Τανιμανίδης και Μπόμπα: Εθελοντές στη μάχη εναντίον του κορονοϊού μαζί με Hanks και Wilson

27.04.2020
Τανιμανίδης και Μπόμπα: Εθελοντές στη μάχη εναντίον του κορονοϊού μαζί με Hanks και Wilson
Τα δύο ζευγάρια νόσησαν από τον νέο κορονοϊό και τώρα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την έρευνα για το φάρμακο και το εμβόλιο.

Ο Tom Hanks με τη Rita Wilson, αλλά και ο Σάκης Τανιμανίδης με τη Χριστίνα Μπόμπα επιβεβαίωσαν επίσημα ότι προσφέρουν αίμα και πλάσμα στην έρευνα για τον Covid-19.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο 63χρονος πολυβραβευμένος ηθοποιός, ο ίδιος και η σύζυγός του έμαθαν πρόσφατα ότι έχουν αποκτήσει αντισώματα ύστερα από τη μάχη τους με τον θανατηφόρο ιό τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία και γι' αυτό τον λόγο, τους ζητήθηκε η συμμετοχή τους σε ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο το φάρμακο και το εμβόλιο.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και το ζεύγος Τανιμανίδη-Μπόμπα, οι οποίοι επίσης νόσησαν από τον ιό. Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι χθες, έκαναν εθελοντικά την εξέταση από τα αποτελέσματα της οποίας θα φανεί αν έχουν αναπτύξει τα αντισώματα, ώστε να προσφέρουν επίσης αίμα και πλάσμα στην έρευνα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

«Ελπίζουμε να είμαστε κατάλληλοι δότες και να μπορούμε», δήλωσε η Χριστίνα Μπόμπα «Δώσαμε λίγο περισσότερο αίμα από αυτό που δίνουμε για εξετάσεις», πρόσθεσε. «Μας πήρε ο ΕΟΔΥ», διευκρίνισε ο Σάκης Τανιμανίδης. «Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, τα περιμένουμε. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει ο κόσμος πώς μπορεί να βοηθήσει». Το ζευγάρι προέτρεψε όσους έχουν νοσήσει να δηλώσουν εθελοντές για αυτή την μελέτη. Η διαδικασία ελέγχου της καταλληλότητας ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη