Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΤV

04.03.2009
Σταματήστε! Βουλευτής Μαντάς εδώ, μέλλων υπουργός Ναυτιλίας. Ποιος δεν θυμάται τη χαρακτηριστική ατάκα του Ανδρέα Μπάρκουλη όταν κυνηγούσε την Τζένη Καρέζη χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του έδρα;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Σταματήστε! Βουλευτής Μαντάς εδώ, μέλλων υπουργός Ναυτιλίας. Ποιος δεν θυμάται τη χαρακτηριστική ατάκα του Ανδρέα Μπάρκουλη όταν κυνηγούσε την Τζένη Καρέζη χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του έδρα; Έκτοτε πολλοί συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν τα πολιτικά μέσα προκειμένου να δελεάσουν τους ψηφοφόρους της AGB, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που από τα έδρανα της μικρής οθόνης πέρασαν σε αυτά του Κοινοβουλίου και των θώκων της αυτοδιοίκησης. Το ΛΟΙΠΟΝ θυμήθηκε ποιοι έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης στην prime time. Ο πρωθυπουργός: Ο Δημήτρης Πετρόπουλος έφτασε μέχρι την καρέκλα του πρωθυπουργού ως αδίστακτος Άρης Παυρινός, όπως τον φαντάστηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τις ανάγκες του «Παρά πέντε». Κατέκτησε με απίστευτες δολοπλοκίες τον πρωθυπουργικό θώκο εξουδετερώνοντας τον πολιτικό του εχθρό, τον υπουργό Άλκη Παναγιωτίδη, ο οποίος πέθανε μέσα στο ασανσέρ. Η φυσιογνωμία του δεύτερου ταιριάζει στους πολιτικούς μας και μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλούς γκεστ παρόμοιους ρόλους. Φέτος υποβαθμίστηκε σε αρχηγό της αστυνομίας, που κάνει δύσκολη τη ζωή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και της ομάδας του στο «L.Α.Ρ.D.».

Παραίτηση λόγω σκανδάλων: Οι παραιτήσεις πολιτικών λόγω σκανδάλων είναι πολύ πιο ηχηρές στη μικρή οθόνη απ ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Και συνήθως δεν αφορούν οικονομικά σκάνδαλα, αλλά ερωτικά. Ο Στέφανος (Θοδωρής Αθερίδης) στο «Φίλα το βάτραχό σου» παραιτήθηκε από υπουργός για να ζήσει τον ερωτά του με μια καμαριέρα (Σμαράγδα Καρύδη), προκαλώντας εγκεφαλικά στον πατέρα του, πρώην βουλευτή (Ντίνος Καρύδης). Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ως δήμαρχος Χανίων δεν παραιτήθηκε, αλλά έχασε τις εκλογές εξαιτίας της αντίθεσης που είχε η τοπική κοινωνία στο σφοδρό ερωτά του με μια πόρνη (Άννα Δημητρίεβιτς). Το χειρότερο τέλος το είχε ο Δημήτρης Πιατάς ως υπουργός Ανδρέας Σταματόπουλος στο «Κόκκινο δωμάτιο». Η καρδιά του δεν άντεξε τις εκρηκτικές υπηρεσίες που του προσέφερε η Δήμητρα Ματσούκα.

Από την πολιτική αποχώρησε και ο Στάθης Κακαβάς, υπουργός στη «Βέρα στο δεξί», όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη σχέση της Κλαίρης (Κάτια Δανδουλάκη) με τον Άγγελο (Δάνης Κατρανίδης), ενώ ο Γιάννης Βόγλης ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη είδε την καριέρα του να τελειώνει όταν ο αρχιτέκτονας και μπαλαμός Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυψε οικονομικά σκάνδαλα του υπουργείου, προκειμένου να γλιτώσει από κατεδάφιση τους καταυλισμούς που ζούσε η αγαπημένη του τσιγγάνα Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Στέλιος Μάινας ως υφυπουργός είδε την καριέρα του να καταστρέφεται λόγω της διαμάχης του με την Ελένη Ζιώγα για την επιμέλεια των παιδιών τους στη δραματική σειρά «Μετράω στιγμές».

