Στα πεταχτά

12.02.2009
Νέα από το χώρο της σόουμπιζ που ξαφνιάζουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν. Αυλαίες που ανοίγουν ή κλείνουν, χειροκρότημα, γέλιο, δάκρυ, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. Συνεργασίες που ταίριαξαν, άλλες που... ναυάγησαν, ό,τι δημιουργεί αίσθηση ή ψιθύρους. Το ΛΟΙΠΟΝ είναι παντού. Στο προσκήνιο και το παρασκήνιο

Αποχώρησε η Μαρία Ναυπλιώτου από το Θέατρο «Μεταξουργείο», όπου παίζεται το «Καμάρι της Δύσης» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Όχι, δεν υπήρξε κανένα παρασκήνιο. Η ηθοποιός είχε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και επειδή η παράσταση είχε επιτυχία και συνεχίζεται, αντικαταστάθηκε από τη Μαρία Σαββίδου. Εκείνη κάνει πρόβες για τον «Τιτανικό», το νέο έργο του Κωνσταντίνου Ρήγου, με το οποίο θα ανοίξει σε λίγες μέρες η εκ βάθρων ανακαινισμένη Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το αδιαχώρητο γίνεται στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Κ. Βασιλάκου» για την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με τη Νένα Μεντή. Για να κλείσετε εισιτήρια μπορεί να περιμένετε και δύο εβδομάδες! Η ηθοποιός είναι συγκλονιστική στο ρόλο της μεγάλης στιχουργού του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ενώ σε κάποιο σημείο τραγουδάει κιόλας. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Πέτρος Ζούλιας και απ ό,τι φαίνεται θα πάει και τρίτη σεζόν!

«Νο 44» κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 16 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο «Μεταξουργείο». Μια ομάδα νέων ηθοποιών μαζί με το σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη αναλαμβάνει να «μπει» στο σκληρό κόσμο της φυλακής και όχι μόνο μέσα από τις σκέψεις και τα βιώματα ενός φυλακισμένου, με τον οποίο επικοινωνούσε για να γράψει αυτό το θεατρικό έργο. Πρωταγωνιστούν οι: Εκάβη Ντούμα, Γιάννης Λεάκος, Μάνος Κανναβός και ο ράπερ Παναγιώτης Στραβαλέξης (Τάκι Τσαν).

Μπορεί ένα διαζύγιο να είναι υπέροχο; Θα μας το πει η Σμαράγδα Σμυρναίου, που μεταμορφώνεται σε ξανθιά χωρισμένη Άντζελα, από τις 16 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα». Πρόκειται για το έργο της Geraldin Aron «Τo υπέροχό μου διαζύγιο», που σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης. Έκπληξη: Η παράσταση γίνεται σε στυλ θεατρικού κουίζ για χωρισμένες...

Οι «Διψασμένοι» έρχονται από τις 20 Φεβρουαρίου στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Εγκαινιάζουν τη «Νεανική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου με το ομώνυμο έργο του Ουαζντί Μουαουάντ. Ήρωές του ο Μέρντοκ (Προμηθέας Αλειφερόπουλος) και η Νορβέζ (Στεφανία Γουλιώτη), που οδηγούν τον ιατροδικαστή Μπουν (Μανόλης Μαυροματάκης) στα ξεχασμένα όνειρα της εφηβείας του.

Το θεατρικό έργο «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στο «Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν». Η παράσταση είναι πραγματικά απολαυστική. Η φαρσοκωμωδία του Μαριβό κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ενδιαφέρουσες και πολύπλευρες, καθώς δεν περιορίζονται απλώς στην πρόζα, αλλά δοκιμάζονται επιτυχώς και στο τραγούδι, ενώ η πλαστικότητα στις κινήσεις δείχνει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στις πρόβες. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Εύη Γαβριηλίδη και πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Χαραλάμπους, Θοδωρής Αντωνιάδης, Όθων Μεταξάς, Έφη Λογγίνου, Στάθης Κόκκορης, Νατάσσα Μαρματάκη.