#BlackLivesMatter: Ο Ashton Kutcher "λύγισε" on camera εξηγώντας γιατί το #AllLivesMatter χάνει το νόημα [video]

04.06.2020
#BlackLivesMatter: Ο Ashton Kutcher "λύγισε" on camera εξηγώντας γιατί το #AllLivesMatter χάνει το νόημα [video]
Το βίντεο που μοιράστηκε χθες ο διάσημος ηθοποιός έχει κάνει ρεκόρ προβολών.

Η κοινή γνώμη "φλέγεται" τις τελευταίες μέρες, μετά τον θάνατο του George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ με τους απανταχού διάσημους να συμμετέχουν στις αντιδράσεις με όποιον τρόπο μπορούν, ξεκινώντας από το "μαύρο" που "έριξαν" στα προφίλ τους στα social media.

Το hashtag που συνοδεύει τις σχετικές αναρτήσεις είναι το #BlackLivesMatter ενώ τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία αναστάτωση από πολύ κόσμο που αντιδρά και γενικεύει τη στάση μέσω του #AllLivesMatter.

Εκεί ακριβώς "κατέθεσε" την ένστασή του ο Ashton Kutcher και μάλιστα με τεράστια συναισθηματική φόρτιση, ξεκινώντας την τοποθέτησή του λέγοντας ότι όσοι υποστηρίζουν τον ALM δεν πρέπει να ακυρώνονται, αλλά να... μορφώνονται!".

Και για να εξηγήσει τη θέση του, χρησιμοποίησε ένα πρόσφατο παράδειγμα με πρωταγωνιστές τα παιδιά του, από τον γάμο του με τη Mila Kunis, την 5χρονη Whyatt και τον 3χρονο Dimitri.

Περί... ανισοτήτων και των όσων θεωρούμε δεδομένων, λοιπόν, ο λόγος!

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπως είπαμε και πιο πάνω, λοιπόν, ο 42χρονος ηθοποιός περιέγραψε πώς λίγη ώρα νωρίτερα εκείνος και η σύζυγός του έβαζαν τα παιδιά τόυς για ύπνο, όπως έκαναν σχεδόν κάθε βράδυ, διαβάζοντάς τους ένα παραμύθι. Πρώτα στην κόρη τους και μετά στον γιο τους.

Αυτή τη φορά, ο μικρός "επαναστάτησε" και ζήτησε να "μπει" εκείνος πρώτος για μια φορά. "Γιατί όλο εκείνη πρώτη;", ρώτησε τους γονείς του. "Γιατί τα κορίτσια προηγούνται πάντα", απάντησε η Mila. O μικρός, όμως δεν αρκέστηκε και θέλησε να μάθει και πάλι γιατί.

"Για εσένα και εμένα τα κορίτσια προηγούνται πάντα", του τόνισε τότε ο πατέρας του, "γιατί, πολύ απλά, σε πολλές περιπτώσεις τα κορίτσια δεν έχουν ούτε καν μια ευκαιρία για το οτιδήποτε".

Και κάπως έτσι, εξήγησε το γιατί το όλο κίνημα "All Lives Matter" χάνει το νόημα. Και το εξήγησε με ραγισμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια.

Έτσι, όταν φτάνουμε στο Black Lives Matter, νομίζω ότι οι φίλοι που γράφουν All Lives Matter πρέπει να αντιληφθούν ότι για μερικούς ανθρώπους, οι ζωές των μαύρων δεν έχουν απολύτως καμμία σημασία. Οπότε ναι, για εμάς, Black Lives Matter!

Ιδού και το εν λόγω βίντεο που μέχρι αυτή τη στιγμή μετρά τα 3,5 εκατομμύρια προβολές.