Αναστασία: "Από τη Ρωσία με αγάπη"

15.05.2009
Η ευθύνη για τη νεαρή Αναστασία, μετά την περσινή επιτυχία του Ντίμα Μπίλαν, είναι μεγάλη.

Η ευθύνη για τη νεαρή Αναστασία, μετά την περσινή επιτυχία του Ντίμα Μπίλαν, είναι μεγάλη. Η νεαρή εκπρόσωπος της Ρωσίας στη φετινή Eurovision δηλώνει περήφανη που για πρώτη φορά ο διαγωνισμός φιλοξενείται στη χώρα της και εκστασιασμένη από τη γνωριμία της με τον Σάκη Ρουβά.

Αναστασία, πώς πάνε οι προετοιμασίες;

«Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που πρέπει να κάνω, που δεν υπάρχει χρόνος! Η Eurovision είναι η μοναδική μου ασχολία και το πάθος μου αυτή την περίοδο. Γίνονται ασταμάτητες πρόβες και λήψεις που δεν κατάλαβα πώς πέρασε ο καιρός και φτάσαμε στην τελική ευθεία! Φανταστείτε... αναγκάστηκα να αναβάλω τα γενέθλιά μου και θα τα γιορτάσω με φίλους μου μόλις τελειώσουν όλα».

Ποια είναι η άποψή σου σχετικά με την ψηφοφορία; Πιστεύεις ότι είναι αντικειμενική και δίκαιη;

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, φέτος θα υπάρξει ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας, στο όποιο το κοινό και οι κριτές θα έχουν ποσοστό 50%-50% για την τελική επιλογή του νικητή. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα ενισχυθεί η αμεροληψία της ψηφοφορίας».

Συμφωνείς με τη συμμετοχή κριτικής επιτροπής φέτος;

«Απόλυτα. Πιστεύω ότι ο διαγωνισμός θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Βλέπεις τον εαυτό σου στο τραγούδι που ερμηνεύεις;

«Φυσικά. Το "Mamo" (Μητέρα) είναι ένα τραγούδι με στίχους που μιλάνε για ένα κορίτσι που ερωτεύεται για πρώτη φορά, αλλά αυτός ο έρωτας δεν της προκαλεί χαρά. Αυτό το κορίτσι, λοιπόν, εξομολογείται στη μητέρα του την ιστορία αυτού του άτυχου έρωτα. Όλοι το έχουμε περάσει αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μας. Φυσικά, υπάρχει και ο έρωτας που μας κάνει ευτυχισμένους και όλοι αναζητάμε».

Μπορείς να μας πεις κάτι παραπάνω για τη μουσική σου καριέρα;

«Όταν ήμουν 16 χρόνων συμμετείχα σε διαγωνισμό για πρώτη φορά, όπου διάλεγαν τα μέλη ενός συγκροτήματος με το όνομα "VIAGra". Δεν ήμουν ανάμεσα στους νικητές, αλλά η ερμηνεία μου άρεσε στους θεατές και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα διεθνή διαγωνισμό στη Βουλγαρία, όπου κέρδισα την τρίτη θέση. Το 2007 οι τηλεθεατές του Channel One Russia με ψήφισαν και κέρδισα στο σόου της ρωσικής τηλεόρασης "Star Factory". Το 2009 οι τηλεθεατές με ψήφισαν ξανά για να εκπροσωπήσω τη Ρωσία στη Eurovision».

Ποια η γνώμη σου για την ελληνική συμμετοχή και τον Σάκη Ρουβά;

«Γνωριστήκαμε με τον Σάκη δύο εβδομάδες πριν, στη συναυλία που έγινε στο "State Kremlin". Με κατέπληξε το χάρισμά του! Όταν τον είδα στη σκηνή, έμεινα άφωνη. Όταν τραγουδάει, ακτινοβολεί από ενεργητικότητα. Όταν τον βλέπεις, δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς!».