Θ. Δρακάκης: "Ονειρεύομαι να δω την κόρη μου ολυμπιονίκη"

01.05.2009
Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει τεράστια αδυναμία σε μια ξεχωριστή πιτσιρίκα, η οποία του έχει... κλέψει το μυαλό και την καρδιά. Είναι η κόρη του Άντρια, που τον κάνει περήφανο με τις επιδόσεις της στο στίβο. Η 17χρονη δεσποινίδα Δρακάκη

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει τεράστια αδυναμία σε μια ξεχωριστή πιτσιρίκα, η οποία του έχει... κλέψει το μυαλό και την καρδιά. Είναι η κόρη του Άντρια, που τον κάνει περήφανο με τις επιδόσεις της στο στίβο. Η 17χρονη δεσποινίδα Δρακάκη, που αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα στις κορασίδες, μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων και έχει επιλεγεί από τον ΣΕΓΑΣ ως μία από τις πιο ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες Ελληνίδες αθλήτριες!

Έχεις μια γυναίκα την οποία υπεραγαπάς και μια κόρη που της έχεις μεγάλη αδυναμία. Θα έλεγες ότι είσαι ευτυχισμένος;

«Τηρουμένων των αναλογιών, φυσικά! Στο σπίτι μας ?αρχηγός είμαι εγώ, αλλά κάνουν κουμάντο αυτές?.Και δεν διαφωνούν ποτέ, όταν συμφωνώ μαζί τους!».

Η κόρη σου είναι σήμερα 17 ετών. Υπάρχει κάτι που σε αγχώνει περισσότερο τώρα που βρίσκεται στην εφηβεία;

«Το μόνο που με φοβίζει είναι τα ναρκωτικά, αν και πιστεύω ότι ο δρόμος του αθλητισμού που έχει διαλέξει η κόρη μου την κρατάει μακριά απ’ όλα αυτά».

Σου εκμυστηρεύεται τα μυστικά της;

«Όχι. Εξομολογητής είναι η μαμά».

Είσαι αυστηρός με τις επιλογές της;

«Μόνο σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό».

Πώς διασκεδάζει η Άντρια και τι σας αρέσει να κάνετε μαζί στον ελεύθερο χρόνο σας;

«Η Άντρια δεν πάει για καφέ, στο σινεμά ή σε κάποιο κλαμπ. Προτιμάει να προπονείται και να συζητάει με τους συναθλητές της για τους αγώνες και τις επιδόσεις τους. Ωστόσο, ως κλασικό θηλυκό, της αρέσει το shopping therapy, με τον μπαμπά βεβαίως!».

Σου κάνει κριτική στη δουλειά σου;

«Πολλές φορές. Συνήθως η πρώτη της παρατήρηση είναι για τα μαλλιά μου, για το μέικαπ και τη γραβάτα μου και, γενικά, για την εικόνα μου στο δελτίο. Της αρέσει να φοράω έντονα χρώματα και γελάει όταν κάνω τα γνωστά, χιουμοριστικά μου σχόλια».

Πώς διαχειρίζεται η ίδια τη δημοσιότητά σου;

«Mου έχει υποσχεθεί ότι σε λίγο απλώς θα είμαι ο μπαμπάς της πρωταθλήτριας Δρακάκη».

Πώς σε αντιμετωπίζουν οι φίλοι της ή οι προπονητές της;

«Είμαι με όλους φίλος και, κυρίως, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Χρήστο Παπαχρήστο. Μάλιστα, κάνουμε και παρέα».

τα όνειρά σου για εκείνη;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να είναι γερή. Από κει και πέρα έχει όλα τα εφόδια να προχωρήσει στη ζωή της, να πετύχει και να είναι ευτυχισμένη. Βέβαια, το δικό μου όνειρο είναι να τη δω να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο έρωτας με τη σύζυγό σου, τη Δήμητρα, κρατάει 25 χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου;

«Να συμφωνείς την κρίσιμη στιγμή με τη σύντροφό σου και να κάνεις αυτό που θέλεις μετά... Αυτό ισχύει βέβαια για την άλλη πλευρά!».

Αλήθεια, ο έρωτάς σας ήταν κεραυνοβόλος;

«Από την πλευρά μου ναι. Γνωριστήκαμε στη Ρηγίλλης την ημέρα που είχε εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εγώ είχα πάει εκεί για ρεπορτάζ και η Δήμητρα ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του γενικού διευθυντή του κόμματος, Άγγελου Μπρατάκου. Εκεί γνωριστήκαμε και η πολιορκία μου συνεχίστηκε για πολύ καιρό, μέχρι που η Δήμητρα τελικά με πήγε στη μαμά της. Εκεί η πεθερά μου έβαλε το χεράκι της και με έπεισε με τα μαγικά που έκανε στην κουζίνα, αφού μαγείρεψε ένα υπέροχο κοκκινιστό. Μάλιστα, με ρώτησε: ?Είναι κακομαθημένη η κόρη μου, έχεις να τη ζήσεις;?. Κι εγώ της απάντησα: ?Η προίκα της μου αρκεί!?».

Θα σου άρεσε να παρουσιάσεις ένα σόου ή ακόμα και μια πρωινή εκπομπή;

«Ένα σόου με μεγάλη χαρά, αλλά νομίζω ότι θα ήταν και το τελευταίο στάδιο πριν αποχωρήσω από την τηλεόραση, δουλεύοντας μπροστά στις κάμερες. Διότι δεν μπορείς μετά να επιστρέψεις στις ειδήσεις, όταν κάνεις ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Όταν φύγεις από το μαντρί των ειδήσεων, δεν σε τρώει μόνο ο λύκος, αλλά μπορεί να σε πνίξει και το κουνελάκι».

Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησες μια δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή στο Δρόμο 89,8 μαζί με την Πετρούλα Κωστίδου, που παρουσιάζει το δελτίο καιρού του Star. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Η συνεργασία κινείται σε υψηλές θερμοκρασίες, με ισχυρούς νοτιάδες, που φτάνουν τα 10 Mποφόρ και μπορούν να στείλουν άνετα έναν ανυποψίαστο στο νοσοκομείο λόγω ντυσίματος. Γιατί η Πετρούλα έρχεται στο στούντιο με τα? απλά και απέριττα ρούχα που φοράει στο γύρισμα του καιρού».