Διαδικτυακοί μπελάδες

24.06.2009
Αναμφισβήτητα το Facebook έχει κερδίσει την προτίμηση των χρηστών του Internet σε όλο τον πλανήτη. Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να φέρει κοντά πολλούς ανθρώπους, διευκολύνοντας την καθημερινή επαφή μεταξύ τους, δίχως να χρειάζεται να συναντηθούν

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Αναμφισβήτητα το Facebook έχει κερδίσει την προτίμηση των χρηστών του Internet σε όλο τον πλανήτη. Η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να φέρει κοντά πολλούς ανθρώπους, διευκολύνοντας την καθημερινή επαφή μεταξύ τους, δίχως να χρειάζεται να συναντηθούν τετ α τετ. Ανάμεσά τους και πολλοί καλλιτέχνες, που έχουν το δικό τους προφίλ για πιο άμεση επαφή με τους θαυμαστές τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν πίσω από ένα γνωστό ονοματεπώνυμο κρύβεται κάποιος επιτήδειος; «Θύματα» φυσικά έχουν «πέσει» και πολλοί εγχώριοι σταρ. Ποιοι είναι αυτοί και τι ακριβώς τους συνέβη;

Ελένη Ράντου
Η ευγένεια πάντα πιάνει τόπο

Η αγαπημένη ηθοποιός, που φέτος έκανε για μία ακόμα φορά την έκπληξη με το σίριαλ «Εργαζόμενη γυναίκα», έχει «πέσει» και αυτή θύμα με προφίλ που την αφορούσε. Στη συνέχεια βέβαια δημιούργησε η ίδια ένα αληθινό προφίλ της στο Facebook, ώστε να καταφέρει να μιλήσει με εκείνον που διαχειριζόταν το ψεύτικο. Αφού του ζήτησε εξηγήσεις, φαντάστηκε πως εκείνος θα διέγραφε το «μαϊμού» προφίλ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε. Η επόμενη κίνησή της ήταν να τον πάρει με το καλό και με ευγενικό τρόπο κατάφερε να τον πείσει να το κατεβάσει. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την ηθοποιό δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει «Eleni Rantou» στη διάσημη ιστοσελίδα.

Σάκης Ρουβάς
«Διαφήμιση μου κάνουν!»

Ο Έλληνας σταρ όταν διαπίστωσε πως, εκτός από το δικό του προφίλ, υπήρχαν και άλλα με το όνομά του απλώς χαμογέλασε. Μάλιστα, όταν το συζήτησε με φίλους του, είπε πως στο κάτω κάτω του κάνει διαφήμιση. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου επιτήδειου τα πράγματα ήταν πιο απλά. Δημιούργησε πολλά προφίλ, με αποτέλεσμα να αποδυναμώσει τον δήθεν Σάκη, κάτι που το κατάφερε μεν, αλλά για λίγο. Το προφίλ του τραγουδιστή είναι «Sakis Rouvas» και έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικά ?δικά του και των θαυμαστών του?, αν γίνετε «φίλοι».

Λάκης Λαζόπουλος
Απείλησε με αγωγές

Η περίπτωση του μοναδικού «Mr Αλ Τσαντίρι» είναι ξεχωριστή. Για την ακρίβεια, έφτασε στο σημείο να απειλήσει το δημιουργό του προφίλ με το όνομά του ότι θα βρουν τη λύση στις δικαστικές αίθουσες, αν εκείνος δεν σταματούσε να απαντάει ως Λαζόπουλος. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έγιναν πιο ζόρικα, καθώς ο δήθεν Λάκης απαντούσε σε φίλους και απλούς θαυμαστές του ηθοποιού σαν να είναι ο ίδιος, δημιουργώντας του πρόβλημα με συναδέλφους. Η απειλή του καλλιτέχνη μπορεί να άργησε λίγο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά τελικά έπιασε τόπο. Πληκτρολογώντας «Lakis Lazopoulos» θα μπορέσετε να γίνετε «φίλοι» του!

Νατάσσα Θεοδωρίδου
Τον ζάλισε στα μηνύματα

Η περίπτωση της γνωστής τραγουδίστριας είναι μάλλον τραγελαφική. Όταν ενημερώθηκε πως απαντάει σε θαυμαστές της στο Facebook, απόρησε, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δημιουργήσει δικό της, προσωπικό προφίλ. Ανέβασε, λοιπόν, ένα πραγματικό και ενημέρωνε μέσω αυτού τους φίλους της και τους θαυμαστές της ότι το άλλο δεν της ανήκει. Το ίδιο, όμως, επέμενε να ισχυρίζεται και ο επιτήδειος διαχειριστής του ψεύτικου προφίλ της Νατάσσας, με αποτέλεσμα οι θαυμαστές και οι φίλοι της να μπερδευτούν. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν όταν εκείνη ξεκίνησε να δημοσιεύει ανέκδοτες φωτογραφίες της, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο άλλος. Έτσι, όλοι κατάλαβαν ποιος είχε δίκιο. Όσοι θέλετε να την κάνετε «φίλη» σας πληκτρολογήστε απλώς «Natasa Theodoridou».

Χάρης Σιανίδης
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;
Συνεχώς μιλούσαν στο γνωστό στυλίστα για το προφίλ του στο Facebook και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον ρωτούσαν πράγματα σχετικά με αυτό. Ο ίδιος αρχικά δεν έδωσε σημασία, καθώς δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την τεχνολογία. Κάποια στιγμή, όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι κι έτσι το έψαξε και τελικά βρήκε ότι κάποιος είχε φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομά του και τις φωτογραφίες του. Ο Χάρης κινήθηκε νομικά, μιας και ο δημιουργός του του είχε προκαλέσει προβλήματα και η υπόθεσή του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ το ψεύτικο προφίλ έχει ήδη κατέβει από την ιστοσελίδα.

