Ιδιοτροπίες πέντε αστέρων

19.06.2009
Η Τζένιφερ Λόπεζ σιχαίνεται το χυμό σταφυλιού, η θερμοκρασία στο καμαρίνι της Μπιγιονσέ πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 25 βαθμούς, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ δεν μπαίνει στην μπανιέρα αν δεν έχει το αγαπημένο της αφρόλουτρο και δεν είναι γεμάτη ροδοπέταλα!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Η Τζένιφερ Λόπεζ σιχαίνεται το χυμό σταφυλιού, η θερμοκρασία στο καμαρίνι της Μπιγιονσέ πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 25 βαθμούς, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ δεν μπαίνει στην μπανιέρα αν δεν έχει το αγαπημένο της αφρόλουτρο και δεν είναι γεμάτη ροδοπέταλα! Αν νομίζετε ότι οι ιδιοτροπίες είναι «προνόμιο» μόνο των ξένων σταρ, κάνετε μεγάλο λάθος! Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε συνήθειες, καπρίτσια και απαιτήσεις των Ελλήνων celebrities, και δεν είναι λίγες...

Σκληρές διαπραγματεύσεις
Μπορεί η Μίμη Ντενίση να είναι από τις πλέον καλοντυμένες ηθοποιούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη πελάτισσα. Πολλές φορές είτε ψωνίζει ρούχα ή κάποια έπιπλα για το σπίτι της στην οδό Μαυρομματαίων και το εξοχικό στη Μαλαισίνα κάνει μεγάλα παζάρια με τους έμπορους και όλοι έχουν να λένε ότι είναι εξπέρ στη... διπλωματία της αγοράς. Η γνωστή ηθοποιός έχει μία ακόμη συνήθεια που δεν αλλάζει με τίποτα. Ακόμα και όταν έχει τελειώσει μια κουραστική παράσταση, πάντα βλέπει τον κόσμο και τους θαυμαστές της που την περιμένουν. Υπό έναν όρο: να έχει κάνει πρώτα ντους, να έχει φρεσκαριστεί και να φοράει τη ρόμπα της. Ποτέ δεν θα την πετύχετε στο καμαρίνι με τα κοστούμια, τις περούκες ή το μακιγιάζ της παράστασης.

Όχι στον πολύ κόσμο
Αγοραφοβική είναι η Έλενα Παπαρίζου και, όπως η ίδια έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις της, κάποιες φορές έχει πάθει κρίσεις πανικού ακόμα και σε συναυλίες. Αυτονόητο είναι πως όταν οι θαυμαστές θέλουν να την επισκεφθούν στο καμαρίνι της, δεν τους δέχεται όλους μαζί, αλλά τον καθένα χωριστά. Να σημειώσουμε επίσης ότι τις περιόδους που η τραγουδίστρια ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα διατροφής θέλει να βρίσκονται στο καμαρίνι της άφθονο εμφιαλωμένο νερό και πολλά φρούτα εποχής.

Δεν βγαίνει χωρίς τα φυλαχτά του
Βήμα δεν κάνει χωρίς τα γούρια του ο Νίνο. Ο δημοφιλής ποπ σταρ είναι ικανός να ακυρώσει ακόμη και μια εμφάνισή του, αν δεν έχει μαζί του τα φυλαχτά του. Ειδικά τα κομποσκοίνια του, που είναι δώρα πολύ δικών του ανθρώπων, γι’ αυτό και δεν τα αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ. Στο σπίτι και στο καμαρίνι του επιτρέπει το κάπνισμα, αλλά το τασάκι θα πρέπει να καθαρίζεται άμεσα. Επίσης, στο καμαρίνι του πρέπει να υπάρχει πάντα εμφιαλωμένο νερό, με προτίμηση στις μάρκες Evian και Vittel.

Σε πλήρη παράταξη
Οι συνήθειες του στρατού φαίνεται πως ακολουθούν μέχρι και σήμερα τον Νίκο Βέρτη. Δεν νοείται η λέξη ακαταστασία στο καμαρίνι του, καθώς θέλει τα πάντα να βρίσκονται στην εντέλεια. Μάλιστα, έχει «κόλλημα» με τρία πράγματα: τα μανικετόκουμπά του, που θέλει να είναι τακτοποιημένα στα κουτάκια τους, τα ρολόγια του, που θέλει να είναι σε ευθεία διάταξη και με τα αντίστοιχα λουράκια τους, και τα παπούτσια του. Επίσης, στο καμαρίνι του απαγορεύεται διά ροπάλου το τσιγάρο, ενώ τα λουλούδια που στέλνουν φίλοι και θαυμαστές στις πρεμιέρες μένουν απέξω. Στον προσωπικό του χώρο υπάρχει μόνο μια ελιά, ενώ, αν τον επισκεφθεί κανείς στο σπίτι του, θα βρει πολλά δεντράκια bonsai, τα οποία λατρεύει και τους αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί.

Μουσική χωρίς διαφημίσεις
Αν βρεθείτε ποτέ συνοδηγός της Εύας Καϊλή στο αυτοκίνητό της, μην της ζητήσετε ποτέ να βάλει τον αγαπημένο σας μουσικό σταθμό, γιατί απλώς δεν θα το κάνει. Αν και αγαπάει πολύ τη μουσική, ιδιαίτερα τη ροκ, η γοητευτική βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τους μουσικούς σταθμούς, επειδή βάζουν συχνά διαφημίσεις. Γι’ αυτό έχει πάντα μαζί της τα αγαπημένα της CD. Ωστόσο, θέλει να ακούει στο ραδιόφωνο τους ενημερωτικούς σταθμούς που έχουν συνεχή ροή εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Οπωσδήποτε  τον καφέ της
Είναι ικανή να περιμένει ώρες ολόκληρες στα γυρίσματα για να κάνει τη σκηνή της ή στο θέατρο για να προβάρει το ρόλο της. Δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ, αλλά μην της πεις να αφήσει το θερμός της. Η Κατερίνα Λέχου κουβαλάει πάντα μαζί της το ειδικό θερμός με τον ντεκαφεϊνέ καφέ που προμηθεύεται από συγκεκριμένο καφεκοπτείο της Αθήνας.

Τσάντα-μπαλαντέρ
Δύο πράγματα είναι απαραίτητα για τη Ναταλία Δραγούμη: η μηχανή της, για να κινείται άνετα μέσα στην πόλη, και οι μεγάλες τσάντες. Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε μια συγκεκριμένη του οίκου Gucci. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά, η γνωστή ηθοποιός, επειδή πολλές φορές δεν προλαβαίνει μεταξύ ραντεβού και επαγγελματικών υποχρεώσεων, χρησιμοποιεί τη... μέθοδο του Sport Billy: έχει μια τσάντα που χωράει τα πάντα! Από την ατζέντα της και το νεσεσέρ των καλλυντικών μέχρι και ρούχα, προκειμένου να μπορεί να αλλάξει αν δεν προλαβαίνει να πάει σπίτι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Γράφει στο χέρι
Τι κι αν η τεχνολογία έχει εξελιχθεί; Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θέλει να γράφει όλα τα σενάρια των τηλεοπτικών του σειρών με χαρτί και στιλό, καθώς μόνο έτσι εμπνέεται και αποδίδει. Πώς φτάνουν στην εταιρεία παραγωγής; Μάλιστα, οι κατά καιρούς γραμματείς του εκτελούν και χρέη δακτυλογράφων. Παίρνουν τα χειρόγραφα του ταλαντούχου ζεν πρεμιέ και στη συνέχεια τα γράφουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όταν πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια μιας νέας σειράς ή κάποια καθοριστικά για την εξέλιξή της, ο Χριστόφορος φεύγει για το σπίτι του στους Παξούς, όπου τα γράφει έχοντας κλείσει φυσικά το κινητό του.

Τέσσερα απαράβατα «όχι»
Πολλά πράγματα φέρνουν εκτός εαυτού τη Ρούλα Κορομηλά, αλλά τέσσερα από αυτά αρκούν, όχι μόνο για να σου κόψει την «καλημέρα», αλλά ακόμη και να γίνεις ορκισμένος εχθρός της: οτιδήποτε έχει σχέση με την Αίγυπτο, οι παπαγάλοι αλλά και τα ρούχα και τα αντικείμενα σε μοβ ή κίτρινο χρώμα. Η Ρούλα είναι ιδιαίτερα προληπτική και θεωρεί πως αυτά τα τέσσερα πράγματα της φέρνουν μεγάλη γρουσουζιά.

Σιχαίνεται το τσιγάρο
Αν κάνεις το λάθος και ανάψεις τσιγάρο στο καμαρίνι της Ναταλίας Γερμανού και είσαι συνεργάτης της, θα απολυθείς, ενώ, αν είσαι φίλος της, οι φωνές της θα ακούγονται για ώρες. Επίσης, επειδή νιώθει δυσφορία με τον πολύ κόσμο, θέλει στα κλαμπ που παίζει μουσική να βρίσκεται σε σημείο όπου να μην είναι εύκολη η πρόσβαση στον οποιοδήποτε. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς που κατά καιρούς έχει εργαστεί δύο πράγματα υπάρχουν πάντοτε: εικόνες και η φωτογραφία του πατέρα της Φρέντυ Γερμανού. Όσο για το σπίτι της, θέλει να υπάρχουν πάντα φρέσκα λουλούδια και συγκεκριμένα λίλιουμ, τα οποία θέλει να αλλάζονται κάθε 2-3 μέρες.

Παντού κεριά
Είτε στο καμαρίνι της είτε στο σπίτι της η Αγγελική Ηλιάδη θέλει να υπάρχουν πολλά κεριά. Σε διάφορα σχέδια, χρώματα και αρώματα, προκειμένου να χαλαρώνει έπειτα από μια δύσκολη μέρα ή μεταξύ πρώτου και δεύτερου προγράμματος στο καμαρίνι της. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει πάντα στο καμαρίνι της εικόνες και τη φωτογραφία του γιου της, του Μπαμπίνου. Επίσης, το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις πάει στο νυχτερινό κέντρο ή μόλις τελειώσει την πρώτη της εμφάνιση είναι να τηλεφωνήσει στην baby sitter, για να τη ρωτήσει αν έφαγε και αν κοιμήθηκε ήρεμα ο μικρός.