Τα χρυσά παιδιά των ’80s μεγάλωσαν...

26.05.2009
Πολλοί ηθοποιοί, παρουσιαστές και τραγουδιστές ξεχώρισαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τα μέσα των nineties, ελάχιστοι όμως κατάφεραν, όχι μόνο να προχωρήσουν, αλλά και να διατηρηθούν στην κορυφή της συνήθως πρόσκαιρης ελληνικής σόουμπιζ. Ποιοι είναι αυτοί και πού βρίσκονται σήμερα;

Από τους ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ, ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Πολλοί ηθοποιοί, παρουσιαστές και τραγουδιστές ξεχώρισαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τα μέσα των nineties, ελάχιστοι όμως κατάφεραν, όχι μόνο να προχωρήσουν, αλλά και να διατηρηθούν στην κορυφή της συνήθως πρόσκαιρης ελληνικής σόουμπιζ. Ποιοι είναι αυτοί και πού βρίσκονται σήμερα;

Η Σταχτοπούτα
Έχει γραφτεί άπειρες φορές πως η ζωή της Ελένης Μενεγάκη είναι το πιο λαμπερό παραμύθι της σόουμπιζ. Οι λίγο μεγαλύτεροι τη θυμόμαστε καστανή πιτσιρίκα με σγουρό μαλλί να μας προκαλεί μέσα από το κλασικό βιντεοκλίπ του Μιχάλη Ρακιντζή. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. «Κοκτέιλ» στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη στο Mega, «Mega Banca», «Πάτερ ημών» με τον Κώστα Καρρά, μέχρι που το 1996 έγινε το μεγάλο «μπαμ», όταν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πήρε τη θέση της Πόπης Χατζηδημητρίου στον «Πρωινό καφέ». Από τότε η πρωτοκαθεδρία της στα πρωινά θα αμφισβητηθεί μόνο δύο φορές, την πρώτη χρονιά του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega και τη δεύτερη χρονιά της Ελεονώρας Μελέτη στον ΑΝΤ1, ενώ ήδη η Ελένη βρισκόταν στο πρωινό του Alpha, με ένα χρυσό συμβόλαιο που διαρκεί μέχρι σήμερα. Οι φήμες για διάφορους συντρόφους κόπηκαν μαχαίρι όταν γνώρισε τον Γιάννη Λάτσιο, με τον οποίο τελικά παντρεύτηκαν το 2001 σε μια παραμυθένια τελετή, που «έσπασε» τα κοντέρ της τηλεθέασης. Έχοντας σήμερα τρία παιδιά, τον Άγγελο, τη Λάουρα και τη Βαλέρια, η Ελένη δεν είναι μόνο η πιο πετυχημένη παρουσιάστρια, αλλά και μια ευτυχισμένη μητέρα.

Μεγάλη αγάπη της το θέατρο
Απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού, η Ελένη Ράντου απέφυγε τη δεκαετία του ’80 τις εμπορικές (αλλά και κερδοφόρες) βιντεοκασέτες, προτιμώντας το δύσκολο ρεπερτόριο σε Εθνικό και ελεύθερο θέατρο. Εξ ου και τη δεκαετία του ’80 επέλεξε τις πιο ποιοτικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης, όπως την «Οδό Ανθέων». Στην έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης όμως δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες... Ξεκίνησε από το «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1», ενώ το πανελλήνιο τη λάτρεψε στο «Αχ Ελένη» και στη συνέχεια στο «Κωνσταντίνου και Ελένης». Με μεγάλα κενά στο ενδιάμεσο θα κάνει το μόλις 6 επεισοδίων «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», το πρώτο hit του Γιώργου Καπουτζίδη «Σαββατογεννημένες» και φέτος την «Εργαζόμενη γυναίκα». Επίσης, πάντα ήθελε να έχει χρόνο για το θέατρο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια ως θιασάρχης στο «Διάνα». Από φύση και άποψη ροκού, παντρεύτηκε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το 1995 απέκτησαν την κόρη τους Νικολέτα.

Χρυσός «χαμαιλέοντας»
Από τις τελευταίες κινηματογραφικές ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας και τα εμπορικότερα σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης στη συνέχεια κατέληξε στο ρόλο της παρουσιάστριας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Σοφία Αλιμπέρτη από τα κινηματογραφικά «Τσακάλια» του 1981 μέχρι το «Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο», είναι η δυνατότητά της να προσαρμόζεται και να πιάνει τον πάλμο της κάθε εποχής. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα κορίτσια αντέγραφαν το στυλ της στη «Μανίνα» και τα αγόρια έκλεβαν το περιοδικό για να δουν τις τολμηρές φωτογραφίες της.

Kινηματογραφικό ζευγάρι στα eighties με τον Σταμάτη Γαρδέλη, αλλά ζευγάρι στη ζωή με τον τότε σταρ των γηπέδων Δημήτρη Σαραβάκο. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισε τον τροβαδούρο του έρωτα Γιάννη Πάριο. Αγαπήθηκαν παράφορα, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. Το 1996 χώρισαν και από τότε οι κουτσομπόληδες της χρεώνουν διάφορους συντρόφους. Ωστόσο, ο μόνος έρωτας που έχει επιβεβαιωθεί και κράτησε αρκετά χρόνια ήταν αυτός με τον Αλέξανδρο Παρθένη.

Αλλαγή πορείας
Το χαμογελαστό κορίτσι με το μαύρο καρέ αποφάσισε να αλλάξει τελείως την καριέρα της όταν τελείωσε η εποχή της βιντεοκασέτας. Η Βάσια Παναγοπούλου δεν ακολούθησε τη συνταγή άλλων συναδέλφων της για πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρώτα σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης. Στράφηκε στο θέατρο με δύσκολους ρόλους και η επιλογή της αυτή την έβγαλε ασπροπρόσωπη. Με άλλο look και πιο σοφιστικέ στυλ επέστρεψε στις τηλεοπτικές σειρές στα μέσα του ’90, αρχικά με τις «Επιθυμίες» της Άννας Αδριανού, στη συνέχεια ως παρτενέρ του Γιώργου Νινιού και πιο πρόσφατα ως πρωταγωνίστρια στον καθημερινό «Έρωτα». Η προσωπική της ζωή ήταν πολυτάραχη. Ένας γάμος και ένα διαζύγιο με τον Απόστολο Δοξιάδη που της χάρισε την Έμα, αλλά και μια πολύχρονη και πρωτοσέλιδη δικαστική περιπέτεια. Στη συνέχεια κι έπειτα από μια σοβαρή σχέση με τον Ανδρέα Φουστάνο βρήκε την ευτυχία στο πλευρό του γνωστού παραγωγού Φάνη Συναδινού, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο αγόρια.

Κανείς δεν του αντιστέκεται
Από πολύ μικρός ο Σάκης Ρουβάς είχε κλίση στο χώρο του θεάματος. Πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική και στο άλμα επί κοντώ, άφησε την Κέρκυρα σε ηλικία 17 ετών και το 1991 μπήκε δυναμικά στη δισκογραφία αλλά και στο σχήμα του νυχτερινού κέντρου «Show Center». Λίγους μήνες αργότερα κέρδισε την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το «Πάρ’ τα» του Νίκου Τερζή. Από τότε και έχοντας πολλά χρόνια στο πλευρό του το δαιμόνιο Ηλία Ψινάκη δεν έπεσε ποτέ από την κορυφή, παρά τα διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν κατά καιρούς, όπως η συναυλία στην Πράσινη Γραμμή της Κύπρου ή η στρατιωτική του θητεία. Το 2004 κέρδισε με το «Shake It» την τρίτη θέση στην Eurovision της Κωνσταντινούπολης και το 2006 μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου ήταν ο παρουσιαστής του διαγωνισμού στην Αθήνα.

Φέτος είναι η χρονιά του: Eurovision, «X-Factor», νέος δίσκος και sold out εμφανίσεις με τις αδερφές Μαγγίρα στο «Starz».

Πάρα πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα έχουν λεχθεί για την προσωπική του ζωή.

Η μόνη αλήθεια είναι η ευτυχισμένη σχέση του με την Κάτια Ζυγούλη, με την οποία απέκτησαν την πανέμορφη κόρη τους το Νοέμβριο του 2008.

Συμβόλαιο με την επιτυχία
Το γατίσιο βλέμμα της και η αισθαντική λαϊκή φωνή της της χάρισαν τον τίτλο της εμπορικότερης τραγουδίστριας των nineties. Μπορεί η Καίτη Γαρμπή να ξεκίνησε από το ποπ, με το «Φαντασματάκι» και το «Σεν Τροπέ», υπό την καθοδήγηση του Φοίβου, αλλά περπάτησε με μεγάλη επιτυχία στα λαϊκά μονοπάτια. Διπλοί και τριπλοί πλατινένιοι δίσκοι, αμέτρητα σουξέ, πρώτο γυναικείο όνομα πάντα στα καλύτερα μαγαζιά και συνεργασίες με όλα τα μεγάλα ονόματα, όπως ο Γιάννης Πάριος και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Με κάποια σκαμπανεβάσματα στην καριέρα της, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και τα τραγούδια της να ακούγονται και στη μετά Φοίβο εποχή.

Πολυσυζητημένος ο δεσμός της με τον επιχειρηματία Μάριο Παπαδάτο, από τον οποίο χώρισε και στη συνέχεια ερωτεύτηκε παράφορα τον Διονύση Σχοινά. Μετά τη live πρόταση γάμου που της έκανε ο τραγουδιστής παραμονή Πρωτοχρονιάς στο «Μπράβο» της Ρούλας παντρεύτηκαν το 1997 και δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν τον Δημήτρη. Πολλές φορές ακούστηκε ότι το ζευγάρι βρισκόταν στα πρόθυρα του χωρισμού, όλα αυτά όμως αποδείχθηκαν απλώς φήμες.

Ρεκόρ Γκίνες στις πλατίνες
Πολυταξιδεμένος και πολυτραγουδισμένος ο Νότης Σφακιανάκης. Γεννήθηκε στην Κρήτη, μετακόμισε στην Κω, έμεινε για μεγάλα διαστήματα στη Γερμανία. Μέχρι που τον κέρδισε το τραγούδι, με τον παρθενικό του δίσκο το 1991 να τιτλοφορείται «Πρώτη φορά», που μάλλον δεν ήταν εύστοχος, αφού ήδη τραγουδούσε με επιτυχία από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει πλατινένιοι και έχουν ξεπεράσει συνολικά το 1.000.000 αντίτυπα. Τα μαγαζιά που εμφανίζεται είναι πάντα γεμάτα, παρά τις κατά καιρούς ιδιόρρυθμες δηλώσεις και συμπεριφορές του.

Φροντίζει πάντα να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή αλλά και την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του Κίλι και τα δύο τους παιδιά, την Αφροδίτη και τον Απόλλωνα.