Σουβλίστε τους!

16.04.2009
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα είναι σίγουρο ότι θα θέλαμε να τους γυρνάμε αργά και βασανιστικά γύρω από τη σούβλα και να τραβάμε λίγη λίγη την πέτσα τους. Για ποιο λόγο; Αγαπάμε να τους μισούμε, κυρίως όμως να τους σχολιάζουμε μέχρι τελικής πτώσης, γιατί τους ζηλεύουμε θανάσιμα. Κάντε ένα τεστ και θα διαπιστώσετε πως την ώρα που ο οβελίας θα σιγοψήνεται, το κρασάκι θα γεμίζει τα ποτήρια, τα κλαρίνα θα είναι στη διαπασών και τα μεσημεριανά στο voice off, όλο και κάποια από τα πρόσωπα που σας αναφέρουμε θα γίνεται αντικείμενο σχολίων από εσάς ή τους καλεσμένους σας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ο νέος Αριστοφάνης
Χαρακτηρισμός που δεν του έχει αποδοθεί άδικα, καθώς ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ίσως το μόνο πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης που καθορίζει ακόμη και την πολιτική ατζέντα. Ο καυστικός λόγος του, τα εύστοχα σχόλιά του και οι δυναμικές παρεμβάσεις του τον κάνουν, όχι μόνο ξεχωριστό, αλλά και ως τον μόνο που μπορεί να κάνει γόνιμη σάτιρα στη στείρα εποχή μας. Ο Λάκης έχει μάθει να πέφτει και να ξανασηκώνεται. Δεν είναι τυχαίο πως από τα μονοψήφια νούμερα των πρώτων χρόνων στον Alpha πλέον αποκαλείται ο «Mr 60%». Ο «Βιοπαλαιστής στη στέγη» σπάει ταμεία και ο Λαζόπουλος παίζει μπάλα και με τα τρία μεγάλα κανάλια, με αποτέλεσμα πότε να μένει στον Alpha, πότε να πηγαίνει στο Mega και πότε να ανηφορίζει την Κηφισίας για τον ΑΝΤ1. Πώς να μη θέλουμε να τον σουβλίσουμε;

Ο μάγος της μικρής οθόνης
Όλοι τον θέλουν κάθε σεζόν, αλλά εκείνος λέει σταθερά «όχι». Εμείς, πάλι, δεν θα λέγαμε «όχι» σε ένα κοκορετσάκι με λίγο Γιώργο Καπουτζίδη, μήπως δει και κανένας άλλος σεναριογράφος άσπρη μέρα στα κανάλια. Σίγουρα οι «Σαββατογεννημένες» ήταν προφητικός τίτλος για την πρώτη του επιτυχία και ελπίζουμε το «Παρά πέντε» να μην είναι η τελευταία. Τα κανάλια δίνουν γη και ύδωρ για μια ιδέα του, το Mega είχε προαναγγείλει ότι ετοιμάζει νέο σίριαλ για την επόμενη σεζόν, τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν ισχύει. Ο Γιώργος προς το παρόν δεν επιστρέφει στην τηλεόραση και προτιμάει το θέατρο, όπου συνεργάζεται με καλούς του φίλους, όπως ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη. Όσο για τα χιλιάδες ευρώ που του προσφέρονται; Αυτά μπορούν να περιμένουν...

Δωδεκάρι στις καρδιές μας
Σαραντάρηδες με άψογους κοιλιακούς, κίνηση και ζωντάνια στη σκηνή που θα ζήλευαν οι καλύτεροι χορευτές και χαμόγελο διαφήμιση της Colgate δεν ξέρω πολλούς. Κι όμως, υπάρχει ένας και είναι ο μοναδικός! Ο Σάκης Ρουβάς. Τι να τον βάλεις στη σούβλα τον Σάκη; Ίχνος λίπους δεν έχει πάνω του. Μάλλον τη γλιτώνει για φέτος και λόγω Eurovision, όπου θα σκίσει. Στη Ρωσία παθαίνουν πλάκα, στην Ισπανία παραμιλούν και στην Ελλάδα κλαίνε που έγινε πατέρας και θα παντρευτεί την Κάτια Ζυγούλη. Άσε που αν κάποιος άσχετος τον δει με την κόρη του, μπορεί και να τον περάσει για το μεγάλο της αδερφό!

Ο γόης μπαμπάς
Ούτε κι αυτός έχει πολύ λίπος για να τον ψήσουμε, αλλά πολλές θαυμάστριές του θα ήθελαν να τον τσουρουφλίσουν. Ξεκίνησε την ηθοποιία μάλλον μεγάλος ?στα 30 του?, στα 32 του έχει ήδη πετυχημένη καριέρα και μια πανέμορφη κόρη από μια επίσης πανέμορφη μαμά, τη Μαρία Κορινθίου. Είναι δυνατόν να μη ζηλεύουμε τον Γιάννη Αϊβάζη; Χρήμα, έρωτας, δόξα, κατακτήσεις... Όλα ήρθαν αστραπιαία για το νεαρό ζεν πρεμιέ. Και αν στο «Όλα στον αέρα» δεν προλαβαίνει τις κηδείες λόγω της δουλειάς του νεκροθάφτη, στην πραγματικότητα δεν προλαβαίνει να λέει «όχι» στις απανωτές προτάσεις που του γίνονται. Είπε το «ναι» μόνο σε μία και από τη νέα σεζόν θα τον δούμε πρωταγωνιστή στη νέα καθημερινή σειρά του Mega «Αγαπημένε μου εχθρέ» στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη.

