Στα πεταχτά

05.02.2009
Νέα από το χώρο της σόουμπιζ που ξαφνιάζουν, εντυπωσιάζουν, προκαλούν. Αυλαίες που ανοίγουν ή κλείνουν, χειροκρότημα, γέλιο, δάκρυ, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. Συνεργασίες που ταίριαξαν, άλλες που... ναυάγησαν, ό,τι δημιουργεί αίσθηση ή ψιθύρους. Το ΛΟΙΠΟΝ είναι παντού.

Στο προσκήνιο και το παρασκήνιο από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Σε έναν «Απατεώνα» πολύ γλυκό και ερωτικό θα μεταμορφωθεί την ημέρα των ερωτευμένων ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου θα πρωταγωνιστεί στην απολαυστική κωμωδία «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή Κοτοπούλη. Θα υποδυθεί το νεαρό Γκλούμοφ, που, αποφασισμένος να φτάσει ψηλά, θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να πετύχει το σκοπό του ενώ θα καταγράφει τα πάντα στο ημερολόγιό του. Αυτό θα είναι βόμβα όταν το ανακαλύψει η θεία του και διαβάσει τις περιπέτειές του. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, Σοφία Σεϊρλή, Λαέρτης Βασιλείου, Κόρα Καρβούνη κ.ά.

Ουρές στο «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας» για την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ, με την Μπέττυ Αρβανίτη να «κεντάει» στον ομώνυμο ρόλο. Βδομάδες πριν πρέπει να κλείσεις εισιτήριο για την παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Στάθης Λιβαθινός. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Γιάννης Φέρτης, Κώστας Γαλανάκης, Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης κ.ά. Η επιστροφή της δισεκατομμυριούχου Κλερ Τσαχανασιάν στη μικρή γενέτειρά της και η περίεργη δωρεά της θα φέρουν τα πάνω κάτω, ενώ θα ξυπνήσει ο νεανικός της έρωτας για τον Άλφρεντ Ιλ.

«Η Scarlet ήταν Τοξότης». Αυτό θα προσπαθήσει να αποδείξει από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη) στο Θέατρο «Ράγες» η θεατρική ομάδα «Μη αναστρέψιμοι». Πρόκειται για την απίθανη κωμωδία του Βασίλη Παπαλαζάρου. Σε ένα πάρτι «μπλέκονται» η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη αλλά και ο Πουαρό, που έρχεται να εξιχνιάσει την δολοφονία του πρίγκιπα! Ανατροπές σε μια σουρεαλιστική παρωδία με «ύφος ροζ», όπου πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Παπαλαζάρου, Πένυ Καλαφατάκη, Δήμητρα Βλάχου κ.ά.

Της αρέσει να επιλέγει ανατρεπτικά. Ο λόγος για τη Μαρία Ξενουδάκη, που αποφάσισε να ανεβάσει στο «Αντιθέατρό» της τον «Ακατανόμαστο» του Σάμουελ Μπέκετ. Το θίασο απαρτίζουν τρεις γυναίκες: η ίδια, η Μαρίνα Σωκράτη και η Ειρήνη Τζαβάρα, που... ακροβατούν στον «Αντι-κόσμο» του συγγραφέα, όπου «τίποτα δεν είναι πιο πραγματικό από το τίποτα». Έργο σκληρό, αλλά αληθινό, που «πυροβολεί» όλα τα άσχημα της ανθρωπότητας.

«Χοντροί άντρες με φούστες»... εμφανίζονται στο Θέατρο «Χώρα» σε απίστευτες καταστάσεις. Ευθύνεται γι αυτό ο Νίκι Σίλβερ, το τρομερό παιδί του σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου, που έγραψε την ομώνυμη μαύρη κωμωδία. Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα μπλέκονται σε αυτό το έργο, όπου τα πρόσωπα-θύτες προσπαθούν να εξιλεωθούν. Πρωταγωνιστές οι: Μαρία Γεωργιάδου, Άγης Εμμανουήλ, Δημήτρης Μακαλιάς και Αγγελική Μιχαλοπούλου. Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Χρήστου Καρχαδάκη καταφέρνουν να απογειώνουν το κοινό.

Γνώρισαν την Αθήνα, θέλουν να γνωρίσουν και την ελληνική περιφέρεια οι «Συμπέθεροι απ τα Τίρανα». Η φοβερή κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που σκίζει στο Θέατρο «Λαμπέτη», θα πάει περιοδεία, αφού ολοκληρωθεί η χειμερινή σεζόν. Από το θίασο θα λείπει μόνο ο Παύλος Κοντογιαννίδης, που έχει άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ο Νικόλας Μακρής (υποδύεται τον Αλβανό Άλφρεντ), γιατί φεύγει φαντάρος. Το έργο θα συνεχιστεί και του χρόνου, για δεύτερη χειμερινή σεζόν.