Μέρες αφότου η Porizkova επαίνεσε ως γυναίκα τη Sarah Jessica Parker για την τοποθέτηση της στη «μισογυνική φλυαρία» γύρω από τη γήρανση, το 56χρονο πρώην supermodel συνέχισε αυτήν τη σημαντική συζήτηση στα social media.
Σε μια νέα ανάρτηση στο Instagram, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία διακοπών της με λευκό μπικίνι string, η Porizkova τόνισε τη σημασία της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο μιλάμε για τη γήρανση, ειδικά όταν αναφερόμαστε στις γυναίκες και στο πώς συγκρίνουμε τις εμπειρίες γήρανσής τους με αυτές των ανδρών.
Η Paulina Porizkova περιγράφει πώς βρήκε νεκρό τον άντρα της χθες το πρωί
«Το να βρίσκομαι σε διακοπές είναι υπέροχο για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι όλη η ώρα που έχω να διαβάσω και να συλλογιστώ τη ζωή», ξεκίνησε η Porizkova, προσθέτοντας ότι τα κακοπροαίρετα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτησή της, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες της δίπλα με αυτές της Parker, επίσης 56 ετών, την έκαναν να σκεφτεί βαθιά το θέμα.
«Η Sarah Jessica Parker επεσήμανε σωστά ότι σε μια φωτογραφία δική της και του Andy Cohen - ο οποίος κάθεται εκεί με γκρίζα μαλλιά και πολύ περισσότερες ρυτίδες και θεωρείται σέξι τύπος - η ίδια δέχεται σχόλια για το πώς πρέπει να “φτιάξει τον εαυτό της”», συνέχισε, αναφερόμενη στο πρόσφατο εξώφυλλο της Parker για το τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue.
Συνέχισε αναφέροντας ένα διάσημο απόφθεγμα από το πρώην supermodel Carmen Dell'Orefice σχετικά με τις αισθητικές παρεμβάσεις: «Αν πέσει το ταβάνι στο σαλόνι σας, δεν θα πηγαίνατε να κάνετε επισκευή;»
Paulina Porizkova: Το μήνυμα της πίσω από την αφιλτράριστη selfie της, αφορά όλες τις γυναίκες
«Έχει ένα καλό σημείο. Αν ΜΠΟΡΕΙΣ να το διορθώσεις, γιατί δεν θα το κάνεις; Παλεύω με αυτό όλη την ώρα», έγραψε η Porizkova. «Επειδή μερικές φορές ΘΕΛΩ να το διορθώσω. Αλλά πιο συχνά, νομίζω ότι το ΜΠΟΡΩ και το ΠΡΕΠΕΙ είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Ή τουλάχιστον, θα έπρεπε να είναι».
Αλλά για την Porizkova, το πιο ανησυχητικό μέρος του αποσπάσματος της Dell'Orefice είναι ότι συγκρίνει το γερασμένο πρόσωπο μιας γυναίκας με το «πέφτουν ταβάνια», το οποίο είναι σεξιστικό, υπονοώντας ότι η γήρανση είναι κάτι κακό και είναι απλώς μια ξεπερασμένη έννοια που πρέπει να παραμείνει στις ημέρες «του ανθρώπου των σπηλαίων». «Αυτό λέγεται εξέλιξη», κατέληξε. «Ελάτε λοιπόν κυρίες μου, ας μην μείνουμε πίσω».