Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι: Ο Μπερτολούτσι απαντά ύστερα από το σκάνδαλο για τον βιασμό

06.12.2016
Τις οργισμένες αντιδράσεις επώνυμων και ανώνυμων θαυμαστών της θρυλικής ταινίας -και όχι μόνο- προκάλεσε η είδηση που έγινε viral, και θέλει τον σκηνοθέτη της να αποκαλύπτει ότι η σκηνή του βιασμού έγινε χωρίς τη συγκατάθεση της 19χρονης, τότε πρωταγωνίστριας.

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκληθεί μέγας σάλος από συνέντευξη του Μπερνάντο Μπερτολούτσι, σκηνοθέτη της ταινίας «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», στην οποία εκείνος, φέρεται να έχει αποκαλύψει πως η Μαρία Σνάιντερ δεν είχε ιδέα για τη σκηνή με τον βιασμό με το βούτυρο που άφησε "εποχή".

Σήμερα, ο σκηνοθέτης απαντά στη γενική κατακραυγή με επίσημη δήλωση που δόθηκε στα ιταλικά μίντια και μεταδίδεται από το Variety.

«Θα ήθελα, για τελευταία φορά, να ξεκαθαρίσω μια γελοία παρεξήγηση που συνεχίζει να παράγει δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο σχετικά με "Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι". Αρκετά χρόνια πριν, κατά τη συνέντευξή μου στην Cinematheque Francaise ρωτήθηκα για λεπτομέρειες σχετικά με την περίφημη σκηνή με το βούτυρο. Εξήγησα, αλλά ίσως δεν ήμουν σαφής, ότι αποφάσισα με τον Μάρλον Μπράντο να μην ενημερώσουμε τη Μαρία Σνάιντερ πως θα χρησιμοποιηθεί βούτυρο. Θέλαμε την αυθόρμητη αντίδρασή της στην εν λόγω απρεπή χρήση του βουτύρου. Εκεί έγκειται η παρεξήγηση. Κάποιος σκέφτηκε, και πιστεύει, ότι η Μαρία δεν είχε ενημερωθεί για τη βία πάνω της. Αυτό είναι λάθος! Η Μαρία ήξερε τα πάντα, επειδή είχε διαβάσει το σενάριο, όπου όλα περιγράφονται. Η μόνη καινοτομία ήταν η ιδέα του βουτύρου. Και αυτό, όπως έμαθα πολλά χρόνια αργότερα, ήταν που προσέβαλε τη Μαρία. Δεν είναι η βία στην οποία υποβάλλεται στη σκηνή, κάτι που είχε γραφτεί στο σενάριο»

Για την ιστορία σήμερα, από τους τρεις "πρωταγωνιστές" αυτής της ιστορίας, ζει μόνο ο Μπερτολούτσι. Ο Μπράντο πέθανε το 2004. Η Σνάιντερ το 2011, σε ηλικία μόλις 58 ετών και έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη αντικαταθλιπτικά…