιγροπούλου
Αναπληρωματική Μις Ελλάς: Μαργαρίτα Παπανδρέου
Αναπληρωματική Μις Γιανγκ: Ιωάννα Παπαγιάννη