Βραβείο από το Χόλιγουντ

20.01.2009
Αλλοι ονειρεύονται καριέρα στο εξωτερικό και άλλοι μαζεύουν διακρίσεις. Όπως ο Δημήτρης Κατής, που επιστρέφει στην Ελλάδα ξανά τροπαιούχος. Αφού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την τεράστια

Αλλοι ονειρεύονται καριέρα στο εξωτερικό και άλλοι μαζεύουν διακρίσεις. Όπως ο Δημήτρης Κατής, που επιστρέφει στην Ελλάδα ξανά τροπαιούχος. Αφού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την τεράστια περιοδεία στις ΗΠΑ της παράστασης «Βάκχες» του Ευριπίδη, όπου υπέγραψε τη μουσική, ο Έλληνας δημιουργός πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην καριέρα του.

Η φετινή πρωτιά στα Los Angeles Music Awards 2008 αποτελεί ένα ακόμη σκαλί ανόδου στην ξεχωριστή του πορεία. Μάλιστα, ακολουθεί την εύφημη μνεία που πήρε πριν από λίγο καιρό από τη West Coast Songwriters Association, αλλά και τη βράβευσή του στο Χόλιγουντ από τα Los Angeles Music Awards στην κατηγορία της κλασικής μουσικής, Best Classical, αφού είχε ήδη κερδίσει ομόφωνα δύο υποψηφιότητες στις κατηγορίες Film Music και Classical αντίστοιχα.

Ο επιτυχημένος συνθέτης, που τιμάει την πατρίδα μας στο εξωτερικό, δήλωσε για την επιτυχία του: «Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που με τιμούν δύο διάσημες μουσικές διοργανώσεις μέσα στην καρδιά του Χόλιγουντ, μετά βέβαια και την τελευταία του Billboard στο Branson του Missouri τον Απρίλιο. Η αναγνώριση του έργου μου στην Αμερική και από τόσο σημαντικούς παράγοντες αποτελεί πρόκληση και μου προσθέτει ευθύνες για την ποιοτική συνέχεια της μουσικής μου πορείας. Θέλω να ευχαριστήσω το θρυλικό Al Bowman, γνωστό και ως godson of rock n roll, δημιουργό των Los Angeles Music Awards, που με τίμησε με το Αστέρι του Χόλιγουντ. Επίσης, τον executive producer και CEO των Hollywood Music Awards, Jim DeSicco, για την εμπιστοσύνη στη μουσική μου, αφού με τίμησε αυτός και όλη η επιτροπή με το βραβείο Best Classical/Orchestral 2008». Β.Λ.