Τα παιχνίδια της Αφροδίτης

13.02.2009
Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο! Όχι επειδή σε δύο μέρες είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά γιατί έχετε δικαίωμα στη χαρά και την ευτυχία. Γι αυτό, κάντε θετικές σκέψεις και αποκτήστε καλή διάθεση.

Από τη ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο! Όχι επειδή σε δύο μέρες είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά γιατί έχετε δικαίωμα στη χαρά και την ευτυχία. Γι αυτό, κάντε θετικές σκέψεις και αποκτήστε καλή διάθεση. Μην κλείνετε τα μάτια στην αλήθεια, αλλά μην είστε και επικριτικοί. Πλάστε τα παραμύθια σας, αλλά μην τα ζείτε σαν να είναι η πραγματικότητα. Διαβάστε προσεκτικά τις ερωτικές μας προβλέψεις για τη χρονιά και πάρτε τα μέτρα σας. Αν το άτομο που σας ενδιαφέρει δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, μη διανοηθείτε ότι μπορεί να αλλάξει. Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο της σχέσης και να ασκείτε συναισθηματική πίεση στο ταίρι σας. Αν είστε έτοιμοι και έχετε ανοιχτές τις καρδιές και τις αγκαλιές σας, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη χρονιά, με τις έξι εκλείψεις και τις δύσκολες όψεις του Κρόνου και του Ουρανού.

ΚΡΙΟΣ: Φέτος είναι η χρονιά σας
Η Αφροδίτη που θα λάμπει στο ζώδιό σας μέχρι τις 6 Ιουνίου και ο Δίας από τον Υδροχόο σάς δίνουν τον πολυπόθητο πρωταγωνιστικό ρόλο στον έρωτα! Αν εξαιρέσουμε τις εκλείψεις (9/2 και 6/8), που για ένα δεκαπενθήμερο πριν και ένα μετά απειλούν τους έρωτές σας είτε με αποχή είτε με μπερδέματα, το 2009 είναι η χρονιά σας! Μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις να εμπλακείτε σε περιπετειώδεις καταστάσεις ή να ταράξετε για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά, ακόμη και να κάνετε το επόμενο βήμα, είτε αυτό σημαίνει γάμο είτε ένα λυτρωτικό χωρισμό. Σημασία έχει ότι θα ικανοποιήσετε τους πόθους σας. Θα μεσολαβήσει ένα πιο ήπιο διάστημα μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, που ο Άρης θα μπει στο Λέοντα, όπου θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2010, περίοδο στην οποία θα γράψετε ιστορίες ερωτικών παθών και παραληρήματος.

ΤΑΥΡΟΣ: Μία κρύο, μία ζέστη
Η κυκλοθυμία σας θα σας βάλει σε μπελάδες, γι αυτό πρέπει να επικεντρωθείτε στις ανάγκες σας, να αποδεχθείτε τις ανασφάλειες που σας εξωθούν σε λάθη και να συμμαζέψετε όσο γίνεται τις εγωιστικές σας αντιδράσεις. Για όσους έχετε δημιουργήσει ήδη την οικογένειά σας ή θέλετε να τη μεγαλώσετε οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναζωπυρώσετε πάθη ή να ανανεώσετε όρκους, ιδιαίτερα στο τρίμηνο από το Μάιο έως τον Ιούλιο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι υπόλοιποι θα έχετε την τάση να πειραματίζεστε με τα όρια και τα «θέλω» σας. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι οι διακυμάνσεις από το κρύο στο ζεστό θα αφήσουν τους συντρόφους σας με το στόμα ανοιχτό και ίσως τους προκαλέσουν τάσεις φυγής. Γι αυτό, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε για μεγαλύτερη σταθερότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Προχωρήστε ακάθεκτοι
Ο περιοριστικός Κρόνος και ο ανατρεπτικός Ουρανός θα επηρεάζουν το ζωδιακό σας σταυρό μέχρι τον Οκτώβριο και θα σας εξωθούν στο να θέλετε άλλοτε την απόλυτη δέσμευση και άλλοτε την απόλυτη ελευθερία. Παράλληλα, ο Δίας από τον Υδροχόο θα σας δίνει τις ευκαιρίες να ικανοποιήσετε και τις δύο πλευρές σας, γεγονός που μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Όσοι έχετε την τάση να παίζετε σε πολλά ταμπλό θα έχετε την τιμητική σας, ιδιαίτερα μέχρι τον Ιούνιο, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι στο άκρως αποκαλυπτικό διάστημα που ακολουθεί, μέχρι το τέλος της χρονιάς, μπορεί να δεχθείτε την εκδίκηση των θυμάτων σας. Άλλωστε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Αν, πάλι, αναζητάτε την απόλυτη δέσμευση, περιμένετε μέχρι το Νοέμβριο, που θα έχετε όλο το υλικό για να πάρετε τη σωστή απόφαση, και μετά προχωρήστε ακάθεκτοι!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σχέσεις πάθους
Η λίμπιντό σας ανεβαίνει επικίνδυνα, με τον Δία στο όγδοο ηλιακό σας σπίτι να σας εξωθεί σε εμπειρίες πάθους, τη στιγμή που ο Κρόνος από την Παρθένο σας στρέφει προς το γάμο, την οικογένεια, τα παιδιά. Ο συνδυασμός δεν είναι κακός, αρκεί να μη χάσετε τα μυαλά σας, ιδιαίτερα στο διάστημα από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο, που τα έντονα συναισθήματα μπορεί να πνίξουν είτε εσάς είτε το ταίρι σας. Όσοι έχετε γεννηθεί στο πρώτο τριήμερο του ζωδίου θα δεχθείτε έντονα τις επιρροές του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ο οποίος θα προκαλέσει αντιπαραθέσεις και πείσματα με σκοπό την άσκηση εξουσίας. Αξιοποιήστε τον πολύτιμο Αύγουστο και το καλό δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για να καταλαγιάσετε και να υποστηρίξετε τις επιλογές σας. Κυρίως όμως για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τους περιορισμούς που θα σας επιβάλλει ο Κρόνος από το Νοέμβριο και μετά.

ΛΕΩΝ: Διεκδικήστε την ευτυχία
Ο Δίας από τον Υδροχόο στον τομέα των σχέσεών σας είναι ό,τι καλύτερο για να βγείτε από τα αδιέξοδα των προηγούμενων ετών και να χαρείτε τον έρωτα, τα συναισθήματα και τη συντροφικότητα. Μετά τους σκοπέλους που κληθήκατε να ξεπεράσετε με την έκλειψη της 9ης Φεβρουαρίου αρχίζει μια μοναδική περίοδος μέχρι τις 6 Ιουνίου, στην οποία θα μεγαλώσει ο κύκλος σας και θα έχετε το προνόμιο της επιλογής μεταξύ πολλών θαυμαστών. Στο ίδιο διάστημα οι δεσμευμένοι θα πάρετε αποφάσεις για να κάνετε την επόμενη κίνησή σας. Αν οι εκλείψεις του Ιουλίου και του Αυγούστου προκαλέσουν ανταγωνισμούς και προβληματισμούς, θα επαναφέρετε την τάξη το Σεπτέμβριο, που με τη βοήθεια της Αφροδίτης στο ζώδιό σας θα υποστηρίξετε τις επιλογές σας, διεκδικώντας την ευτυχία. Αν δεν μπείτε στο παιχνίδι του εγωισμού με τον Άρη στο ζώδιό σας, το κλείσιμο της χρονιάς θα είναι θεαματικό, άκρως θερμό και συντροφικό!

ΖΥΓΟΣ: Απολαύστε τον έρωτα
Χείρωνας, Ποσειδώνας και Δίας θα βρίσκονται στο ζώδιο του έρωτα για σας, τον Υδροχόο, για να απολαύσετε τον έρωτα σε όλες του τις διαστάσεις! Πρέπει να είστε συνειδητοποιημένοι ότι έχετε την τάση να πλάθετε ρομαντικά παραμύθια και, ιδιαίτερα στις περιόδους των εκλείψεων (9/2 και 6/8), να μη βλέπετε πέρα από τη μύτη σας. Ωστόσο, με την Αφροδίτη στον Κριό, το διάστημα μέχρι τις 6 Ιουνίου θα είναι ένα χάρμα γνωριμιών και κάθε λογής ερωτικών περιπετειών με σκοπό το γάμο! Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τις εκλείψεις του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου, που πραγματοποιούνται στο ζωδιακό σας σταυρό και θα σας κλονίζουν, προκαλώντας ερωτηματικά για τις μόνιμες σχέσεις σας. Αξιοποιήστε οπωσδήποτε την εύνοιά σας το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, για να αντεπεξέλθετε στα δύσκολα που έπονται με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σας από τις 29 Οκτωβρίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Βέρα στο δεξί
Προετοιμάστε καρδιά και κορμί για έντονες συγκινήσεις! Η Αφροδίτη μέχρι τις 6 Ιουνίου θα περιοδεύει στο ζώδιο του έρωτα για σας! Ο αισθησιασμός σας θα εκφράζεται σε όλο του το μεγαλείο και θα αφήνετε καρδιές-συντρίμια στο πέρασμά σας. Εννοείται ότι θα έχετε τη δυνατότητα της επιλογής και, αν λάβουμε υπόψη μας τον Δία, που σιγοντάρει από τον Υδροχόο, και τη σοβαρότητα με την οποία αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις λόγω του Κρόνου από την Παρθένο, είναι πιθανό να βρείτε το ταίρι της ζωής σας. Οι δεσμευμένοι θα ανανεώσετε τους όρκους σας και θα αναζωπυρώσετε το πάθος σας. Το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για να χαρείτε ήρεμοι την εύνοια, ενώ από τις 16 Οκτωβρίου, που ο Άρης μπαίνει στο Λέοντα, και με δεδομένο ότι στις 29/10 ο Κρόνος εγκαταλείπει την Παρθένο, αρχίζει μια μοναδική περίοδος που θα σας οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας ή στο μαιευτήριο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ερωτισμός και γοητεία
Ο Δίας φωτίζει το ζώδιό σας και σας χαρίζει δύναμη, ερωτισμό, αισιοδοξία, γοητεία. Αν συμπληρώσουμε το ρομαντισμό που σας προσδίδει ο Ποσειδώνας με τη διαίσθηση του Χείρωνα, που επίσης βρίσκονται στο ζώδιό σας, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό για να κερδίσετε τις δάφνες του έρωτα! Αν εξαιρέσουμε τις εκλείψεις (9/2 και 6/8), που δεκαπέντε μέρες πριν και δεκαπέντε μετά επηρεάζουν τις σχέσεις σας και θέλουν τη προσοχή σας, θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να βρείτε το ποθούμενο για σας. Παράλληλα, η Αφροδίτη από τον Κριό μέχρι τις 6 Ιουνίου διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών σας και δίνει ευκαιρίες για ταξίδια, παιχνίδια και όλα τα καλά που ανανεώνουν τον έρωτα! Αν διαχειριστείτε σωστά τον Άρη στο Λέοντα (από τις 16/10), μπαίνοντας στη θέση του άλλου και δείχνοντας κατανόηση, ο Δεκέμβριος θα είναι το βεγγαλικό για να κλείσει μεγαλόπρεπα αυτή η χρονιά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Τέλος στην καταπίεση
Ο περιοριστικός Κρόνος θα βρίσκεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου στο ζώδιό σας, θέση από την οποία θα επηρεάζει όσους έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Παράλληλα, ο Ουρανός από τους Ιχθύς θα διευκολύνει τους χωρισμούς και την απόκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας σε όσους νιώθετε καταπιεσμένοι. Με λίγα λόγια, το 2009 θα είναι μια χρονιά πολύ σημαντικών αποφάσεων, ενώ όσοι αντέξετε τις δοκιμασίες του πρέπει να νιώθετε ασφαλείς για τις επιλογές σας. Ευνοημένοι θα είστε οι Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου, που πέρυσι περάσατε από σαράντα κύματα. Τώρα ήρθε ο καιρός να απολαύσετε τις αλλαγές που θα φέρει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω και να δείτε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν τα πάθη σας. Από το Νοέμβριο όλοι οι Παρθένοι θα πατάτε πιο γερά στα πόδια σας και θα είστε σε θέση να προσφέρετε το καλύτερο για να πάρετε τα ανάλογα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κάντε σεξ, όχι πόλεμο
Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος δεν θα βαρεθείτε! Οι πλανητικές επιδράσεις σας υποβάλλουν σε σκοτσέζικα ντους και προκαλούν τα πιο ακραία συναισθήματά σας, τις πιο μύχιες επιθυμίες σας, τα πιο δυνατά πάθη σας. Το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου είναι το καλύτερο για να κάνετε σεξ και όχι πόλεμο ή να ταράξετε τα λιμνάζοντα νερά της αισθηματικής σας ζωής. Οι προβληματισμοί, οι ανταγωνιστικές καταστάσεις, οι εντάσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά της περιόδου από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, στην οποία θα γίνουν τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα. Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, που είναι το καλύτερο, καθώς εκτός από το σεξ φουντώνει και το συναίσθημα, θα κληθείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας. Η παρουσία του Άρη στο Λέοντα, από τις 16 Οκτωβρίου, θα σας δώσει ένα μάθημα για να συμμαζέψετε τον εγωισμό σας και να σκεφτείτε σοβαρότερα για το μέλλον.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Σε τεντωμένο σχοινί
Για μία ακόμη φορά καλείστε να αποδείξετε ότι είστε η ήπια δύναμη του ζωδιακού κύκλου. Μέχρι το τέλος Μαϊου θα δίνετε τον αγώνα σας για να κρατήσετε τις ισορροπίες σας, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι σε αρκετές περιπτώσεις ένας καλός χωρισμός είναι προτιμότερος από μια κακή σχέση. Οι θετικές επιρροές του Ιουνίου θα σας επιτρέψουν να πάρετε τη δύναμη για να αντιμετωπίσετε τον προβληματικό Ιούλιο, που θα σας ταλανίσει με τις εκλείψεις στον άξονά σας. Ο Αύγουστος θα είναι αρκετά καλός για όσους θα αποζητάτε τις καινούργιες εμπειρίες, ενώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου πρέπει να πάρετε τις αποφάσεις σας, καθώς από τις 29 Οκτωβρίου ο κυβερνήτης σας Κρόνος θα μπει στο Ζυγό και πρέπει να σας βρει όσο πιο συγκροτημένους γίνεται, έτσι ώστε να αντέξετε τους ισχυρούς τριγμούς που θα προκαλέσει στις σχέσεις σας.

