Η νέα λολίτα της ποπ

10.02.2009
Συμμαθήτρια της Καρολίν Κένεντι και των αδερφών Πάρις και Νίκι Χίλτον ήταν η νέα λολίτα της ποπ. Διαθέτει εντυπωσιακή παρουσία και ενσαρκώνει το κλασικό ρητό που θέλει και φωνή και κορμί σε μία συσκευασία.

Συμμαθήτρια της Καρολίν Κένεντι και των αδερφών Πάρις και Νίκι Χίλτον ήταν η νέα λολίτα της ποπ. Διαθέτει εντυπωσιακή παρουσία και ενσαρκώνει το κλασικό ρητό που θέλει και φωνή και κορμί σε μία συσκευασία. Ο λόγος για τη Stefani Joanne Germanotta, που κάνει πλέον καριέρα στο χώρο της σύγχρονης διεθνούς μουσικής σκηνής με το όνομα Lady GaGa. Όλα ξεκίνησαν από το ιδιωτικό καθολικό σχολείο όπου φοίτησε στη Νέα Υόρκη. Στο διάσημο Convent Of The Sacred Heart στο κέντρο του Μανχάταν μαζί με ζάπλουτες μικρές δεσποινίδες της υψηλής κοινωνίας.

Είδωλα της όταν ήταν μικρή είχε τον Μάικλ Τζάκσον, τους Ρόλινγκ Στόουνς, τους Μπιτλς και τη Σίντι Λόπερ, αλλά αυτό δεν την περιορίζει καθόλου σήμερα στην έκφρασή της, μιας και το στυλ της θυμίζει αρκετά τη Μαντόνα στα νιάτα της.

Η Lady Gaga με την ιταλική καταγωγή και τη νεοϋορκέζικη ανατροφή έδειξε από μικρή το ταλέντο της. Στα 4 χρόνια της άρχισε να παίζει πιάνο και μόλις έκλεισε τα 14 έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της σε διάσημα κλαμπ της Νέας Υόρκης.

«Με γεμίζει η ιδέα να διασκεδάζω τον κόσμο», λέει η 22άχρονη, που έκανε όνομα στη Lower East Side club σκηνή. «Αγαπούσα ανέκαθεν τη ροκ, την ποπ και το θέατρο. Όταν ανακάλυψα ονόματα όπως οι Κουίν και ο Ντέιβιντ Μπάουι, εντυπωσιάστηκα», λέει η Lady GaGa, που εμπνεύστηκε το όνομά της από ένα κλασικό κομμάτι του συγκροτήματος Κουίν με τίτλο «Radio Gaga».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στη ζωή της εντυπωσιακής νεαρής τραγουδίστριας είναι ότι φωτογραφίζεται μόνο σε αισθησιακές πόζες, όπου φοράει μόνο τα απαραίτητα, και γενικά αποφεύγει τα εσώρουχα. Κορίτσι από σπίτι, ξέρει να παίζει με το φακό και φλερτάρει με τσαχπινιά με το ακροατήριό της.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι γράφει μόνη της τα τραγούδια της, αλλά και για άλλα ονόματα της ποπ και ο πρωταρχικός στόχος της είναι, όπως παραδέχεται, να ξεπεράσει κάποια στιγμή ακόμη και τη Μαντόνα.

«Όταν γράφω μουσική, σκέφτομαι πάντα τα ρούχα που θέλω να φορέσω πάνω στη σκηνή», όπως εξομολογήθηκε η ίδια. Από την άλλη, για τις σοβαρές δημόσιες εμφανίσεις της προτιμάει σορτς και μπικίνι, ενώ αγαπημένο αξεσουάρ της είναι οι κορσέδες. Μάλιστα, σχεδιάζει η ίδια τα ρούχα της και θαυμάζει την Ντονατέλα Βερσάτσε.

Κάνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά της για να προωθήσει τη δουλειά της και δεν θα δίσταζε, όπως παραδέχτηκε, να υποβαθμίσει κάποια στιγμή την προσωπική της ευτυχία, προκειμένου να πετύχει τους επαγγελματικούς στόχους της.

Το νέο της single είναι το «Just Dance» και έχει κατακτήσει για τα καλά την κορυφή των charts Βρετανίας και Αμερικής. Το ντεμπούτο άλμπουμ της λέγεται «Τhe Fame» και γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Β. Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