Δημήτρης Μηλιόγλου: «No1 η Ντορέττα μου - είμαστε μια γροθιά» [συνέντευξη]

24.02.2016
Η πρώτη που τον πίστεψε τηλεοπτικά ήταν η Ζήνα Κουτσελίνη το 2005. Ακολούθησαν ο Αlpha, το Αlter, η Τατιάνα Στεφανίδου και το «Νamaste» της Ναταλίας Γερμανού. Ο Δημήτρης Μηλιόγλου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα στα «Καλημερούδια» του ΜΕGΑ και μια από τις φράσεις που τον εκφράζουν είναι: «Το αύριο μπορεί να κρύβει και ευχάριστες εκπλήξεις!»

Ο συνεργάτης της Ντορέττας Παπαδημητρίου απάντησε σε μερικές ερωτήσεις του Life.gr για τη συμμετοχή τους στα Καλημερούδια, τη σχέση του με την τηλεπαρουσιάστρια και τον.... Άγιο Βαλεντίνο!

Τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός από τη λήξη της συνεργασίας σας, τι συνέβη με το NaMaSte; Πώς είναι η σχέση σας με τη Ναταλία Γερμανού;

Με το Namaste δε συνέβη κάτι που να γνωρίζω απόλυτα. Απλά ένα μεσημέρι μου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας... Τόσο απλά. Μάλλον σε καλό μου βγήκε όμως... Έτσι άνοιξε η πόρτα του MEGA, οπότε όλα καλά! Με τη Ναταλία δεν έχει τύχει να ξαναμιλήσουμε από τότε, χωρίς να σημαίνει κάτι βέβαια όλο αυτό... Δε με πήρε τηλέφωνο, δεν την πήρα, και απλά χαθήκαμε. Συμβαίνει νομίζω αρκετά συχνά.


Τα Καλημερούδια σημειώνουν ανοδικές τάσεις στην τηλεθέαση. Ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή σεζόν και πώς είναι η συνεργασία σας. Ετοιμάζετε αλλαγές στο προσεχές μέλλον;

Χαίρομαι που το λες αυτό γιατί υπάρχει αυτή η εντύπωση ότι η εκπομπή μένει στάσιμη. Όντως, βλέπουμε σιγά-σιγά κάτι καλύτερο να γίνεται. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως έχουμε χαλαρώσει... Δουλεύουμε πολύ και ψάχνουμε να βρούμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στις τηλεθεάσεις που θεωρούμε οτι μας αξίζουν.... Ο στόχος σίγουρα είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και στους αριθμούς, γιατί σαν εικόνα - θεματολογία και προσωπικότητες - νομίζω πως έτσι κι αλλιώς είμαστε αξιοπρεπείς, και για μένα προσωπικά αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε μέτρηση.

Δύο συνεχόμενες σεζόν συμμετέχετε σε εκπομπές που ανταγωνίζονται το βαρύ πυροβολικό του αντίπαλου καναλιού ("Ελένη", "Πρωινό"). Αυτό αποτελεί δημιουργική πρόκληση ή πονοκέφαλο;

Θα σου πω απόλυτα πρόκληση... Στην τηλεόραση, και σε αντίθεση με το ραδιόφωνο που μετράω σχεδόν 2 δεκαετίες παρουσίας, θεωρώ πως είμαι πρωτάκι... Είναι πολύ καλό για μένα που έχω μπει σε ομάδες που έχουν δύσκολους αντιπάλους, γιατί μόνο σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να αναπτυχθείς και να ψαχτείς τηλεοπτικά. Αν μου είχαν έρθει όλα εύκολα, ούτε θα τα είχα εκτιμήσει, ούτε θα είχα εξελιχθεί... Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και η πρόκληση, μόνο καλό μπορεί να μου κάνει.

Παρακολουθείτε σταθερά τις τηλεθεάσεις και σας επηρεάζουν τα νούμερα;

Τα νούμερα τα βλέπω καθημερινά... Με αφορούν γιατί με αυτά πορευόμαστε και καλώς ή κακώς, αυτά καθορίζουν την πορεία μας. Ευτυχώς όμως (και αυτό το έμαθα πέρσι στη συνεργασία μου με την Τατιάνα Στεφανίδου) δεν τα αφήνω να με ρίξουν όταν δεν είναι αυτά που θα ήθελα... Μπορώ να πω οτι μου δίνουν και το κίνητρο για ακόμα πιο μεγάλη προσπάθεια. Όλα όμως έχουν να κάνουν και με τον αρχηγό της ομάδας. Και στα "Καλημερούδια" τόσο η Ντορέττα όσο και η αρχισυνταξία δε μας έχουν αγχώσει λεπτό... Αντίθετα, το κλίμα που έχουν δημιουργήσει, είναι υπέροχο και μοναδικά δημιουργικό.

Πως ήταν η συνεργασία σας με την Τατιάνα Στεφανίδου; Τι κρατάτε από αυτήν την περίοδο της ζωής σας;

Η Τατιάνα ήταν αυτή που με ξαναέβγαλε στο "γυαλί" μετά από 7 χρόνια αποχής. Άρα...της οφείλω πολλά. Και δεν είναι μόνο οτι μου έδωσε βήμα, αλλά και απόλυτη ελευθερία και χώρο στον αέρα...κάτι που δεν κάνουν εύκολα οι κεντρικοί παρουσιαστές! Και βέβαια κρατάω και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι...

Έχετε συνεργαστεί με πολλές Ελληνίδες παρουσιάστριες - πείτε μας ένα Top 5!

Με όλες τις κυρίες που συνεργάστηκα, πέρασα καλά και από όλες κέρδισα κάτι. Τη δεδομένη στιγμή όμως δεν έχω ΤΟΡ 5, αλλά μόνο μία θέση, για τη Ντορέττα μου! Και αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί με το που έληξε η συνεργασία, μου με το EPSILON ήταν το πρώτο τηλέφωνο που "χτύπησε" και αυτό δεν το ξεχνάω, και δεύτερον γιατί είμαι 100% μέσα στην προσπάθεια που καταβάλλει για τα "Καλημερούδια", μαζί με όλα τα παιδιά! Είμαστε μια γροθιά και πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Μακάρι να μας δωθεί από τον κόσμο, η ευκαιρία που μας αξίζει σε αυτή την εκπομπή.

Τι εκπομπή θα σας άρεσε να αναλαμβάνατε ως κεντρικός παρουσιαστής - ίσως ένα τηλεπαιχνίδι;

Έχετε πέσει μέσα! Τηλεπαιχνίδι! Μάλιστα πέρσι που ήμουν στο STAR με είχαν φωνάξει για δοκιμαστικό για τον "Τροχό της τύχης". Είχα στεναχωρηθεί που δεν επιλέχθηκα τότε, αλλά χαλάλι στον Πέτρο που κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά εκεί.

Συμμετέχετε σε μια εκπομπή υψηλών απαιτήσεων - πόσος ελεύθερος χρόνος σας μένει και πώς τον αξιοποιείτε; Τι παρακολουθείτε στην τηλεόραση;

Η μέρα μου ξεκινάει στις 5.00 τα ξημερώματα, για να είμαι έτοιμος για τη ραδιοφωνική μου εκπομπή, το "HiT Wake Up" στον HiT 88.9 μαζί με τη Μαρία Κωνσταντάκη. Στο "καπάκι", τρέχω Παιανία για τα "Καλημερούδια" και μετά λίγο γυμανστήριο, άρα ξεμπερδεύω κοντά στις 18.00... Μιλάμε για 13-14 ώρες στο πόδι, άρα καταλαβαίνετε πως Δευτέρα - Παρασκευή, τουλάχιστον δεν υπάρχει χρόνος. ΣΚ φροντίζω να μην κάθομαι μεσα για να δω και τους δικούς ανθρώπους λίγο... Τηλεόραση θα δω αργά το βράδυ λίγο πριν κοιμηθώ. Κυρίως σειρές που λατρεύω και οπωσδήποτε το "Celebrity Game Night" στο MEGA με τη Σμαράγδα Καρύδη που θεωρώ ό,τι πιο feel good έχει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Τηλεόραση.

Έχετε δηλώσει ότι στην ερωτική σας ζωή πέφτετε με τα μούτρα ... Πώς γιορτάσατε τη γιορτή του... Αγίου Βαλεντίνου φέτος;

Πολύ όμορφα και πολύ ήρεμα. Θεωρώ οτι η προσωπική ζωή πρέπει να σε χαλαρώνει από τη δύσκολη καθημερινότητα, και μετά από πολύ καιρό, είμαι σε μια τέτοια όμορφη και χαλαρή φάση συναισθηματικά.

Έχετε κάνει συζητήσεις για την επόμενη σεζόν;

Όχι ακόμα. Για την ώρα οι συζητήσεις αφορούν στο πώς θα κάνουμε τα "Καλημερούδια" μας όσο πιο καλά γίνεται.

Από τους: Χριστίνα Τσατσαράγκου, Νικόλας Εμμανουήλ