Ιστορία μου, αμαρτία μου

22.04.2009
Η μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης γύρισε πάλι σελίδα με τη νέα παρουσιάστρια που ξεκινάει μέσα με τέλη Απριλίου. Η Βίκυ Καγιά παραλαμβάνει τη σκυτάλη που πρώτη κράτησε η Ρούλα Κορομηλά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Η μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης γύρισε πάλι σελίδα με τη νέα παρουσιάστρια που ξεκινάει μέσα με τέλη Απριλίου. Η Βίκυ Καγιά παραλαμβάνει τη σκυτάλη που πρώτη κράτησε η Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια η Πόπη, η Ελένη, η Ελεονώρα, ο Νίκος και η Κατερίνα και τελευταίοι οι πολλά υποσχόμενοι και φρέσκοι Δέσποινα και Γιώργος. Ο «Πρωινός καφές» αλλάζει γεύση εδώ και 18 χρόνια. Άλλοτε γλυκός, άλλοτε μέτριος, ακόμη και πικρός... σερβίρεται κάθε πρωί και έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας, τόσο, που να νοσταλγούμε την ιστορία του. Ας τη θυμηθούμε!

1991-1994
Ήταν στην αρχή της δεκαετίας του ‘90, όταν η Ρούλα Κορομηλά έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα στην κρατική τηλεόραση με την πρωινή εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» και συμπαρουσιαστή τον Δήμο Μυλωνά. Ο ΑΝΤ1 στον πρώτο χρόνο της μετάδοσής του πειραματιζόταν με πρωινό πρόγραμμα το οποίο παρουσίαζε η Λουκία Παπαδάκη, αλλά φαινόταν να ψάχνεται για κάτι διαφορετικό. Ο πρόεδρος του καναλιού Μίνωας Κυριακού, έχοντας το χάρισμα να ανακαλύπτει νέα πρόσωπα, είδε τη Ρούλα στην ΕΡΤ και διαμήνυσε στα στελέχη του προγράμματος του ΑΝΤ1 να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγγραφή της στο Μαρούσι. Ο καναλάρχης είχε ήδη φανταστεί τη Ρούλα οικοδέσποινα σε ένα πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα τα είχε όλα: μόδα, μαγειρική, χορό, τραγούδι, ωροσκόπια και πολλούς καλεσμένους. Ο «Πρωινός καφές» έκανε πρεμιέρα και η Ρούλα οικοδέσποινα σε ένα τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα έκανε απίστευτο «γκελ» στο τηλεοπτικό κοινό. Η πορεία του «Καφέ» ήταν μόνο ανοδική και στο Μαρούσι δεν σταματούσαν να ανοίγουν σαμπάνιες!

Πολλά τα πρόσωπα που πέρασαν πίσω από τις κάμερες της εκπομπής και έδωσαν το στίγμα τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία της: Σεμίνα Διγενή, Μαργαρίτα Σακελλαρίου, Σταύρος Ζερβάκης και, φυσικά, στην οργάνωση της παραγωγής ο Στέλιος Αντωνιάδης.

Επίσης, ο Στέφανο Σαρτίνι, που κέρδισε την καρδιά της Ρούλας και συνεργάστηκαν αργότερα και στο ψυχαγωγικό σόου του σταθμού, το «Ciao ANT1». Μέχρι που το κορίτσι της διπλανής πόρτας αποφάσισε να... διαβεί την πόρτα του ΑΝΤ1 και να μετακομίσει στο Mega. Το 1994 εγκατέλειψε τον «Πρωινό καφέ», αφήνοντας τον ΑΝΤ1 να ψάχνεται για τη νέα οικοδέσποινα.

1994-1995
Η Πόπη Χατζηδημητρίου, από τα αγαπημένα παιδιά του Νίκου Μαστοράκη, που συμμετείχε ενεργά στο κανάλι, ήταν το πρόσωπο που επέλεξαν οι υπεύθυνοι για να αντικαταστήσει τη Ρούλα. Μέχρι τότε εμφανιζόταν ως χαζούλα ρεπόρτερ Πόπη Χατζηπόπη στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1» και έβγαζε γέλιο με τις ατάκες της. Μπορούσε όμως να σηκώσει το... βάρος ενός τρίωρου πρωινού «ζωντανού» μαγκαζίνο; Ο κόσμος είχε συνηθίσει να βλέπει τη Ρούλα και ο «Πρωινός καφές» με την Πόπη χρειαζόταν χρόνο για να ανέβουν τα νούμερα. Η γκρίνια είχε αρχίσει πάλι στο Μαρούσι, το ίδιο και η αναζήτηση για νέα πρόσωπα που θα αντικαταστούσαν την Πόπη Χατζηδημητρίου.

