Πήγε για μαλλί...

17.02.2009
Ποιες είναι οι εγχώριες σταρ που τόλμησαν και έκοψαν το μαλλί τους κοντό; Το ΛΟΙΠΟΝ σε μια διαδρομή ανάμεσα σε κομμωτήρια του Κολωνακίου και του Ψυχικού, μεγάλες πίστες και στούντιο θυμήθηκε ποιες κυρίες τόλμησαν το καρέ...

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ποιες είναι οι εγχώριες σταρ που τόλμησαν και έκοψαν το μαλλί τους κοντό; Το ΛΟΙΠΟΝ σε μια διαδρομή ανάμεσα σε κομμωτήρια του Κολωνακίου και του Ψυχικού, μεγάλες πίστες και στούντιο θυμήθηκε ποιες κυρίες τόλμησαν το καρέ... Αν η Μαντόνα θεωρείται πρότυπο στο ντύσιμο, στα χορευτικά και στο μακιγιάζ, η Βικτόρια Μπέκαμ αποτελεί το αγαπημένο παράδειγμα προς αντιγραφή των εγχώριων σταρ! Όχι βέβαια μόνο στη χώρα μας. Το πρώην μέλος των Spice Girls πολύ πρόσφατα αποχωρίστηκε τις μακριές ξανθές μπούκλες επιστρέφοντας στο καστανό χρώμα με πολύ κοντό μήκος, σε γραμμή καρέ! Όπως δηλαδή τη γνωρίσαμε πριν από μία δεκαετία. Ο λόγος της αλλαγής; «Βαρέθηκα να κυκλοφορώ ανάμεσα σε κλώνους μου με μακριά καστανόξανθα μαλλιά και λίγα extensions», δήλωσε πρόσφατα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το μαλλί της είχε ταλαιπωρηθεί πολύ.

Δεν το πίστευε ούτε η ίδια!
Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι ο γνωστός κομμωτής Βασίλης Μπουλούμπασης να πείσει την κολλητή του φίλη και συνεργάτρια Νατάσσα Θεοδωρίδου να κόψει τα μαλλιά της. Τελικά η Νατάσσα το τόλμησε και κουρεύτηκε σε πολύ κοντή καρέ γραμμή. Το νέο κούρεμα έγινε talk οf the town και έδωσε μεγάλη ώθηση στις εμφανίσεις της τραγουδίστριας μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη και την Έλλη Κοκκίνου στο «Βοτανικό». Στα συν της λαϊκής τραγουδίστριας είναι το γεγονός ότι δεν αποφάσισε να αλλάξει απότομα λουκ στο τέλος της σεζόν και από κοντοκουρεμένη να εμφανιστεί με μαλλί μέχρι τους ώμους, αλλά να το μακρύνει σταδιακά. Τώρα είναι σε ενδιάμεσο μήκος και τα χτενίζει σε στυλ Φάρα Φόσετ, που ομολογουμένως της πάει πολύ.

Η Ελληνίδα Βικτόρια...
Την έχουν συγκρίνει πολλές φορές με τη Βικτόρια Μπέκαμ, όχι βέβαια λόγω του λουκ της, αλλά λόγω του γάμου της με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Η Δέσποινα Βανδή, με απόλυτο σύμβουλό της τον κολλητό της φίλο, κουμπάρο και κομμωτή Νίκο Λεουνάκη, έχει τολμήσει πολλές φορές το κοντό μαλλί, με πιο επιτυχημένη βερσιόν τη φετινή, αν και φέτος απέχει από τις πίστες. Μετά το τροχαίο η Δέσποινα αποφάσισε να κάνει ριζική αλλαγή στην εμφάνισή της. Πέταξε τα extensions, σκούρυνε τα μαλλιά της και τα έκοψε ασύμμετρο καρέ, ενθουσιάζοντας τους φίλους και θαυμαστές της. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά. Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε κόψει τα μαλλιά της πάλι σε κοντό καρέ την τελευταία της σεζόν στο «Rex», ενώ όλοι θυμόμαστε ότι τη γνωρίσαμε με μακρύ ίσιο καρέ σε σκούρο καστανό χρώμα.

Της αρέσουν οι συχνές αλλαγές
Αλλαγή λουκ και πολύ επιτυχημένη για τη Μαριάντα Πιερίδη! Με τις συμβουλές του στυλίστα της Σωτήρη Τσαγδή αλλά και του κομμωτή της Στέλιου Τύρπα, η ποπ τραγουδίστρια λάνσαρε νέο λουκ στις εμφανίσεις της με τον Αντύπα στη Θεσσαλονίκη. Ξανθό κοντό καρέ με πυρόξανθες ανταύγειες σε πολύ αυστηρή βαμπ γραμμή. Το νέο κούρεμα της Μαριάντας απέσπασε άκρως κολακευτικά σχόλια, όχι μόνο από το σύντροφό της Δημήτρη Καμενίδη, αλλά και από τους πολλούς φίλους της, που την απόλαυσαν πρόσφατα στο club «Guzel».

Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας!
Φέτος κάνει τη διαφορά στη μικρή οθόνη και αυτό γιατί τη βλέπουμε σε δύο βερσιόν... Με μακρύ μαλλί και ξανθές ανταύγειες στο «Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;» (σ.σ.: τα επεισόδια είχαν γυριστεί πέρυσι) και με πολύ κοντό καστανοκόκκινο μαλλί στο πρωινό του Σαββατοκύριακου. Η δεύτερη εκδοχή της

Σοφίας Αλιμπέρτη σαφώς και μας αρέσει περισσότερο, αφού μας θυμίζει τα πρώτα της χρόνια στις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη, πότε σε ρόλο επαναστατημένης νεαρής που μπλέκει σε λάθος επιλογές και πότε ως καρδιοκατακτήτριας στα λύκεια.

Στα βήματα της Νταϊάνα
Αν και όλοι είχαν να λένε πόσο της πήγαινε το κοντό αλά γκαρσόν κούρεμα με τις ξανθές ανταύγειες και τις αφέλειες που παρέπεμπε στο στυλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, εκείνη αποφάσισε να το αλλάξει.

Η Νατάσσα Καραμανλή είχε για παρά πολλά χρόνια τα μαλλιά της κοντά, ένα λουκ που είχε πάρει κολακευτικές κριτικές από τα editorials των μεγάλων περιοδικών. Τώρα αποφάσισε με τη βοήθεια του κομμωτή της Τάκη Μπάσιου να μακρύνει τα μαλλιά της. Το καστανό πείραμα, όμως, μάλλον απέτυχε και σύντομα η πρώτη κυρία της χώρας επέστρεψε στους τόνους του ξανθού.

Άλλαξε στέγη και μαλλιά
Τη γνωρίσαμε με κόμμωση αλά γκαρσόν τα χρόνια της ενημέρωσης και όταν αποφάσισε να επιστρέψει σ' αυτήν, έκοψε πάλι τα μαλλιά της κοντά διά χειρός Πάνου Καλλίτση.

Ο λόγος για την Έλενα Κατρίτση, η οποία έπειτα από αρκετά χρόνια στο lifestyle αποφάσισε να επιστρέψει σε καθαρά ειδησεογραφικά θέματα μέσα από την εβδομαδιαία εκπομπή της στη ΝΕΤ. Δεν άλλαξε μόνο ύφος, αλλά και στυλ. Η επιτυχημένη δημοσιογράφος έκοψε μετά από αρκετά χρόνια κοντά τα μαλλιά της, διατηρώντας ωστόσο το καστανοκόκκινο χρώμα, που της πάει πολύ. Σε πολλές εκπομπές την έχουμε δει να τα χτενίζει με φορά προς τα πίσω, δημιουργώντας νέα μόδα στη μικρή οθόνη.

Μου κάνει πλάκα ο κομμωτής...
Το καρέ ήταν μόνο η αρχή για τη Χρύσπα, καθώς ένα μήνα αργότερα σε συνεννόηση με τον κομμωτή της αποφάσισε να κόψει ακόμη πιο κοντά τα μαλλιά της. Το πολύ κοντό hairlook με τις αφέλειες που υιοθέτησε για τις εμφανίσεις της στην «Πύλη Αξιού» στη Θεσσαλονίκη θυμίζει έντονα το στυλ που είχε λανσάρει η Μαρινέλλα στα 60s.

Η ίδια μιλώντας για αυτή την αλλαγή είπε πως είχε κόψει τα μαλλιά της έτσι όταν ήταν πολύ μικρή, θυμόταν ότι της πήγαιναν και αποφάσισε να το ξανατολμήσει.

Χωρισμός... ψαλίδι
Μια εντυπωσιακή αλλαγή αναζητούσε στην εμφάνισή της η νεαρή τραγουδίστρια Χριστίνα Κολέτσα μετά το χωρισμό της από το νεαρό επιχειρηματία Νίκο Γιγουρτάκη. Η σκέψη της έγινε πράξη και μάλιστα extreme. Πάει η μπούκλα και τα πλούσια extensions... Η Χριστίνα πλέον είναι μελαχρινή με κοντό καρέ και το τσουλουφάκι πίσω από το αφτί, που παραπέμπει στο νέο στυλ που λάνσαρε η Βικτόρια Μπέκαμ. Βέβαια, η Χριστίνα τα ξαναβρήκε με τον αγαπημένο της και ο ίδιος υποστηρίζει πολύ το νέο της λουκ.

Και οι μακρυμάλληδες κύριοι...
Οι μακρυμάλληδες της ελληνικής showbiz δεν είναι πολλοί, αλλά οι κυρίες τους βρίσκουν απόλυτα σέξι. Και γιατί όχι, αφού οι ίδιοι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο λουκ γνωρίζοντας ότι τους πηγαίνει πολύ. Ο επιτυχημένος σχεδιαστής Βλάσσης Χολέβας, ο νεαρός ηθοποιός Ιωσήφ Πολυζωίδης, ο «γητευτής» Αλέξανδρος Σταύρου, ο Ορφέας Αυγουστίδης και, φυσικά, ο Ηλίας Ψινάκης είναι πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα κυρίων που πολλές θαυμάστριές τους θα «κόβονταν» για να χαϊδέψουν την πλούσια χαίτη τους. Μην ξεχνάμε βέβαια και τον Νίκο Καρβέλα, που ήταν από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην πίστα με μακρύ μαλλί. Από τους μακρυμάλληδες της πίστας και ο Νίκος Κουρκούλης, που πρόσφατα αποχωρίστηκε τις μπούκλες του, αλλά και ο Γιάννης Κότσιρας, που έπειτα από μια περίοδο με κοντό μαλλί το μακραίνει πάλι.