Ελένη Φιλίνη
Βοήθεια από την τηλεόραση

«Σε κάναμε φίλη στο Facebook» έλεγαν διαρκώς στην εντυπωσιακή ηθοποιό και εκείνη απορούσε πώς συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού η ίδια δεν είχε δημιουργήσει κάποιο προφίλ. Με τη βοήθεια μιας φίλης της κατάφερε να φτιάξει ένα πραγματικό προφίλ με το όνομά της. Ωστόσο, όσο κι αν επέμενε να διαγραφεί το άλλο, το ψεύτικο, η επιθυμία της δεν εισακουόταν. Έτσι, δεν παρέλειπε σε κάθε της τηλεοπτική παρουσία να δηλώνει πως το συγκεκριμένο προφίλ δεν της ανήκει. Οι φανατικοί του Facebook μπορείτε να τη βρείτε πλέον ως «Eleni Filini».

Μάριος Αθανασίου
Έκλεισε ραντεβού με τον... εαυτό του

Πίσω από το ψεύτικο προφίλ του νεαρού ηθοποιού κρυβόταν ένας φανατικός θαυμαστής του, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, του έμοιαζε και πολύ. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη γοητεία και την αναγνωρισιμότητα του ηθοποιού, προσποιούνταν στις θαυμάστριες που τον έκαναν «φίλο» στο Facebook ότι ήταν ο ίδιος, έχοντας πάντα ως στόχο μια συνάντηση. Δυστυχώς, όμως, έπεσε πάνω σε μια φίλη του γνωστού ηθοποιού και τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Όταν το έμαθε ο Μάριος, ζήτησε από τη φίλη του να συναντηθεί μαζί του, όπως κι έγινε. Μαζί της ήταν και ο ίδιος ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του όταν διαπίστωσε την ομοιότητά του με τον «ψεύτικο»! Από την άλλη, εκείνος τρόμαξε και ζήτησε «συγγνώμη». Το ίδιο βράδυ το συγκεκριμένο προφίλ έπαψε να υπάρχει. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να τον βρείτε στο «Marios Athanasiou».

Μαρία Λεκάκη
Δεν χρειάστηκε να αντιδράσει

Η γλυκιά ηθοποιός δεν χρειάστηκε να καταβάλει προσπάθεια για να βρει λύση με το ψεύτικο προφίλ που έφερε το ονοματεπώνυμό της. Όταν η ίδια από το δικό της προφίλ έκανε πρόσκληση να γίνουν «φίλοι», δεν έγινε αποδεκτή! Το ίδιο συνέβη και με άλλες προσπάθειες συναδέλφων της. Χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί το πώς και το γιατί, ο δημιουργός του fake προφίλ της Μαρίας έπαψε να ασχολείται με το Facebook εντελώς ξαφνικά. Έτσι, η ηθοποιός βρήκε την ησυχία της χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι περισσότερο! Μπορείτε να τη βρείτε ως «Maria Lekaki».

Σπύρος Μπιμπίλας
Μέχρι και... μπινελίκια έπεσαν

Καιρό τώρα ο Σπύρος προσπαθεί να ενημερώσει τους φίλους του ότι το προφίλ «Spiros Mpimpilas» δεν του ανήκει και πως το έχει δημιουργήσει άλλος. Όταν ο ηθοποιός του ζήτησε εξηγήσεις, του είπε πως δεν είναι διατεθειμμένος να το διαγράψει και πως θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, βρίζοντάς τον μάλιστα με πολύ άσχημες κουβέντες. Από τότε σχεδόν καθημερινά ο Σπύρος ενημερώνει τους πάντες διαδικτυακά ότι το πραγματικό του προφίλ είναι «Spyros Bibilas» και όχι «Spiros Mpimpilas».

Σμαράγδα Καρύδη
Βρήκε λύση σε χρόνο μηδέν!

Αδιάφορα αντέδρασε η γνωστή ηθοποιός όταν διαπίστωσε πως υπάρχει και άλλη... Σμαράγδα με προφίλ που δεν της ανήκει, αλλά με τη δική της φωτογραφία. Η ηθοποιός, που δεν πολυασχολείται με το Internet, αρκέστηκε στο να πληροφορήσει τους προσωπικούς της φίλους ότι δεν είναι εκείνη που τους απαντάει ως Σμαράγδα στο Facebook και το θέμα έληξε εκεί.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Αντιμετώπισε το θέμα με χιούμορ

Με την ηρεμία που τον χαρακτηρίζει, ο νεαρός ηθοποιός κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον υποτιθέμενο συνονόματό του. Αφού τον ρώτησε γιατί το κάνει, εκείνος του απάντησε πως κάνει την πλάκα του και γιατί δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι πιο ενδιαφέρον. Στην περίπτωσή του πρόκειται για ένα φανατικό θαυμαστή που γνώριζε κάθε πλευρά του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του... αυθεντικού Χαραλαμπόπουλου. Το μόνο που του ζήτησε ο ίδιος ο ηθοποιός όταν κατάλαβε πως δεν μπορεί να βρει το δίκιο του ήταν να είναι τουλάχιστον ευγενικός με τις θαυμάστριές του. Αυτό πριν από δύο χρόνια, γιατί σήμερα ο ηθοποιός έχει το δικό του προφίλ ως «Vasilis Xaralampopoulos».