Α, Φικιώρης: "Χωρίς την Αντέλα είμαι ο «κύριος Τίποτε»"!

06.03.2009
Μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από τις εκπομπές που κάνει για να μας ενημερώσει σχετικά με το πόσο ωφέλιμο για την υγεία μας είναι το νερό με όζον. Οι χαρακτηριστικές του ατάκες και ο αυθορμητισμός του στην παρουσίαση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από τις εκπομπές που κάνει για να μας ενημερώσει σχετικά με το πόσο ωφέλιμο για την υγεία μας είναι το νερό με όζον. Οι χαρακτηριστικές του ατάκες και ο αυθορμητισμός του στην παρουσίαση τον έχουν κάνει αγαπήμενο πρόσωπο της σάτιρας του Λάκη Λαζόπουλου και του Θέμου Αναστασιάδη. Πολύ λίγοι άνθρωποι όμως γνωρίζουν ποια είναι η ζωή του Ανδρέα Φικιώρη. Ελάχιστοι έχουν διαπιστώσει ότι η σύζυγός του Αντέλα Κατσιούρα είναι μια καλλονή. Την οποία μάλιστα έχει παντρευτεί δύο φορές. Η δεύτερη ήταν πριν από 3 χρόνια, με κουμπάρο τον 27χρονο γιο τους Νίκο.

Πώς γνωριστήκατε με τη σύζυγό σας;

«Έκανα το αγροτικό μου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και η γυναίκα μου Αντέλα ήταν διορισμένη στη Νομαρχία. Μια μέρα συναντηθήκαμε τυχαία στο φέρι μποτ, πηγαίνοντας από την Κέρκυρα για την Ηγουμενίτσα. Εκείνη επέστρεφε στα Ιωάννινα, στους γονείς της, κι εγώ στην Αθήνα, στη μητέρα μου, που ήθελε να μου κάνει ένα συνοικέσιο με μια πλούσια νύφη. Όταν όμως είδα μπροστά μου την Αντέλα, που ήταν πανέμορφη, θαμπώθηκα και αμέσως την ερωτεύθηκα».

Άρα εσείς κάνατε και το πρώτο βήμα για να γνωριστείτε;

«Φυσικά. Της ζήτησα τις εφημερίδες της ως δικαιολογία, για να της μιλήσω. Έπειτα από αρκετή κουβέντα κι ενώ αρχικά επρόκειτο να πάω στην Αθήνα, της πρότεινα να τη μεταφέρω εγώ στα Γιάννενα. Εκείνη δέχτηκε και τελικά, φτάνοντας εκεί, με ξενάγησε στην πόλη, φάγαμε μαζί και στη συνέχεια, χωρίς να έχει συμβεί κάτι μεταξύ μας, έφυγα για την Αθήνα. Την άλλη μέρα με πήγε η μητέρα μου για το προξενιό που είχε σχεδιάσει, αλλά δεν πέτυχε, γιατί εγώ είχα συνέχεια στο μυαλό μου την Αντέλα».

Επιδιώξατε να την ξαναδείτε;

«Βέβαια. Όταν γύρισα στην Κέρκυρα, χώρισα από μια κοπέλα που είχα τότε σχέση και αμέσως άρχισα να πολιορκώ την Αντέλα. Τρεις μήνες έκανα να την κατακτήσω, γιατί εκείνη είχε τις επιφυλάξεις της, αφού έβλεπε ότι εγώ ήμουν λίγο επιθετικός στο φλερτ, επιπόλαιος και ζωηρός. Όμως, σύντομα γίναμε ζευγάρι και αμέσως τη ζήτησα από τους γονείς της. Στους έξι μήνες γνωριμίας έγινε και ο γάμος μας».

Μιλήστε μας λίγο για τον πρώτο σας γάμο.

«Ο πρώτος μας γάμος ήταν περιπετειώδης. Παντρευτήκαμε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1975 κρυφά. Κλεφτήκαμε στην ουσία, γιατί αντιδρούσε η μητέρα μου. Το μυστήριο έγινε σε μια εκκλησία της Πάργας κι εμείς φορούσαμε μπλουτζίν. Είχαμε λουλούδια μαζεμένα από τον αγρό. Να σκεφτείς, δεν είχαμε καλέσει ούτε φωτογράφο. Ο παπάς αρχικά δεν ήθελε να μας παντρέψει, γιατί νόμιζε ότι, επειδή ήμουν τόσο βιαστικός, ετοιμαζόμουν για διγαμία. Στο τέλος μας πάντρεψε με χαρά και διατηρούμε τηλεφωνική επαφή μέχρι σήμερα. Αντί για μπομπονιέρες, στα έξι παιδάκια που τυχαία ήταν στην εκκλησία την ώρα του μυστηρίου έδωσα δεκάρικα».

