Βασίλης Ζούλιας: Πήδηξα στο κενό για να μην πάω φυλακή

03.11.2016
Την αποκάλυψη πως στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας για να μην μπει στη φυλακή έκανε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές υψηλής ραπτικής.

Ο λόγος για τον Βασίλη Ζούλια που μιλώντας στο Πρώτο Θέμα αποκαλύπτει πως σε ηλικία 25 ετών πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει τη φυλακή όταν πιάστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών που προόριζε για ιδία χρήση.

Όπως λέει, η πράξη του ήταν εν τέλει κι αυτή που τον απάλλαξε από της φυλακής τα σίδερα αλλά με άλλο τρόπο. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας - το διάστημα που αυτός βρισκόταν στο νοσοκομείο - άλλαξε η στάση του δικαστικού σώματος απέναντι στους χρήστες.

Αναφορικά με τους λόγους που ο ίδιος έπεσε στα ναρκωτικά παραδέχεται πως σε μεγάλο βαθμό είχε να κάνει ο κόσμος της μόδας, αν και όπως λέει υπήρχε προδιάθεση. Έφτασε όμως σε ένα σημείο που έφτασε "πάτο" κι αυτό ήταν που τον κινητοποίησε.

Έκανα χρήση από τα 15 μέχρι τα 29 και σταμάτησα, αυτό τα λέει όλα. Θέλησα να καθαρίσω όταν ένιωσα ότι είχα αγγίξει πάτο.Το μυαλό, το σώμα και η ψυχή μου είχαν αρρωστήσει και δεν το άντεχα. Τα πρωινά ντυνόμουν όμορφα και ήμουν συνεπής στην δουλειά μου και τα βράδια αρρώσταινα και δεν το ήθελα πια

Ο ίδιος έδωσε τη μάχη με τα ναρκωτικά και βγήκε νικητής ενώ ακόμη και σήμερα παρακολουθεί συνεδρίες προγράμματος απεξάρτησης και το ίδιο παροτρύνει να κάνουν όλοι οι χρήστες ουσιών για να βγουν από την κόλαση που ζουν.