ΙΧΘΥΕΣ: Τα καλύτερα έρχονται
Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο είστε οι τυχεροί που έχετε ξεμπερδέψει από τον περιοριστικό Κρόνο και τώρα μπορείτε, πιο ήρεμοι και με επίγνωση των αναγκών σας, να προχωρήσετε ακάθεκτοι για τα καλύτερα που έπονται. Όσοι ανήκετε στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, γιατί ο Κρόνος θα είναι αποκαλυπτικός και καθόλου επιεικής με τις σχέσεις που δεν έχουν γερές βάσεις, ιδιαίτερα στις περιόδους που πραγματοποιεί την αντίθεσή του με τον Ουρανό (Φεβρουάριος, Σεπτέμβριος) και τις περιόδους των εκλείψεων (Ιούλιος, Δεκέμβριος) στον άξονα των αισθηματικών σας. Να θυμάστε ότι ο Ουρανός σάς κάνει επαναστάτες, με αιτία ή χωρίς, και αν έχετε περισσότερη ανάγκη την ελευθερία παρά τη δέσμευση, πρέπει να το αποδεχτείτε έγκαιρα πριν ταλαιπωρήσετε... άμαχο πληθυσμό, αλλά και τον εαυτό σας. Καλές περίοδοι για γεφύρωμα αποστάσεων ή για μια καινούργια αρχή είναι ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και ο Νοέμβριος.