Ευτυχισμένοι μαζί

10.02.2009
Τους ενώνει ο έρωτας και προχωρούν μαζί στη ζωή αχώριστοι. Κάποιοι επώνυμοι, όχι μόνο γυρίζουν την πλάτη στους πειρασμούς, αλλά επιπλέον δηλώνουν φουλ ερωτευμένοι, και ας έχουν περάσει δεκαετίες.

Από τους ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ, ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τους ενώνει ο έρωτας και προχωρούν μαζί στη ζωή αχώριστοι. Κάποιοι επώνυμοι, όχι μόνο γυρίζουν την πλάτη στους πειρασμούς, αλλά επιπλέον δηλώνουν φουλ ερωτευμένοι, και ας έχουν περάσει δεκαετίες. Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της σόουμπιζ που η σχέση τους αντέχει και με το παραπάνω στο χρόνο; Το ΛΟΙΠΟΝ σας τα παρουσιάζει και... φτου σκόρδα!

ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ...

Ευτυχία με διαφορά ηλικίας: Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν «σιγά μην αντέξει ο γάμος τους». Κι όμως, παρά τη σχετικά μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχει η Μέλανι Γκρίφιθ από τον Αντόνιο Μπαντέρας, ο γάμος τους έχει κρατήσει 12 ολόκληρα χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1996 και ο γάμος τους έγινε την ίδια χρονιά.

Ο γάμος πάνω απ όλα: Δώδεκα υπέροχα χρόνια έχουν να θυμούνται επίσης η τραγουδίστρια Φέιθ Χιλ με τον τραγουδιστή της κάντρι Τιμ Μακ Γκρόου, με την πρώτη να δηλώνει: «Με το σύζυγό μου αποφασίσαμε ότι ο γάμος μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μας».

Δεν επαναπαύονται στην καλή τύχη: Επίσης, από τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, που φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια γάμου, είναι ο Γουόρεν Μπίτι και η Ανέτ Μπένινγκ. Ο ηθοποιός μάλιστα έχει πει για τη σύζυγό του ότι αυτά που τον μαγνητίζουν πάνω της είναι η οξυδέρκειά της και η άρνησή της να επαναπαυτεί στην καλή της τύχη.

17 αγαπημένα χρόνια: Πρώτα της έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην ταινία του «Ιndiana Jones and the Temple of Doom» και έπειτα την παντρεύτηκε. Από τότε πέρασαν 17 χρόνια. Ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ αντάλλαξε βέρες με την αγαπημένη του Κέιτ Κάπσοου στις 12 Οκτωβρίου 1992, αφού βέβαια πρώτα η ηθοποιός ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό.

Παντρεμένοι δύο φορές: Δεκαεφτά χρόνια γάμου μετράνε επίσης ο Mr «Πυρετός το Σαββατόβραδο» Τζον Τραβόλτα και η Κέλι Πρέστον, οι οποίοι παντρεύτηκαν μάλιστα δύο φορές. Ο πρώτος τους γάμος έγινε στο Παρίσι στις 5 Σεπτεμβρίου του 1991 από ένα Γάλλο σαϊεντολόγο επίσκοπο, αλλά κρίθηκε νομικά άκυρος. Έτσι, μία εβδομάδα μετά ξαναπαντρεύτηκαν στην Daytona Beach της Φλόριντα.

Ερωτική συμφωνία: Ο Κέβιν Μπέικον και η Κίρα Σέντζγουικ, αγαπημένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ και οι δύο, παντρεύτηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 1988 και από τότε ο πρώτος μένει πιστός στον κινηματογράφο, ενώ η δεύτερη στράφηκε στη μικρή οθόνη. Όπου η τηλεοπτική της καριέρα εκτοξεύτηκε με την υπέροχη ερμηνεία της στην αστυνομική σειρά «Closer».

Διδάσκει την αγάπη: Μετράνε 20 χρόνια γάμου ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον. Αξίζει να σταθούμε στη δήλωση που έκανε ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ πρωταγωνιστής για τη δεύτερη σύζυγό του: «Η γυναίκα με την οποία μοιράζομαι τη ζωή με διδάσκει και μου παρουσιάζει κάθε μέρα τι είναι η αγάπη».

Big love: Άλλος ένας μεγάλος έρωτας που αντέχει στο χρόνο. Η Σούζαν Σάραντον συνάντησε τον κατά 12 χρόνια νεότερό της Τιμ Ρόμπινς το 1988 στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Βull Durham» και από τότε είναι μαζί κάθε μέρα.

