Θύματα των θαυμαστών!

21.05.2009
Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ωραίο συναίσθημα για κάποιον καλλιτέχνη να τον θαυμάζει και να τον αγαπάει το κοινό. Τι συμβαίνει και πώς αισθάνονται, όμως, οι σταρ όταν οι εκδηλώσεις θαυμασμού φτάνουν στα... άκρα, με αποτέλεσμα να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση ή, ακόμη περισσότερο, να τους δημιουργούν προβλήματα;

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ωραίο συναίσθημα για κάποιον καλλιτέχνη να τον θαυμάζει και να τον αγαπάει το κοινό. Τι συμβαίνει και πώς αισθάνονται, όμως, οι σταρ όταν οι εκδηλώσεις θαυμασμού φτάνουν στα... άκρα, με αποτέλεσμα να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση ή, ακόμη περισσότερο, να τους δημιουργούν προβλήματα;

Έρωτας μονόπλευρος διά αλληλογραφίας
Η Ρούλα Κορομηλά είναι η μόνη παρουσιάστρια στην Ελλάδα που είχε τόσο πολλούς και φανατικούς θαυμαστές από όλες τις υπόλοιπες. Ευτυχώς για την αγαπημένη μας Ρούλα δεν είχε να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις. Υπάρχει όμως κάτι που θα θυμάται για πάντα, αφού ήταν πραγματικά διαφορετικό απ’ όσα συνέβαιναν συνήθως. Για πολλά χρόνια η γνωστή παρουσιάστρια λάμβανε γράμματα από συγκεκριμένο άντρα, ο οποίος της εξέφραζε τον έρωτά του. Τι κι αν δεν έπαιρνε απαντήσεις από εκείνη, ο φανατικός θαυμαστής συνέχιζε να της γράφει τα νέα του. Η Ρούλα είχε μάθει τα πάντα για τη ζωή του, χωρίς όμως να τον έχει γνωρίσει από κοντά. Οι επιστολές σταμάτησαν όταν η Ρούλα παντρεύτηκε τον Νάσο Γαλακτερό. Μην πάει ο νους σας όμως στο ότι ο θαυμαστής χρόνων έπαψε να της στέλνει γράμματα γιατί παντρεύτηκε η αγαπημένη του Ρούλα. Ο λόγος ήταν ότι παντρεύτηκε ο ίδιος!

Ανέλαβε η αστυνομία
Η Άννα Βίσση δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να ξεχάσει το μυστηριώδη θαυμαστή της που την παρακολουθούσε επί μήνες. Τα πράγματα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, που την περίμενε ακόμα και έξω από το σπίτι της στην Εκάλη στις 5 τα ξημερώματα. Όταν ένα βράδυ την πλησίασε την ώρα που η απόλυτη Ελληνίδα σταρ πάρκαρε το αυτοκίνητό της, την τρόμαξε τόσο πολύ, που έτρεξε να μπει στο σπίτι της για να γλιτώσει. Φυσικά, η Άννα Βίσση ενημέρωσε αμέσως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον περίεργο θαυμαστή της. Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του παραπάνω κυρίου δεν ήταν απλή, αφού είχε πραγματικά ψύχωση με την Άννα!

Άλλαξε αριθμό τηλεφώνου
Όταν ο Σάκης Ρουβάς έκανε την εμφάνισή του το 1992 στο χώρο του τραγουδιού, ούτε που φανταζόταν τι πανικό θα προκαλούσε στο γυναικείο  και όχι μόνο πληθυσμό. Συγκεκριμένα, το 1993 και το 1994 έπεσε «θύμα» θαυμάστριας, που δεν τον άφηνε σε ησυχία ούτε στιγμή. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ δεχόταν κλήσεις από την κοπέλα ακόμα και στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του στη Γλυφάδα, όπου έμενε τότε. μέχρι που ο γνωστός ποπ σταρ αναγκάστηκε τελικά να αλλάξει τον αριθμό του τηλεφώνου, κι έτσι βρήκε την ησυχία του!

Μετακόμισε για χάρη του
Όσοι γνωρίζουν την πορεία του Μιχάλη Χατζηγιάννη ξέρουν πολύ καλά την τεράστια επιτυχία που σημείωνε ήδη στην Κύπρο πριν πάρει την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Τότε τον πολιορκούσε έντονα μια κοπέλα, η οποία ήταν «κλινική» περίπτωση, όπως αποδείχθηκε, αφού μετακόμισε στην Ελλάδα προκειμένου να βρίσκεται κοντά του. Η καριέρα του Μιχάλη απογειώθηκε πολύ σύντομα και στην πορεία ήρθε στη ζωή του η Δέσποινα Ολυμπίου. Η σχέση αυτή ενόχλησε τη θαυμάστριά του, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να γρατσουνάει το αυτοκίνητό του επί μήνες, μέχρι που ο Κύπριος καλλιτέχνης την έπιασε επ’ αυτοφώρω και το θέμα λύθηκε εκεί. Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν!

Πρόταση γάμου από 17χρονο
Η περίπτωση της Δήμητρας Ματσούκα θυμίζει αρκετά την περιπέτεια που πέρασε ο Γιώργος Τσαλίκης. Όταν η πανέμορφη και εκρηκτική ηθοποιός εμφανίστηκε στη σειρά του Mega «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει από τα κάλλη και την ομορφιά της! Πολλοί οι θαυμαστές, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος, ο οποίος είχε βάλει σκοπό να την παντρευτεί! Ο νεαρός την περίμενε άλλοτε έξω από το studio γυρισμάτων της σειράς, άλλοτε έξω από το σπίτι της, ενώ συχνά τον έβλεπε «φάντη μπαστούνι» σε εξόδους της. Κάποια στιγμή η γνωστή ηθοποιός του εξήγησε ότι είναι δεσμευμένη και, αν την αγαπάει πραγματικά, να πάψει να την ενοχλεί, γιατί της δημιουργεί πρόβλημα. Μπορεί με αυτή την αντίδρασή της βέβαια να τον απογοήτευσε, αλλά μόνο έτσι μπόρεσε να βρει την ησυχία της.

Ήθελε να κάνουν έρωτα!
Το περιστατικό που θα θυμάται έντονα ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Τσαλίκης έχει να κάνει με μια θαυμάστριά του που γδύθηκε μέσα στο καμαρίνι του φέρνοντάς τον σε πολύ δύσκολη θέση. Όλα συνέβησαν στην αρχή της δεκαετίας που διανύουμε, όταν ο τραγουδιστής εμφανιζόταν στο «Romeo». Μόλις τελείωσε η εμφάνισή του στην πίστα, προς μεγάλη του έκπληξη στο καμαρίνι του τον επισκέφτηκε η εν λόγω κοπέλα, η οποία αμέσως έβγαλε την μπλούζα της και του ζήτησε να κάνουν έρωτα! Ο Γιώργος από τη μία κολακεύτηκε, αλλά από την άλλη κάτι τέτοιο δεν ήταν του χαρακτήρα του. Με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να την απομακρύνει ευγενικά και έπειτα από εντολή του δεν την άφησαν να τον επισκεφτεί ξανά στο καμαρίνι του.

Δεσμευμένος χωρίς να το γνωρίζει
Ωραία φωνή, ωραίος άντρας και κυρίως ερωτικός! Ο λόγος για το Θεσσαλονικιό Αντώνη Ρέμο, που «έκαιγε» και συνεχίζει να «καίει» καρδιές. Στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στην Αθήνα και συγκεκριμένα όταν εμφανιζόταν στις «Χάντρες», με την επίσης Θεσσαλονικιά Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Λάμπη Λιβιεράτο, μια γυναίκα ονόματι Σοφία τον επισκεπτόταν σχεδόν κάθε εβδομάδα στο κέντρο. Έβγαζε κάθε φορά μαζί του φωτογραφίες αγκαλιά, χωρίς όμως ο Αντώνης να έχει καταλάβει τι υποστήριζε αργότερα στο φιλικό της περιβάλλον για τη? σχέση τους! Η θαυμάστριά του διέδιδε στους φίλους της ότι διατηρεί δεσμό μαζί του, κάτι που μόλις έφτασε στα αφτιά του τραγουδιστή τον εξόργισε. Από εκείνη την ημέρα, λοιπόν, δεν την ξαναδέχτηκε στο καμαρίνι του χωρίς την παρουσία τρίτων.

Η εκδίκηση της θαυμάστριας
Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μετανιώσει σίγουρα που τα «τσούγκρισε» με μια πραγματικά ενοχλητική θαυμάστριά του. Στην αρχή της καριέρας του, όπως όλοι, ο Αλέξης κολακεύτηκε από τα ωραία λόγια της νεαρής κοπέλας. Στην αρχή φαινόταν σοβαρή, κάτι όμως που η εξέλιξη των γεγονότων διέψευσε. Όταν ο ηθοποιός την έπιασε επ’ αυτοφώρω να ψάχνει τα σκουπίδια του, της έβαλε τις φωνές και της είπε πως δεν θέλει να έχει καμία φιλική επαφή πλέον μαζί της. Η κοπέλα, όμως, τον εκδικήθηκε, χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα φίλων του ηθοποιού που είχε βρει στα σκουπίδια από τον πεταμένο αναλυτικό λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου. Η αλήθεια είναι πως ο Αλέξης δεν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά και έκανε υπομονή αρκετό καιρό μέχρι η επίμονη θαυμάστρια να σταματήσει να ενοχλεί τόσο τον ίδιο όσο και το περιβάλλον του!

Του έκλεβε τα εσώρουχα
Η περίπτωση του Γιάννη Παπαζήση είναι κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα. Ο νεαρός ηθοποιός στα πρώτα του βήματα είχε μια γειτόνισσα που του είχε εκφράσει το θαυμασμό της από την πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Λίγο καιρό αργότερα όμως ο ηθοποιός ανακάλυψε πως κάποιος του έκλεβε τα εσώρουχα, αναγκάζοντάς τον να αγοράζει συνέχεια καινούργια. Όταν προσπάθησε να καταλάβει τι γίνεται, ανακάλυψε πως του τα έπαιρνε η συγκεκριμένη θαυμάστρια από τα σχοινιά που τα άπλωνε στην ταράτσα του. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν της ζήτησε όσα του είχε πάρει πίσω!

Ο άνθρωπος του κήπου
Η Βάνα Μπάρμπα, επίσης, είχε τη δική της περιπέτεια με θαυμαστή της! Ο συγκεκριμένος άντρας την έστηνε για ώρες έξω από το σπίτι της, με στόχο να συναντήσει τη γνωστή ηθοποιό. Η ίδια βέβαια δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του, μέχρι τη στιγμή που εκείνος εισέβαλε στον κήπο της επιδιώκοντας με έντονο τρόπο να βρεθεί κοντά της. Στο επεισόδιο επενέβη η αστυνομία, που τον απομάκρυνε άμεσα, αφού η ηθοποιός είχε χάσει την ηρεμία της από το φόβο μήπως δημιουργηθεί κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα εξαιτίας του.