Δεν άντεξε το PLAYBOY χωρίς γυμνό - 30 αξέχαστα εξώφυλλα [photos]

15.02.2017
Μόλις ένα χρόνο άντεξε το Playboy χωρίς γυμνές φωτογραφίες και εξώφυλλα. Οι θιασώτες του πιο διάσημου ανδρικού περιοδικού στον πλανήτη χαίρονται και αγαλιάζουν. Το Playboy επανέρχεται δριμύτερο.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του Baywatch, Πάμελα Άντερσον ήταν το τελευταίο γυμνό μοντέλο που φιλοξένησε το περιοδικό στην έκδοση του Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016.

Το ιστορικό περιοδικό, που ιδρύθηκε το 1953, αποφάσισε να σταματήσει να δημοσιεύει σέξι-γυμνές φωτογραφίες μοντέλων, λέγοντας ότι είναι πλέον εκτός μόδας εξαιτίας της πληθώρας ελεύθερου πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Η κυκλοφορία του Playboy έπεσε από περίπου 5,6 εκατομμύρια το 1975 σε σχεδόν 800.000 τα τελευταία χρόνια και το περιοδικό είχε δεχτεί πιέσεις από γυναίκες να σταματήσει την πρακτική που για πολλούς ήταν υποτιμητική και προσβλητική.

Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση, στην οποία είχε αντικαταστήσει τις φωτογραφίες ολόγυμνων γυναικών με πιο φυσικές, σέξι πόζες γυναικών με αποκαλυπτικά ρούχα. Στο νέο περιοδικό δόθηκε έμφαση στο περιεχόμενο και στην ποιότητα του, στην ερευνητική δημοσιογραφία και στις συνεντεύξεις.

Ήταν μια αλλαγή που κράτησε ελάχιστα. Το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου με playmate την Elizabeth Elam θέλει να γράψει ξανά ιστορία με το σλόγκαν Naked is Normal.

Σε μια πορεία 63 ολόκληρων ετών, το περιοδικό έχει φιλοξενήσει κάποιες από τις πιο σέξι καλλονές, τραγουδίστριες, τηλεπερσόνες μοντέλα και γυναικεία είδωλα, όπως την πρωταγωνίστρια του Baywatch, Πάμελα Άντερσον, την Κέιτ Μος, την Μέριλιν Μονρόε, την Ντόλι Πάρτον, την Μπριζίτ Μπαρντό και τη Μαντόνα.

Εμείς διαλέξαμε 30 εμβληματικά εξώφυλλα του Playboy που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!