Χρ. Μεταξά: "Χρωστάω τη νίκη μου στον Νικόλα"!

17.02.2009
Στα 16 της χρόνια η Χριστίνα Μεταξά πήρε το εισιτήριο με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό. Πολύ ευτυχισμένη για την εκλογή της, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για το... ταξίδι της που μόλις ξεκινάει!

Από τον ΜΑΝΟ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ

Στα 16 της χρόνια η Χριστίνα Μεταξά πήρε το εισιτήριο με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό. Πολύ ευτυχισμένη για την εκλογή της, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για το... ταξίδι της που μόλις ξεκινάει!

Υστερα από την ψηφοφορία του κυπριακού λαού θα εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στον 55ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Πώς νιώθεις;

«Μου είναι δύσκολο να απαντήσω... Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω τα συναισθήματά μου».

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα;

«Το μόνο που θυμάμαι τώρα, λίγες μέρες μετά, είναι ότι έκλαιγα. Είχαν θολώσει όλα γύρω μου. Ούτε μπορώ να θυμηθώ τι είπα, ποιος ήταν εκεί, τι γινόταν...».

Δεν περίμενες να κερδίσεις τον κυπριακό τελικό;

«Καθόλου. Ήταν τόσο πολλές οι συμμετοχές, που για μένα ο στόχος ήταν να μπω στη δεκάδα του τελικού».

Ο αδερφός σου, ο Νικόλας, διαγωνίστηκε δύο φορές στο παρελθόν για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision και δεν τα κατάφερε. Φέτος παίρνει το εισιτήριο για τη Μόσχα συμμετέχοντας ως συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού που ερμηνεύεις. Ήταν δική σου επιθυμία να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό ή εκείνος σε παρότρυνε;

«Το τραγούδι μας Firefly το έγραψε ο Νικόλας αρκετό καιρό πριν. Είναι ένα τραγούδι που έγραψε για μένα και μου το έκανε δώρο. Όταν το ολοκληρώσαμε, μου είπε: Χριστίνα, με αυτό πάμε Eurovision. Ήταν σίγουρος!».

Είναι αλήθεια ότι θα σε συνοδέψει στη σκηνή; Θα είναι μαζί σου on stage;

«Όχι, αποφάσισε ότι δεν θα το κάνει. Αυτό που θέλουμε και οι δύο είναι να περάσουμε το μήνυμα του τραγουδιού μας σε όσο περισσότερους νέους σε όλη την Ευρώπη».

Δεν θα ακολουθήσεις τη γραμμή που τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται από πολλές χώρες στο διαγωνισμό; Δηλαδή, να συνοδεύει το τραγούδι σου ένα σόου;

«Σίγουρα θα έχουμε κάποιο χορευτικό που θα συνοδεύει την ερμηνεία και θα συμπληρώνει τη σκηνική παρουσία, χωρίς όμως αυτό να είναι στημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να αποσπά την προσοχή του τηλεθεατή από το ίδιο το τραγούδι».

Τι πρόγραμμα έχεις από εδώ και πέρα μέχρι τον ημιτελικό;

«Πολύ σκληρή δουλειά. Έχουμε βάλει καθημερινό πρόγραμμα με μαθήματα τόσο για τη φωνή όσο και για την κίνησή μου».

Στον ελληνικό τελικό στις 18 Φεβρουαρίου θα δούμε την ολοκληρωμένη version και παρουσίαση του κομματιού όπως και στη Μόσχα;

«Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι, αν και βελτιώσεις θα γίνονται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μου φαίνεται απίστευτο τώρα που το συζητάμε ότι σε λίγες μέρες θα τραγουδήσω στην ίδια σκηνή με τον Σάκη Ρουβά».

Γιατί το λες αυτό;

«Μέχρι πριν από λίγο καιρό απλώς σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να τον συναντήσω ποτέ, γιατί τον θαυμάζω, και τώρα όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Δεν μπορώ να το πιστέψω!».

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όπλο για το διαγωνισμό;

«Το χαμόγελο, με το οποίο μου έχει μάθει η οικογένειά μου να αντιμετωπίζω κάθε στιγμή το οτιδήποτε».

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να περάσει στην τελική φάση. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί αυτό να συμβεί και φέτος;

«Για μένα σημασία έχει η προσπάθεια και ο στόχος μου έχει ήδη επιτευχθεί. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούσε να μου τύχει να εκπροσωπήσω την Κύπρο μας. Από εκεί και πέρα καθετί παραπάνω είναι απλώς ένα μεγάλο όνειρο, που, όπως όλοι, έχω κι εγώ».

Ποιος θα σε συνοδεύει στις αποστολές σου, τόσο στη διάρκεια του promo του τραγουδιού όσο και τη βράδια της παρουσίασης στη Μόσχα;

«Η μητέρα μου και ο Νικόλας έχουν υποσχεθεί ότι θα είναι συνεχώς μαζί μου».