Ζήλεψαν τη δόξα της... Ντόρας: Η Ράνια Σχίζα τηλεοπτικά δεν διετέλεσε υπουργός, ωστόσο έζησε μια έντονη περιπέτεια στη δραματική σειρά του Mega «Μαζί σου». Ως βουλευτής Ελένη Παπαγεωργίου άρχισε έναν αγώνα αναζήτησης της 17χρονης κόρης της Ζωής (Μαριλή Μήλια), η οποία το είχε σκάσει από το σπίτι της όταν έμαθε ότι ο πατέρας της είναι εθισμένος στον τζόγο και η μητέρα της τον χώρισε προκειμένου να μην καταστραφεί η πολιτική της καριέρα.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Όλγα Ραζή στη δραματική σειρά της ΕΤ1 «Σκιές στο περιστύλιο», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαχρήστου, είδε την καριέρα της να τινάζεται στον αέρα εξαιτίας του παράνομου έρωτα που έζησε με τον κορυφαίο πολιτικό συντάκτη Αργύρη Πλατάκη (Λάζαρος Γεωργακόπουλος).

Η Ναταλία Τσαλίκη προτίμησε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως Εριέττα Δαλγκιράνη στις «Εφτά θανάσιμες πεθερές» του Mega διετέλεσε δήμαρχος Άνω Φουντουκιάς στην Καλαμάτα, ωστόσο στις εκλογές έχασε το δήμο λόγω πολεοδομικών παρανομιών στο σπίτι της.

Ο Φώσκολος τους έδωσε σταυρούς: Πάρα πολλές φορές στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή» είδαμε τους πρωταγωνιστές να κατέχουν δημόσια αξιώματα. Ο Νίκος Απέργης μπορεί ποτέ να μην μπόρεσε να γίνει πρωθυπουργός, όμως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη «Λάμψη» εξασφάλισε τους σταυρούς που χρειαζόταν προκειμένου να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Στον Γιώργο Βασιλείου επί χρόνια ταξίαρχος στο «Καλημέρα ζωή» μπορεί να προτάθηκε σεναριακά η θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης μετά τη σύλληψη του Ευλογητού, ωστόσο εκείνος προτίμησε το ψηφοδέλτιο της Β Περιφέρειας του Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, όπου και εξελέγη βουλευτής το 2004. Τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο «Καλημέρα ζωή» τελικά αποδέχθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Οι πρώτοι μαύροι «πρόεδροι» των ΗΠΑ: Καμιά φορά τα σενάρια της μικρής ή της μεγάλης οθόνης γίνονται πραγματικότητα. Τρανταχτό παράδειγμα μια σειρά και μια ταινία στις ΗΠΑ που «διόρισαν» έγχρωμους προέδρους αρκετά χρόνια πριν από την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα. Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στο σινεμά ήταν ο Μόργκαν Φρίμαν, πρωταγωνιστής της ταινίας «Ολέθρια σύγκρουση», όπου καθοδηγούσε μια εκπαιδευμένη ομάδα Αμερικανών να σώσει τη Γη από τη μοιραία σύγκρουση με ένα μετεωρίτη. «Υποδύομαι έναν Αμερικανό πρόεδρο που έτυχε να είναι μαύρος και όχι τον πρώτο μαύρο Αμερικανό πρόεδρο», είχε δηλώσει τότε ο αστέρας του Χόλιγουντ, ενώ λίγα χρόνια αργότερα η ιδέα μεταπήδησε και στη μικρή οθόνη, με τον Ντένις Χέισμπερτ να υποδύεται τον έγχρωμο πρόεδρο Ντέιβιντ Πάλμερ στην blockbuster σειρά «24».Αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν γευτεί τη δόξα της προεδρίας. Ο Χάρισον Φορντ το 1996 στο «Αir Force Οne», ο γυναικάς Τζον Τραβόλτα στο «Όλες οι γυναίκες του προέδρου», ο Μάικλ Ντάγκλας στον «Έρωτα του προέδρου», ο Τζακ Νίκολσον στο «Μars Αttack», ο Τζιν Χάκμαν στην «Απόλυτη δύναμη», ο Γουίλιαμ Χαρτ στο «Σημείο υπεροχής», αλλά και η Πόλι Μπέργκεν, που μάλλον είχε οραματιστεί τη φιλοδοξία της Χίλαρι Κλίντον και ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ στο «Κisses To My Ρresident» το 1964.