100.000 ευρώ για την εκπομπή του Μπέζου: Τι απαντά ο ίδιος προκλητικά;

19.09.2016
Στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» μίλησε ο Γιάννης Μπέζος, όπου και υπερασπίστηκε με σθένος το ακριβό κόστος της εκπομπής του στην ΕΡΤ.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου αφορούσε το υψηλό κόστος εκπομπής του ηθοποιού, το οποίο φτάνει τα 8.000 ευρώ ανά επεισόδιο με 12 επεισόδια να έχουν ήδη εγκριθεί.

«Είναι ακριβό. Μου αξίζει. Αυτή είναι η απάντηση μου», απάντησε προκλητικά ο Μπέζος και εν συνεχεία μίλησε για το πόσο σπάταλος υπήρξε στο παρελθόν.

«Στο παρελθόν υπήρξα πολύ σπάταλος. Και τώρα είμαι σπάταλος. Με την έννοια ότι δεν με ενδιαφέρει το χρήμα τόσο πολύ ώστε να το κρατήσω, να το επενδύσω. Με ενδιαφέρει φυσικά να περνάω αξιοπρεπώς, να περνάω καλά. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μαζέψει χρήματα. Έχω κερδίσει πολλά λεφτά τα οποία τα ξόδεψα στο θέατρο και την παραγωγή, τα έχασα, εν γνώση μου.

Εγώ ξέρετε δεν έπαιρνα ούτε επιχορηγίες ούτε αυτές τις ανοησίες που τόσα χρόνια μας ταλαιπώρησαν. Για αυτό είναι τα χρήματα, δεν είναι για να τα συσσωρεύουμε. Τώρα κάνω μια εκπομπή στην ΕΡΤ δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για το θέατρο μόνο, αλλά σε σειρά δεν ετοιμάζω κάτι».

Εν το μεταξύ, ο Μπέζος δεν σταμάτησε εκεί και μίλησε πάλι για το πόσο δύσκολος άνθρωπος είναι αλλά και το γιατί δεν επιθυμεί να έχει καμία επαφή με το κοινό.

«Είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος. Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Το ομολογώ. Φυσικά είμαι εύκολος με ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον και τους επιλέγω εγώ. Δεν θέλω να με επιλέγουν οι άλλοι. Ναι, είμαι δύσκολος.

Έχω λίγους φίλους, δεν με απασχολεί όμως αυτό, δεν μου λείπουν. Πάντως δεν είμαι ανέντιμος και δεν είμαι και λαϊκιστής να λέω «μα εγώ τους αγαπώ όλους. Δεν τους αγαπώ όλους. Αν με θεωρούν δύσκολο, το αποδέχομαι, επιβεβαιώνω τη φήμη και επαυξάνω.

Δεν θέλω να έχω εγώ επαφή με το κοινό. Το κοινό θέλει να έχει με εμένα. Δεν θα έχει επαφή. Θα έχει όπως την ορίσω εγώ. Θα την έχει από τη σκηνή και στο παρασκήνιο στο βαθμό που θα επιλέξω εγώ. Αυτό δεν είναι σνομπισμός. Είναι μια στάση κανονική. Πάντως δεν είναι ψευτοχαϊδεμα. Δεν είμαι ο τύπος του ψευτοχαμόγελου».