Χρόνια πολλά! Δεσποινίς ετών 48 πλέον η "Ζήνα" Λούσυ Λόουλες [photos]

30.03.2016
Τα 48α γενέθλιά της γιόρτασε η Λούσυ Λόουλες ή αλλιώς η θρυλική τηλεοπτική “Ζίνα, η πριγκίπισσα του πολέμου”, η οποία είκοσι χρόνια μετά την προβολή της cult σειράς εξακολουθεί να είναι το ίδιο γοητευτική και να μαγεύει το κοινό της είτε μέσα από τις επαναλήψεις της σειράς είτε από τους άλλους ρόλους που έχει παίξει έκτοτε.

Πριν ακριβώς 48 χρόνια λοιπόν, την Τρίτη 29 Μαρτίου 1968, ήρθε στον κόσμο η Λουσίλ Φράνσις Ράιαν, όπως είναι το πατρικό της όνομα, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά της οικογενείας, καθώς επίσης η μόνη κόρη, κάτι που όπως έχει δηλώσει τη βοήθησε να σκληραγωγηθεί από μικρή ηλικία.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το “Λόουλες” είναι το όνομα του πρώτου της συζύγου, Γκαρθ Λόουλες, τον οποίο παντρεύτηκε το 1988 κι απέκτησαν μία κόρη την ίδια χρονιά, αλλά χώρισαν το 1995.

Σήμερα είναι παντρεμένη με τον παραγωγό της “Ζήνα”, Ρομπ Τάπερτ, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της σειράς, παντρεύτηκαν το 1998 κι έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Το 1989 ανακηρύχθηκε “Μις Νέα Ζηλανδία” σε ηλικία μόλις 21 ετών κι έκτοτε εμφανιζόταν σε σειρές της χώρας της. Ωστόσο, το μεγάλο μπαμ για εκείνη έγινε το 1995 οπότε και εμφανίστηκε ως “Ζήνα” στη σειρά ¨”Ηρακλής”, η οποία γυριζόταν στη χώρα της.

Τα αρχικά σχέδια των παραγωγών ήταν η Ζήνα να πεθάνει μετά από τρία επεισόδια στην προσπάθειά της να καταστρέψει τον ημίθεο, αλλά η μεγάλη δημοτικότητα της ηθοποιού και η επιθυμία τους να δημιουργήσουν μία αδελφή- σειρά για να τονωθεί το franchise, τους οδήγησαν στην απόφαση να την κάνουν καλή και σύμμαχο του Ηρακλή, ώστε στη συνέχεια να παίξει στη δική της σειρά.

Η “Ζήνα” έκανε πρεμιέρα το 1995 και προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία σε περίπου 120 χώρες σημειώνοντας μεγάλες τηλεθεάσεις και ξεπερνώντας σε δημοτικότητα τον “Ηρακλή”.

Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για τη διφορούμενη σχέση της πριγκίπισσας του πολέμου με τη φίλη της, Γαβριέλλα, την οποία οι παραγωγοί επίτηδες άφησαν διφορούμενοι.

Το 2001 και μετά από έξι σεζόν και 134 επεισόδια η σειρά έριξε τίτλους τέλους κι έκτοτε οι φαν παρακαλούν για ταινία ή νέα επεισόδια. Τελικά, αυτό που ετοιμάζει το NBC προς μεγάλη απογοήτευση των Xenites είναι το reboot της σειράς με άλλη πρωταγωνίστρια.

Η Λόουλες δήλωσε πως κανένας δεν την έχει προσεγγίσει για τη νέα σειρά, αλλά δεν την πειράζει αφού της αρκεί να αναβιώσει το franchise ακόμα και με άλλη ηθοποιό επειδή πολύ απλά “του αξίζει”.

Τα δεκαπέντε χρόνια μετά το φινάλε της “Ζήνα” η ίδια έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεταινίες και σειρές, μεταξύ των οποίων “Battlestar Galactica”, “Spartacus” και “Ash vs. Evil Dead”, ενώ χάρη στο Netflix, έχει δηλώσει πως η “Ζήνα” κάνει δεύτερη καριέρα αφού παιδιά κι έφηβοι παρακολουθούν τη σειρά και την αναζητούν μέσω Διαδικτύου ή σε εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις.

Αν και η ίδια έχει δηλώσει πως σιχαινόταν το ξύλο και τις σκηνές δράσης στη “Ζήνα”, εμείς πειράζει που θέλουμε να ξαναφορέσει τη στολή έστω για ακόμα μία τελευταία φορά;