Πώς αντέδρασε η μητέρα σας όταν της ανακοινώσατε ότι παντρευτήκατε;

«Όταν είπα στη μητέρα μου ότι παντρεύτηκα την Αντέλα, λιποθύμησε. Στην πορεία αγάπησε τη γυναίκα μου, την εκτίμησε... Απλώς ήθελε να με παντρέψει με μια πολύ πλούσια κοπέλα. Με το πέρασμα του χρόνου την αποδέχτηκε και περνούσαμε καλά σαν οικογένεια. Να σκεφτείς, η μητέρα μου βάφτισε και το γιο μας, που γεννήθηκε 5 χρόνια μετά το γάμο μας!».

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε και φτάσατε στο χωρισμό;

«Με την Αντέλα ήμασταν ήδη παντρεμένοι 18 χρόνια όταν χωρίσαμε. Στα πρώτα 5 χρόνια του γάμου μας εγκατέλειψα την ειδικότητα του αναισθησιολόγου και έγινα επιχειρηματίας στον τομέα της ιατρικής αισθητικής. Είχα δημιουργήσει ένα κέντρο που μου έφερε χρήματα και επαγγελματική καταξίωση. Επειδή όμως έμπλεξα με πολλές γυναίκες, είχα τα περιθώρια να κάνω τις... κουτσουκέλες μου! Κι αυτό γινόταν συστηματικά. Είχα καβαλήσει το καλάμι, γιατί είχα μια όμορφη σύζυγο που με λάτρευε και με περίμενε στο σπίτι και είχα και τις εξωσυζυγικές μου περιπέτειες. Κάποια στιγμή η Αντέλα δεν άντεξε. Ένα βράδυ μου ζήτησε να μαζέψω τα πράγματά μου και να φύγω. Μου είπε ότι με μισεί και ότι ήθελε να χωρίσουμε».

Ποια ήταν η δική σας αντίδραση;

«Θύμαμαι ακόμα το βράδυ του χωρισμού μας. Ήταν χειμώνας με πολύ κρύο και χιόνι. Πήρα τη βαλίτσα μου και κοιμήθηκα στο ιατρείο. Για ένα χρόνο μετά το χωρισμό μας η Αντέλα πουλούσε τα ακίνητα για να με εκδικηθεί. Εγώ έκανα περιστασιακές σχέσεις και ένα δεύτερο γάμο με μια άλλη γυναίκα, που κράτησε μόλις 6 μήνες. Δεν είχα ξεπεράσει ποτέ την Αντέλα, αλλά ούτε κι εκείνη εμένα».

Τι άνθρωπος είναι η σύζυγός σας;

«Η Αντέλα είναι μια πολύ απλή γυναίκα, αγαπάει την οικογένεια, το παιδί μας, θέλει να έχει ένα εξοχικό, της αρέσουν τα απλά πράγματα. Είναι όμως δραστήρια και ασχολείται με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Έχει σωστή κρίση και κάνει καλό κουμάντο. Χωρίς την Αντέλα είμαι ο κύριος Τίποτε».

Η γυναίκα σας είχε λάβει μέρος στα καλλιστεία, αλλά μετά εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος. Πώς πρόεκυψε η ιδέα του μοντέλινγκ;

«Η γυναίκα μου ήταν πάντα πάρα πολύ ωραία. Στα καλλιστεία πήρε μέρος το 1970, όταν ήταν μαθήτρια. Παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλώσει σε ένα πουριτανικό περιβάλλον, γοητεύτηκε από το χώρο του μόντελινγκ και ήθελε να πάρει μέρος στα καλλιστεία. Απογοητεύτηκε όμως από όσα είδε και μετά τη βραδιά των καλλιστείων πήρε το λεωφορείο και γύρισε πίσω στο σπίτι της στα Γιάννενα. Η Αντέλα δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά».

Μείνατε χωριστά για αρκετά χρόνια μετά το διαζύγιό σας. Πότε αποφασίσατε να είστε πάλι μαζί;

«Το 2001 έγινε η επανασύνδεσή μας. Για 5 χρόνια ήμασταν μαζί, χωρίς να έχουμε παντρευτεί, και το 2006 αποφασίσαμε να παντρευτούμε για δεύτερη φορά. Ο γάμος μας ήταν ανοιχτός και έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2006 στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας, με κουμπάρο το γιο μας! Το γαμήλιο δώρο μου στην Αντέλα ήταν μια Τζάγκουαρ».

Τώρα που βιώνετε την οικογενειακή ευτυχία ξανά τι σχέδια κάνετε για το μέλλον;

«Χτίζω ένα καταπληκτικό σπίτι, που μοιάζει με πύργο, στην Ανάβυσσο, επειδή η Αντέλα αγαπάει την εξοχή. Θέλουμε να μετακομίσουμε εκεί. Σκέφτομαι την ίδια έκταση να τη χρησιμοποιήσω και για επαγγελματικούς σκοπούς, για συνέδρια, διαλέξεις, ίσως να φτιάξω και ένα σπα. Είμαι Κριός και είμαι φιλόδοξος».