Angelina Jolie: Μαζί με την κόρη της Zahara μάχονται για μεταρρυθμίσεις υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων

21.12.2021
Angelina Jolie: Μαζί με την κόρη της Zahara μάχονται για μεταρρυθμίσεις υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων
Η Angelina Jolie είναι η μέντορας των παιδιών της και της αρέσει να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ρόλο με περισσότερους από έναν τρόπους. Η Jolie βοηθά την κόρη της Shiloh να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και τώρα βοηθά την κόρη της Zahara να ασχοληθεί με πολιτικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, η Jolie και η Zahara αποφάσισαν να συμβάλλουν στη θέσπιση αλλαγών στον αμερικανικό νόμο για τη βία κατά των γυναικών.

Πριν από λίγες μέρες, η Jolie δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών με τη λεζάντα: «Τιμή μου που επισκέφθηκα την Ουάσιγκτον, με τη Zahara, προκειμένου να συνεργαστούμε με υποστηρικτές και νομοθέτες για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του #ViolenceAgainstWomenAct ώστε να περιλαμβάνει προστασία για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, των κοινοτήτων διαφόρων χρωμάτων, φυλών, LGBTQ ατόμων και κατοίκων αγροτικών περιοχών».

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των δικαστών, των δικαστικών διαδικασιών που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης στα παιδιά, της χορήγησης προγραμμάτων τεχνολογίας για τον εντοπισμό εκχυμώσεων σε όλους τους τόνους του δέρματος, της δημιουργίας αμερόληπτης συλλογής εγκληματολογικών αποδεικτικών στοιχείων και της προστασία για τους πιο ευάλωτους».

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό, διεθνές ζήτημα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να διαπιστώνει ότι σχεδόν μία στις τρεις, ή το 30% των γυναικών, έχει υποστεί βία είτε από στενό σύντροφο είτε από μη σύντροφο.

Είναι σημαντικό τα διάσημα πρόσωπα να συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης τέτοιων ζητημάτων και στην περίπτωση της Jolie, το να είναι μια διασημότητα στην πρώτη γραμμή, μπορεί να επιφέρει πιο θετικές αλλαγές.

Το 2018 η Jolie μίλησε στο ΒΒC για τη μετάβαση στην πολιτική, λέγοντας: «Ειλικρινά θα κάνω ότι πιστεύω για ότι μπορεί πραγματικά να αλλάξει».

Από το 2001, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 αποστολές με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ για παιδιά και μάλιστα συνέγραψε ένα βιβλίο για τα παιδιά σχετικά με τη επίγνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η Zahara συμμετέχει σε αυτό. Ίσως μπει στην πολιτική όπως η μαμά της; Ανυπομονούμε να δούμε.