1995-2005
Όταν η Ελένη Μενεγάκη εμφανιζόταν στη σειρά του ΑΝΤ1 «Πάτερ ημών», δεν υπήρχε ούτε καν σαν υποψία στο μυαλό της πως θα γινόταν η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» τα επόμενα χρόνια. Το 1995 οι υπεύθυνοι στο πρόγραμμα αποφάσισαν να πειραματιστούν, καθώς την «έβλεπαν» συμπαρουσιάστρια της Πόπης Χατζηδημητρίου στον «Πρωινό καφέ». Η ίδια όμως δεν το «έβλεπε» έτσι. Ήθελε να αναλάβει μόνη της το πρόγραμμα και το κατάφερε. Η Πόπη Χατζηδημητρίου απομακρύνθηκε από τον «Καφέ» και η Ελένη Μενεγάκη πήρε τη θέση της παρουσιάστριας και την κράτησε με απόλυτη επιτυχία στον ΑΝΤ1 για 10 ολόκληρα χρόνια. Ήταν γλυκιά, όμορφη, έπαιζε με το κοινό, είχε νάζι, μοιραζόταν τα προσωπικά της, γελούσε αυθόρμητα και γενικά... ήταν ο εαυτός της. Το κοινό την αγάπησε και στο κανάλι χάρηκαν που το πρωινό πρόγραμμα ήταν πάλι στις δόξες του.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ήρθε η πρόταση για τη μεγάλη μετεγγραφή και η ωραία Ελένη του Αμαρουσίου αποφάσισε να γίνει η ωραία Ελένη της Κάντζας, για να βρεθεί στην ίδια τηλεοπτική στέγη με τον άντρα της. Αποδέχτηκε λοιπόν την πρόταση του Δημήτρη Κοντομηνά και κατηφόρισε στον Alpha το 2005, για να παρουσιάσει το αντίστοιχο πρωινό πρόγραμμα, το οποίο «βάφτισαν» «Καφές με την Ελένη». Ο Γιάννης Λάτσιος ανέλαβε στο κανάλι χρέη διευθυντή προγράμματος και εκείνη δεν μπορούσε, όπως είπε, να είναι μακριά του.

2005-2008
Με την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη άρχισε πάλι ο έντονος προβληματισμός για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ», καθώς στον ΑΝΤ1 αναζητούσαν το νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί επάξια στο... πόδι της Ελένης. Επέλεξαν την Ελεονώρα Μελέτη, ένα δροσερό νέο κορίτσι που παρουσίαζε ?μέχρι εκείνη τη στιγμή? το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων στο κανάλι. Είχε μετακινηθεί με μετεγγραφή από το Alter και ήταν η πρώτη φορά που άφηνε την ενημέρωση για να ασχοληθεί με την ψυχαγωγία. Έτσι, το 2005 βρέθηκε στον «Πρωινό καφέ» και κατάφερε να κερδίσει νούμερα και εντυπώσεις που την ανέβασαν στην κορυφή την πρώτη σεζόν. Τη δεύτερη τηλεοπτική χρονιά διατήρησε την υψηλή τηλεθέαση, στην τρίτη όμως τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο συνεχής... πόλεμος γύρω από το όνομά της έβγαλε την Ελεονώρα νοκ άουτ. Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν μια ασθένεια την κράτησε μακριά από τα πλατό. Λίγο αργότερα δέχτηκε πρόταση από το Star για πρωινή ενημερωτική lifestyle εκπομπή, την «Πρωινή Μελέτη». Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού Σταμάτης Μαλέλης είχε «υποψιαστεί» το στυλ που της ταίριαζε, και δεν έπεσε έξω.

Σεπτέμβριος 2008-Μάρτιος 2009
Η Ελεονώρα έφυγε και το δίδυμο Νίκος Μουτσινάς - Κατερίνα Ζαρίφη κατέφθασε στο Μαρούσι, έπειτα από πολλά σχόλια, συζητήσεις και ψιλοεντάσεις που είχαν δημιουργηθεί στους διαδρόμους του «Όμορφου κόσμου» και του «Καφέ με την Ελένη», καθώς και οι δύο συνεργάζονταν αντίστοιχα με τις παραπάνω εκπομπές. Πολύ χιούμορ, πολλές... τσίτες, πολύς χορός και, γενικά, τρομερή υπερκινητικότητα για το δίδυμο, που κέρδισε μεν τα νεανικά κοινά, δεν έχει όμως «γκελ» στις νοικοκυρές. Η γκρίνια και οι εντάσεις δεν έλειπαν στο παρασκήνιο του «Καφέ», όπως και οι πειραματισμοί. Παρ’ όλα αυτά, η εκπομπή δεν έλεγε να πάρει τα πάνω της, οπότε το κανάλι αποφάσισε να αλλάξει την αρχισυντάκτρια και τη θέση της Μαρίας Κλάδου, την οποία είχε επιλέξει ο Νίκος Μουτσινάς, ανέλαβε η Ελευθερία Κεφαλά. Σύμφωνα με το παρασκήνιο, η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Μουτσινά και στη νέα αρχισυντάκτρια ήταν η αιτία που οδήγησε το δίδυμο εκτός καναλιού.

Η ρήξη ήταν τόσο σφοδρή, που δεν άφησε περιθώρια ούτε για να «κλείσουν» τη σεζόν. Ξηλώθηκαν νύχτα! Στις 5 Μαρτίου ανακοινώθηκε επίσημα η απομάκρυνσή τους, ενώ το κανάλι τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνουν στο μέλλον!

Μάρτιος 2009-Απρίλιος 2009
Ο Γιώργος Λιανός και η Δέσποινα Καμπούρη ειδοποιήθηκαν ξαφνικά στις 5 Μαρτίου να αναλάβουν την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» από την επομένη κιόλας το πρωί. Το «φορτίο» βαρύ για τα δύο νέα παιδιά που είχαν τη στήριξη του σταθμού, αλλά ταυτόχρονα τεράστιο άγχος. Τους έχρισαν υπηρεσιακούς αντικαταστάτες και από το πλατό άρχισαν να παρελαύνουν δεκάδες πρόσωπα, που πυροδοτούσαν τα σενάρια διαδοχολογίας. Μέχρι που ήρθαν η Βίκυ Καγιά και η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού για την «ανάθεση έργου»! Εν αναμονή της νέας εποχής... ακονίζουμε τα πλήκτρα!