Οι Μπραντζελίνα μοιράζουν λεφτά!

18.06.2009
Εδώ και μια εβδομάδα, το πιο λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως το πλέον δημοφιλές ανάμεσα στους εφήβους, είναι αποφασισμένο να ανακουφίσει τους αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου μοιράζοντας αφειδώς χρήματα σε όσους κρίνει ότι τα έχουν ανάγκη.

Εδώ και μια εβδομάδα, το πιο λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως το πλέον δημοφιλές ανάμεσα στους εφήβους, είναι αποφασισμένο να ανακουφίσει τους αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου μοιράζοντας αφειδώς χρήματα σε όσους κρίνει ότι τα έχουν ανάγκη.

Την περασμένη Δευτέρα ο Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια σε ένα νοσοκομείο για τη δημιουργία μιας πτέρυγας για καρκινοπαθή παιδιά, η οποία θα πάρει το όνομα της μητέρας του Τζέιν Πιτ (Jane Pitt).

Μόλις δύο μέρες αργότερα, ήρθε η σειρά της Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) να στηρίξει το έργο της ως πρέσβειρας καλής θελήσεως της Unicef βάζοντας κι εκείνη βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το ίδρυμα Τζολί-Πιτ πρόσφερε οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους πρόσφυγες του Πακιστάν, καθώς οι αναζωπυρώσεις των εχθροπραξιών στο γειτονικό Αφγανιστάν και η ανάκαμψη των Ταλιμπάν, έχουν αναγκάσει πολλούς Πακιστανούς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Η Αντζελίνα έχει επισκεφθεί το Πακιστάν τρεις φορές με την ιδιότητα της πρέσβειρας της Unicef, αλλά δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στη χώρα ως ηθοποιός. Το 2006, όπου βρέθκε εκεί για δουλειά, το συνεργείο της παραγωγής της ταινίας της, "A Mighty Heart" αναγκάστηκε να μετακινηθεί από το Καράτσι στο Πούνε της Ινδίας, για λόγους ασφαλείας.

O εκπρόσωπος των προσφύγων, Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Gutteres) ευχαρίστησε το ίδρυμα του ζευγαριού για τη σημαντική βοήθεια του, λέγοντας ότι η δοκιμασία των Πακιστανών αποτελεί την "μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της τελευταίας δεκαετίας", αφού περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την χώρα τους.

Εντωμεταξύ, σήμερα η Αντζελίνα ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να πάρει μέρος στις γιορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

Ο λόγος που θα εκφωνήσει η δημοφιλής ηθοποιός για την στήριξη των προσφύγων, παρουσία της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με αφορμή την προετοιμασία της για τις εκδηλώσεις, η βραβευμένη με Όσκαρ, 34χρονη ηθοποιός, πριν από μια εβδομάδα επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη στον σχεδιαστή Μάλκομ Χάρρις (Malcom Harris) όταν του τηλεφώνησε για να παραγγείλει τρία φορέματα της συλλογής του.

"Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα", είπε ο σχεδιαστής στην εφημερίδα "New York Post": "Δεν πίστευα ότι η Τζολί ήταν πράγματι στη γραμμή και της το έκλεισα δύο φορές στα μούτρα".

Τελικά όμως, η Αντζελίνα τον έπεισε ότι ήταν η ίδια και του εξήγησε ότι χρειαζόταν τρία φορέματα για την περίσταση. "Κολακεύτηκα που διάλεξε δικές μου δημιουργίες", είπε ο Χάρις στην εφημερίδα. Και για να μην νομίζετε ότι η φιλεύσπλαχνη σταρ ξοδεύει μια περιουσία σε φορέματα, η τιμή του κάθε φορέματος δεν ξεπερνά τα 225 δολάρια!