Ανεξαρτησία και πάθος: Η πανέμορφη Κέιτ Χάντσον μπορεί να αποτελεί παράδειγμα της μεγάλης αγάπης των γονιών της Γκόλντι Χόουν και Κερτ Ράσελ, ωστόσο κάτι ακόμη που κρατάει ζωντανή τη σχέση τους εδώ και 25 χρόνια συνοψίζεται στη δήλωση της αιώνιας «χαζούλας» του Χόλιγουντ: «Ξυπνάω κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι μπορώ να φύγω οποιαδήποτε στιγμή».

Ευτυχία επί δύο: Ο διάσημος κοντός του Χόλιγουντ και «δίδυμος» αδερφός του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντάνι ντε Βίτο, κατέκτησε την καρδιά της ηθοποιού Ρέα Πέρλμαν, πρωταγωνίστριας του αξέχαστου και πολύ πετυχημένου σίριαλ «Cheers». Έτσι, ανέβηκε μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας στις 28 Ιανουαρίου 1982.

...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτευμένοι, παρά τα προβλήματα: Διά πυρός και σιδήρου έχει περάσει η σχέση του Πασχάλη και της Αλίκης Αρβανιτίδη. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα στα 60s, με αποτέλεσμα έναν ευτυχισμένο γάμο και δύο παιδιά. Το ζευγάρι βρέθηκε πρόσφατα για πολλούς μήνες στην επικαιρότητα εξαιτίας του περιβόητου «στιγμιαίου λάθους», δηλαδή του εκτός γάμου παιδιού του Πασχάλη με μια άλλη γυναίκα. Η σχέση τους πέρασε μεγάλη κρίση, ωστόσο η Αλίκη αποφάσισε να στηρίξει μέχρι τέλους τον άντρα της.

Πορεία χρόνων: Άλλο ένα από τα πολυαγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου είναι ο Στέφανος Ληναίος με την Έλλη Φωτίου. Χαμηλών τόνων και οι δύο, έχουν απασχολήσει τον Τύπο μόνο με τη δουλειά τους. Η αγάπη του ζευγαριού για τις καλές τέχνες υιοθετήθηκε και από την κόρη τους Μαργαρίτα Μυτιληναίου, την επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγό, που σήμερα είναι διευθύντρια του δεύτερου προγράμματος της ΕΡΑ.

Το μυστικό της αγάπης: Ήταν περίπου πριν από 48 χρόνια στο Πεδίον του Άρεως όταν ο νεαρός ζεν πρεμιέ Νικήτας Τσακίρογλου γνώρισε τη «Φλώρα» των «Δύο ξένων», την ερωτεύτηκε παράφορα και με τη μεσολάβηση του Μάνου Κατράκη την κέρδισε. Από τότε Χρυσούλα Διαβάτη και Νικήτας Τσακίρογλου δεν χώρισαν ποτέ. Το μυστικό; Το αποκάλυψε πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ σε συνέντευξή του: «Με τη Χρυσούλα είμαστε δύο διαφορετικά όντα. Αλλά το βρίσκω ενδιαφέρον, γιατί διαφορετικά θα ήταν βαρετά. Αυτό δημιουργεί τους σπινθήρες για να μπορεί ο καθένας να βρίσκει ενδιαφέρον».

Οικογενειακή γαλήνη: Ένας θυελλώδης έρωτας αγαπημένος των παπαράτσι και των περιοδικών που κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας το 1976, όταν η σταρ της εποχής Ζωή Λάσκαρη επισκέφθηκε στο γραφείο του το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο για να του ζητήσει κάποιες νομικές συμβουλές. Ο ποινικολόγος και η μεγάλη Ελληνίδα σταρ απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία Ελένη, ενώ όλοι έχουν να λένε για την αδυναμία που έχει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και στην κόρη της Ζωής από τον πρώτο της γάμο, τη Μάρθα Κουτουμάνου. Το λαμπερό ζευγάρι δεν επιθυμεί τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται συνέχεια στα φώτα της δημοσιότητας και γι αυτό ζουν τον περισσότερο καιρό στην πολυτελή βίλα τους στο Πόρτο Ράφτη.

Έρωτας από ατόφιο χρυσάφι: Ήταν παραμονές του 1997 όταν ο νεαρός τραγουδιστής Διονύσης Σχοινάς άφηνε άφωνη την Καίτη Γαρμπή στο πλατό του «Μπράβο» με μια live πρόταση γάμου που περιελάμβανε τα πάντα: λουλούδια, σαμπάνια και ένα μονόπετρο. Η Καίτη και ο Διονύσης συμπλήρωσαν ήδη μια δεκαετία επιτυχημένου έγγαμου βίου από το Μάιο του 1997 και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε το 1999 με τη γέννηση του μικρού Δημήτρη.

Και ένα και δύο και τρία... παιδιά: Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» Ελένη Μενεγάκη και ο ισχυρός άντρας των media Γιάννης Λάτσιος δεν μετράνε πολλά χρόνια έγγαμου βίου. Όμως, μετράνε πάρα πολλά χρόνια σχέσης και το εγχώριο star system παραδέχεται πως πρόκειται για την πιο ευτυχισμένη επώνυμη οικογένεια. Μετά το γάμο τους, που κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, απέκτησαν τρία παιδιά, τον Άγγελο-Ιωάννη, τη Λάουρα και πρόσφατα τη Βαλέρια.

Σχέση ζωής: Πρωτογνωρίστηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν και οι δύο ήταν φοιτητές. Ο λόγος για τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Γιάννη Μπέζο, που έχουν μια σχέση ζωής τόσο ως συνεργάτες πάνω στο θεατρικό σανίδι όσο και ως ζευγάρι στη ζωή. Οι δυο τους δένουν ιδανικά όταν συνυπάρχουν σε σειρές και θεατρικά έργα. Επίσης, ποτέ δεν προκάλεσαν σχόλια ούτε δημοσιεύματα που να αφορούν την προσωπική τους ζωή, αφού είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων.

Μια ευτυχισμένη οικογένεια: Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα αισθάνονται υπέροχα όταν συνεργάζονται και δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχουμε δει να συμπρωταγωνιστούν σε διάφορα σίριαλ: «Απόστολος και μόνος», «Φύγε εσύ, έλα εσύ», «10η εντολή». Από πέρυσι συνεργάζονται στα «Μαύρα μεσάνυχτα». Είναι πολλά χρόνια ζευγάρι και έχουν δημιουργήσει μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια. Όταν σβήνουν τα φώτα και αφήνουν τα πλατό, επιστρέφουν στην υπέροχη μονοκατοικία τους στην Παιανία, όπου ζουν με τα τρία παιδιά τους. Εκεί η Μπέσυ φροντίζει τον κήπο της, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως είναι και καταπληκτική μαγείρισσα. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, από την άλλη, καλλιεργεί με μεράκι τα λαχανικά του και επιμελείται τα πάσης φύσεως μαστορέματα του σπιτιού τους. Κουμπάρος τους είναι ο Στέλιος Μάινας, με τον οποίο συνεργάζονται στα «Μαύρα μεσάνυχτα».

Πάντα μαζί: Δεν περιορίζονται απλώς να παίζουν στις ίδιες δουλειές, αλλά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη δημιουργούν κιόλας μαζί τις δικές τους και καταφέρνουν να κάνουν επιτυχία. Δικό τους δημιούργημα είναι η ταινία «Straight Story», στην οποία δεν έγραψαν μόνο το σενάριο, αλλά είχαν και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μάλιστα, έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλουν να βρίσκονται παρέα στις δουλειές, γιατί αυτό τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι δεν έχουν παντρευτεί ούτε έχουν αποκτήσει παιδιά, αλλά συζούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια ο Αντώνης Καφετζόπουλος και η Φαίη Κοκκινοπούλου. Μάλιστα, έχουν αποκτήσει κι ένα γιο, τον Σπύρο, που είναι ήδη 9 χρόνων. Η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν ήταν στο θεατρικό σανίδι, όπου και γνωρίστηκαν και το φλερτ ανάμεσά τους εξελίχθηκε σε δυνατό έρωτα. Η συγκατοίκηση ήταν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, κάτι που αποφάσισαν πολύ σύντομα μετά τη γνωριμία τους. Η πρώτη κοινή τηλεοπτική εμφάνισή τους ήταν στη σειρά «Σκορπιός». Φέτος πρωταγωνιστούσαν στη σειρά του Alpha «Οι Ατρόμητοι». Στην καθημερινότητά τους και οι δύο αποφεύγουν τις κοσμικές εμφανίσεις και προτιμούν να μένουν στο σπίτι και να βλέπουν «ψαγμένες» ταινίες.

Βρήκε τον άγγελό της: Μπορεί στην τηλεόραση να υποδύθηκε το «διάβολό» της, στην πραγματικότητα όμως είναι ο δικός της... άγγελος! Ο λόγος για τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Πέτρο Λαγούτη, που, πέρα από καλοί συνεργάτες, είναι παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Μάλιστα, όταν η Μυρτώ γέννησε το πρώτο της παιδάκι, πήρε την απόφαση να απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα για αρκετά χρόνια.