Οι αντιδράσεις των υποψηφίων για Όσκαρ.

23.01.2009
Ανακοινώθηκαν χθές οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων όσκαρ που θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάσει ο Χιού Τζακμαν. Ας μάθουμε λοιπόν πως αντέδρασαν μερικοί απο τους υποψήφιους όταν έμαθαν ότι διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο;

Ανακοινώθηκαν χθές οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων όσκαρ που θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάσει ο Χιού Τζακμαν. Ας μάθουμε λοιπόν πως αντέδρασαν μερικοί απο τους υποψήφιους όταν έμαθαν ότι διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο;

Ο Μπραντ Πιτ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος αφού "Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπότον" στην οποία πρωταγωνιστεί είναι το φαβορί, κερδίζοντας 13 υποψηφιότητες. Ο ίδιος είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερος Αντρικός Ρόλος:

"Αναγνωρίζεται με τον καλύτερο τρόπο η δουλειά που έχουμε κάνει. Αλλά ακόμη δεν έχουμε βάλει γκολ. Είναι ένας δύσκολος και απρόβλεπτος αγώνας, και σίγουρα θα τον απολαύσουμε το ίδιο, είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε!".

Διπλή η χαρά για το ζεύγος "Μπραντζελίνα" αφού και η Αντζελίνα Τζολί με την ταινία "Ανταλλαγή" είναι υποψήφια για τον καλύτερο γυναικείο ρόλο:

"Η συνεργασία με τον Κλιντ Ίστγουντ, ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η φετινή υποψηφιότητα μου είναι ένα προνόμιο πάνω από κάθε προσδοκία. Ο χρόνος που πέρασε ανέβασε τον πήχη ψηλά στο χώρο της ηθοποιίας και με τιμά το γεγονός ότι ξεχώρισα ανάμεσα σε τόσα ταλέντα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό".

Η Πενέλοπε Κρουζ ήταν μαζί με την φίλη της, Σάλμα Χάγιετ που την ξύπνησε μόλις δύο λεπτά πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, τις οποίες παρακολούθησαν μάζί από την τηλεόραση και όπως ήταν φυσικό, δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια τηλεφωνήματα μόλις μαθεύτηκε ότι διεκδικεί το Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Βίκυ, Χριστίνα, Μπαρτσελώνα": "Αν και όλοι μου έλεγαν ότι η υποψηφιότητα μου ήταν αναμενόμενη, εγώ δεν ήμουν σίγουρη, γι΄ αυτό και η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν άκουσα το όνομα μου".

Την χαρά της δεν μπορούσε να κρύψει και η Κέιτ Γουίνσλετ που φέτος είναι σίγουρα η χρονιά της, αφού πρόσφατα βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και τώρα διεκδικεί και το Όσκαρ για την ερμηνεία της στα "Σφραγισμένα χείλη":

"Ημουν τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να υποδυθώ την Χάνα την ηρωίδα της ταινίας. Αυτός ο ρόλος ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα και νοιώθω ευλογημένη που κατάφερα να τα βγάλω πέρα και να ανταμειφθώ με αυτή την υποψηφιότητα", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζεται και η Αν Χάθαγουεϊ με την ταινία "Νύφες σε Πόλεμο": "Εχει μεγάλο ενδιαφέρον ο συναγωνισμός με τόσο ταλαντούχες γυναίκες. Ημουν μαζί με τους γονείς μου και τον σκύλο, όταν έμαθα τα ευχάριστα νέα. Άρχισα να ουρλιάζω τόσο πολύ από την χαρά μου, που δεν είμαι σίγουρη αν ο σκύλος μου καταλάβαινε τι είχε συμβεί. Είναι από τις φορές που νοιώθεις ξεχωριστή που διάλεξες να γίνεις ηθοποιός".

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Frost Nixon", Ρον Χάουαρντ θα δώσει και αυτός την δική του μάχη σε μια δύσκολη κατηγορία, αλλά αυτός δεν τον πτοεί:

"Κάθε μέρα απολάμβανα το γύρισμα και τις σκηνές με τους πρωταγωνιστές Φράνκ Λαντζέλ και Μάικλ Σην, ενώ συνήθως στα διαλείμματα το συνεργείο πηγαίνει να φάει ή να καπνίσει οι περισσότεροι μαζεύονταν γύρω από το μόνιτορ, γιατί ανυπομονούσαν να δούν το αποτέλεσμα. Αυτό για έναν σκηνοθέτη σημαίνει πολλά...".

Μεγάλη ήταν και η έκπληξη του σκηνοθέτη της ταινίας "Milk", Γκας Βαν Σαντ: "Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Μετά το άκουσμα της πρώτης υποψηφιότηταw έχασα το λογαριασμό. Νομίζω ότι το οκτώ είναι ένα πολύ καλό νούμερο".

Ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Τζέκινς ήταν σε ελληνικό έδαφος όταν έμαθε την υποψηφιότητα του για τον πρώτο ρόλο στην ταινία "Τhe Visitor": "Επινα καφέ στο σαλόνι του σπιτιού μου στην Ρόδο και ο πεθερός του γιού μου τηλεφώνησε για να μου δώσει συγχαρητήρια Τι; Δεν βλέπεις τηλεόραση; Αυτό είναι απίστευτο! Με μάλωσε που δεν φρόντισα να ενημερωθώ εγκαίρως"!