Η Γκρέις Κέλι της απογευματινής ζώνης
Αν και οι περισσότεροι της έχουν αποδώσει το χαρακτηρισμό της Ελληνίδας Όπρα Γουίνφρεϊ, εμείς θα τη χαρακτηρίζαμε «πριγκίπισσα των απογευμάτων μας». Δεν ξέρουμε αν ευθύνεται ο ενδυματολόγος της, η άψογη σιλουέτα της, τα καταπράσινα μάτια της ή τα πάντα άψογα χτενισμένα μαλλιά της, το μόνο βέβαιο είναι πως η Τατιάνα Στεφανίδου παραμένει η κομψότερη παρουσία στην ελληνική τηλεόραση. Με ταγέρ, πένσιλ φούστες ή αέρινα πουκάμισα, η παρουσιάστρια είναι πολύ πιο λαμπερή από τότε που τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη. Έχοντας πετάξει από πάνω της οτιδήποτε trash και κίτρινο από την περιόδο των κους κους εκπομπών, βγάζει ειδήσεις και συναίσθημα στο «Αξίζει να το δεις» και συνεχίζει να χαρίζει υψηλά νούμερα τηλεθέασης στον ΑΝΤ1.

Σταθερή αξία
Ήταν ένα γκρίζο φθινοπωρινό πρωινό του ‘95, όταν το τρακαρισμένο ξανθό κορίτσι με τα πανέμορφα μάτια καλημέριζε τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1. Δεκατέσσερα χρόνια μετά η Ελένη Μενεγάκη έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στην ελληνική τηλεόραση. Παραμένει, όχι απλά στην πρώτη γραμμή των τηλεστάρ, αλλά είναι και πρώτη στη ζώνη της, με διαφορά στην τηλεθέαση. Όπως και όταν ξεκίνησε! Τη ζηλεύουμε για τη φρεσκάδα της και την άψογη σιλουέτα της, παρά τις τρεις εγκυμοσύνες και τις άπειρες ώρες κάτω από τα φώτα των προβολέων. Προσωπικά σκάω με το γεγονός ότι, ενώ έχει 15 χρόνια στην τηλεόραση και τρία παιδιά, βγαίνει κάθε πρωί στον «Καφέ με την Ελένη» με το ίδιο κέφι και την ίδια ζωντάνια. Κι έχει κάθε μέρα και όλα τα μεσημεριανά να σχολιάζουν το ντύσιμό της, τα χρήματα που παίρνει, αλλά και μια πιθανή μετεγγραφή της.

Βίσση είναι μόνο μία
Όλες οι τσ....ς της Γης θέλουν να τη ρίξουν στην πυρά! Κι εμείς το ίδιο! Άψογη φωνή, σώμα τριαντάρας και πρόσωπο εικοσάχρονης. Κανείς δεν έχει ανακαλύψει το ελιξίριο της νεότητας που πίνει η Άννα Βίσση, γιατί απλώς δεν υπάρχει... Η ζωντάνια και η ενεργητικότητα της απόλυτης Ελληνίδας σούπερ σταρ είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Τη ζηλεύουμε για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει τόσο συχνά σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, αλλά και για την ευκολία που ξεπερνάει τους χωρισμούς της. Για την Άννα ένας είναι ο κανόνας: ο καινούργιος δίσκος και σύντροφος να είναι πάντα καλύτεροι από τους προηγούμενους.

Our number one
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στη Eurovision, τα τραγούδια της είναι πάντα στην κορυφή των charts, αλλά έχει ένα ελάττωμα: της αρέσουν πολύ τα γλυκά και τα σουβλάκια. Είναι όμως και προτέρημα, καθώς όσο επιπλέον βάρος μπορεί να βάλει σε μία εβδομάδα, το χάνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο την επόμενη. Δεν ζηλεύουμε στην Έλενα Παπαρίζου για το ότι είναι μια δίμετρη κούκλα με καταπληκτική φωνή, αλλά για το μεταβολισμό της. Γιατί στη σόουμπιζ, αν θες να παραμένεις αδύνατος, πρέπει να τρέφεσαι όλη σου τη ζωή με μαρούλια. Και σίγουρα η Έλενα δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Απούσα, αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή
Μπορεί να απέχει φέτος από την τηλεόραση, ωστόσο πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κάθε κοσμική εμφάνιση της Έλλης Στάη και του συζύγου της Μιχάλη Γουλανδρή γίνεται talk of the town, κάθε δήλωση της λαμπερής δημοσιογράφου πρωτοσέλιδο. Ο λόγος; Τα μάτια της Έλλης, ακόμη και όταν δεν ακτινοβολούν στη μικρή οθόνη, μαγνητίζουν τους πάντες. Οι κινήσεις της συζητιούνται και πολλοί περιμένουν τις αποφάσεις της για να μοιράσουν και πάλι την τράπουλα της TV.

Μες στην καλή χαρά
Θα τη σουβλίζαμε άνετα! Για τις αναλογίες που διατηρεί ίδιες εδώ και χρόνια, για το φρέσκο στυλ της, αλλά και για την καριέρα της, που πάει από το καλό στο καλύτερο. Όλα αυτά βέβαια είναι λίγα μπροστά στους γοητευτικούς κυρίους που έχουν περάσει από το πλευρό της. Μετρήστε: Απόστολος Γκλέτσος, Πέτρος Ίμβριος, Αλέξανδρος Παρθένης, Θάνος Τζάνης και, όπως φημολογείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, Ηλίας Βρεττός. Πιο σέξι από ποτέ, η Ναταλία Γερμανού συνεχίζει ακάθεκτη και του χρόνου στο πρωινό του Alpha.

Χέρια ψηλά
Φωνή διαμάντι, γοητευτική παρουσία, καλή κίνηση, αλλά, το κυριότερο, εν μέσω οικονομικής κρίσης καταρρίπτει κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις δίσκων και ραδιοφωνικά charts. Δεν τον ζηλεύουμε εμείς, αλλά όλοι οι συνάδελφοί του, αφού κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τα ρεκόρ του, αλλά και όλα τα στελέχη δισκογραφικών εταιρειών πλην αυτών της Universal. Ο μόνος λόγος που δεν θα σουβλίσουμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι γιατί είναι το παρόν και το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας.

Κρατάει το... Κλειδί του Παραδείσου
Όλες οι κυρίες πάντα ζηλεύουν το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Στην ελληνική σόουμπιζ το ενσαρκώνει η Ζέτα Μακρυπούλια. Ξεκίνησε από «γλάστρα» του «Ciao ANT1» και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες ενζενί, με δεκάδες τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Άσε που όταν παίζουν ονόματα για την ανάληψη μιας πρωινής εκπομπής, το δικό της βρίσκεται πάντα πρώτο στη λίστα. Στο ενδιάμεσο πρόλαβε δε να ζήσει και ένα θυελλώδη έρωτα με το πριγκιπόπουλο της νύχτας Αντώνη Ρέμο.

Η μαθητευόμενη σταρ
Τέλος τα μαθήματα για τη Βίκυ Καγιά, καθώς μετά το Πάσχα θα δώσει τις πρώτες σοβαρές εξετάσεις. Μπορεί να μην περιμένει το άριστα, αλλά σίγουρα θα προβιβαστεί. Άλλωστε, παρά το νεαρό της ηλικίας της, η υποτροφία φτάνει τις 35.000 ευρώ το μήνα. Δεν τη ζηλεύουμε εμείς, αλλά τουλάχιστον 30 ξανθές και μελαχρινές κυρίες που ήταν στη λίστα για τη θέση της παρουσιάστριας του «Πρωινού καφέ». Η Βίκυ άρεσε, κοινώς τα «έλεγε» στην τηλεοπτική αργκό, και αμέσως μετά το Πάσχα θα μας σερβίρει τον «Πρωινό καφέ», που φέτος ήταν πολύ πικρός για την οικογένεια του ΑΝΤ1. Σώμα άψογο, χαμόγελο σταρ και υψηλή μηνιαία αμοιβή, εκτός από τις 150.000 ευρώ που πήρε για να σπάσει το συμβόλαιό της με τον Alpha. Έχοντας και τον κούκλο Νίκο Κριθαριώτη στο πλευρό της, αλλά και συγγενείς την πανίσχυρη οικογένεια Τσάκου, είναι να μην τη ζηλεύουμε;

Χόλιγουντ αλά ελληνικά
Τον μισούμε θανάσιμα. Σε αντίθεση με συναδέλφους του που χαρακτηρίζουν τις δύο εβδομάδες διακοπών στο L.A. «διεθνή καριέρα», ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Χόλιγουντ και μάλιστα με επιτυχία. Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτόν η Νία Βαρντάλος και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην ταινία «Έρωτας αλά ελληνικά». Μάλλον θα πει «όχι» και του χρόνου στην ελληνική τηλεόραση, όχι γιατί θα τον σουβλίσουμε στ’ αλήθεια, αλλά γιατί έχει ήδη δελεαστική πρόταση για μια νέα ταινία στο Χόλιγουντ. Διαβατήριό του, όχι μόνο οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί και το κοφτερό βλέμμα, αλλά και οι καλές διεθνείς σχέσεις που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.