Σμαράγδα Καρύδη: Μαγεμένη από τη γιορτή του Άη-Γιαννιού στο Πόρτο

Σμαράγδα Καρύδη: Μαγεμένη από τη γιορτή του Άη-Γιαννιού στο Πόρτο
Στην Πορτογαλία με φίλους βρίσκεται η ηθοποιός και περνάει αξέχαστα.

Η Σμαράγδα Καρύδη και η παρέα της κάνουν road trip στη Βόρεια Πορτογαλία – μέχρι στιγμής- και περνούν από τα πιο γνωστά μέρη της χώρας.

Δεν ξέρουμε αν είχαν οργανώσει να βρίσκονται στο Πόρτο ειδικά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αν όχι τότε στάθηκαν πολύ τυχεροί αφού την Κυριακή εκεί έγινε η μεγαλύτερή τους γιορτή.

Η Festa de São João do Porto είναι ένα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τη νύχτα της 23ης Ιουνίου (Παραμονή του Αγίου Ιωάννη), στην πόλη του Πόρτο και παργματικά είναι ένα αξέχαστο θέαμα.

Το πάρτι ξεκινά νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουνίου και συνήθως διαρκεί μέχρι το πρωί της 24ης Ιουνίου με τον κόσμο να ξεχύνεται από παντού στους δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας και χτυπώντας ο ένας τον άλλον στο κεφάλι με σκελίδες σκόρδου ή μαλακά πλαστικά σφυριά (Μια παράδοση με ρίζες σε παγανιστικά τελετουργικά ερωτοτροπίας)

.

Οι δρόμοι γεμίζουν με υπαίθριες συναυλίες , χορούς και όπως και στην Ελλάδα οι άνθρωποι πηδάνε πάνω από φωτιές. Παντού υπάρχει άφθονο και κρασί ενώ όταν πια βραδιάσει οι κάτοικοι αφήνουν στον ουρανό χιλιάδες φωτισμένα μικρά αερόστατα δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Αυτό έζησε η Σμαράγδα Καρύδη με την παρέα της και ξετρελάθηκε! Πήρε σφυράκι και συμμετείχε στο γλέντι, φόρεσε φωτιζόμενο στεφάνι στα μαλλιά και φυσικά τα πόσταρε όλα γράφοντας:
«Του Αη-Γιαννιού του Κλήδονα εγώ πηδάω τα κύματα. Εδώ τον λένε Sao Joao και τον γιορτάζαμε χτες όλη τη νύχτα» Αμ, δεν το είδαμε;

Τελευταία τροποποίηση στις 25.06.2024 - 01:13