Το παραλήρημα και η γκάφα της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

15.06.2010
Δύο τα τινά: ή που δεν το περίμενε καθόλου το βραβείο Τόνι που κέρδισε χθες το βράδυ η 40χρονη Ουαλή, ή που είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από όσο νομίζουμε. Επιλέγοντας καλόπιστα την πρώτη εκδοχή, συμμεριζόμαστε την έκσταση που απλόχερα χάρισε στην κατάμεστη αίθουσα με την "απολαυστικά συγκινητική" έκπληξη που της προκάλεσε η βράβευσή της και τη συγχαίρουμε από βάθη καρδιάς.



Δύο τα τινά: ή που δεν το περίμενε καθόλου το βραβείο Τόνι που κέρδισε χθες το βράδυ η 40χρονη Ουαλή, ή που είναι πολύ καλύτερη ηθοποιός από όσο νομίζουμε. Επιλέγοντας καλόπιστα την πρώτη εκδοχή, συμμεριζόμαστε την έκσταση που απλόχερα χάρισε στην κατάμεστη αίθουσα με την "απολαυστικά συγκινητική" έκπληξη που της προκάλεσε η βράβευσή της και τη συγχαίρουμε από βάθη καρδιάς.

Λάμποντας μέσα σε μια εντυπωσιακή στράπλες τουαλέτα Versace σε χρώμα του πάγου που φορούσε, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) κάθισε στα πρώτα καθίσματα του Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης δίπλα στον σύζυγό της, Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) και τους γονείς της, που όπως μας ενημέρωσε αργότερα, στον λόγο της, ήρθαν από την Ουαλία ειδικά για την περίσταση.

Όταν ήρθε η σειρά της κατηγορίας στην οποία ήταν υποψήφια, οι παλμοί της πρέπει να ανέβηκαν στον... ουρανό! Δεν εξηγείται διαφορετικά η αντίδρασή της μόλις άκουσε το όνομά της ως νικήτρια του βραβείου Τόνι για την Καλύτερη Ηθοποιό σε Μιούζικαλ! Πετάχτηκε από τη θέση της, τσιρίζοντας μη ξέροντας τι να κάνει, προς τα πού να πάει. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ χαριτωμένη έτσι όπως κοίταζε αριστερά και δεξιά σαν... χαμένη. Έκανε σαν παιδάκι!

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τελικά τα κατάφερε και βρήκε τη σκηνή όπου ανέβηκε και άρχισε αμέσως να ευχαριστεί τους πάντες. Το είπε εξάλλου από την αρχή ότι ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι ήθελε να αναφέρει.

Ήταν όμως τέτοια η ταραχή της που στο σύνολό του, ο λόγος της μάλλον της... ξέφυγε σε μερικά σημεία. Αφού πρώτα πρώτα παραδέχτηκε ότι νιώθει κάπως σαν τη Σταχτοπούτα, ξεκίνησε από τους δημιουργούς και τους παραγωγούς του μιούζικαλ "A little night dream" στο οποίο πρωταγωνιστεί, συνέχισε στον σκηνοθέτη και σε όλο το καστ ξεχωρίζοντας τον συμπρωταγωνιστή της ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά την "πεντανόστιμη και υπέροχη, θρυλική Άντζελα Λάνσμπουρι (Angela Lansbury)", όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τη συμπρωταγωνίστριά της, η οποία άκουσε τα σχόλια της ενθουσιώδους νεαρής συναδέλφου της μάλλον κάπως αμήχανα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένειά της, τονίζοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει στη ζωή της. Ευχαρίστησε τους γονείς της που την έκαναν τον άνθρωπο που είναι σήμερα και πάνω που είχε ξεκινήσει να αναφέρει μερικούς από τους στενούς συνεργάτες της στο θέατρο, ακούστηκε η μουσική υπόκρουση που σήμαινε ότι έπρεπε να το "μαζεύει" το θέμα!

Τρέχοντας, λοιπόν, να προλάβει, βιάστηκε να μιλήσει για τα παιδιά της Ντίλαν και Καρίς, ενώ με την ψυχή στο στόμα πια, γύρισε προς τον 65χρονο άντρα της και δείχνοντάς τον, φώναξε με απίστευτο ενθουσιασμό: "Και αυτό τον άντρα εκεί, ο οποίος είναι ένας κινηματογραφικός σταρ και μπορώ να κοιμάμαι μαζί του κάθε βράδυ".

Οι 3000 παραβρισκόμενοι έδειξαν με έντονα χειροκροτήματα και φωνές τον ενθουσιασμό τους, όμως η ίδια ο Ζέτα-Τζόουνς, μάλλον μετάνιωσε γρήγορα όταν στα παρασκήνια συνειδητοποίησε ότι ο λόγος της δεν ήταν και ο πιο συμβατικός, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα μέχρι και "χοντροκομμένο".

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είπα κάτι τόσο χοντροκομμένο", έλεγε και ξανάλεγε μετά την τελετή, ενώ έβαλε τα γέλια μόλις σκέφτηκε πόσο πιο μακριά θα μπορούσε να την είχε πάει τη βαλίτσα!

"Και βέβαια", εξήγησε, "το πρόβλημα που προκύπτει από αυτό που είπα, ότι δηλαδή κοιμάμαι μαζί με τον Μάικλ κάθε βράδυ, αφορά μόνο το ότι έγινε στην τηλεόραση και έχει καταγραφεί για πάντα".

Η διάσημη ηθοποιός, που είναι παντρεμένη με τον Ντάγκλας εδώ και δέκα χρόνια δήλωσε σοκαρισμένη που κέρδισε το βραβείο Τόνι, αλλά και ευγνώμων που ήταν συνυποψήφια με τόσο σπουδαίες ηθοποιούς. Και εις ανώτερα, λοιπόν...

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα