Ιωάννα Τούνη - Αλέξανδρος Κοψιάλης: Πρώτοι σε ψεύτικους followers στη λίστα των Ελλήνων influencers

27.01.2022
Ιωάννα Τούνη - Αλέξανδρος Κοψιάλης: Πρώτοι σε ψεύτικους followers στη λίστα των Ελλήνων influencers
Σοκ στην εγχώρια βιομηχανία των influencers προκάλεσε η μελέτη του fasthosts.co.uk. για τους fake λογαριασμούς που ακολουθούν τις διασημότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά στα δεδομένα για τους Έλληνες influencers τα οποία επεξεργάστηκε το techgear.gr, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα τις τελευταίες μέρες. Πρώτη σε fake followers (με 36,3% ύποπτων λογαριασμών) είναι η Ιωάννα Τούνη με 406.690 fake λογαριασμούς σε σύνολο 908.200 που είναι οι συνολικοί followers της.

Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Αλέξανδρος Κοψιάλης με 480.000 fake followers σε σύνολο 1.200.000 followers (33,8% ύποπτων λογαριασμών).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελένη Φουρέιρα με 361.000 fake followers σε σύνολο 1.200.000 followers (24,6% ύποπτων λογαριασμών).

Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων followers, οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής αυθεντικων followers, όπως σημειώνει το techgear.gr.

Η λίστα που δημοσίευσε το techgear.gr είναι η παρακάτω ενώ τη λίστα με τους παγκοσμίους φήμης influencers θα τη δεις εδω: https://www.fasthosts.co.uk/the-biggest-fake-influencers