Δεν φαντάζεσαι ποια είναι η νονά της Κοραλίας Καράντη

02.10.2015
Η Κοραλία Καράντη με αφορμή τη φετινή μεγάλη επιστροφή της στη μικρή οθόνη και στο πολύ επιτυχημένο «Μπρούσκο» έδωσε μία συνολική συνέντευξη όπου μίλησε για όλα. Αυτό που ωστόσο μας δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν το γεγονός ότι αποκάλυψε ποια ήταν η γυναίκα που τη βάφτισε.

Η νονά της ήταν μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς, μία γυναίκα που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στο Ελληνικό θέατρο.

Ο λόγος για την Ελλη Λαμπέτη, για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Η Έλλη Λαμπέτη ήταν μαγικό πλάσμα. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που δε συναντάει κανείς εύκολα δύο φορές στη ζωή του. Όταν την παρακολουθούσες να παίζει, ήθελες να έχεις περισσότερα αυτιά για να ακούς και περισσότερα μάτια για να βλέπεις. Ήταν πολύ γοητευτικός άνθρωπος κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη σκηνή, αλλά και για την προσωπική επαφή που μπορεί να είχε κάποιος μαζί της. Ακόμα και ο τρόπος που μιλούσε, ή που απλώς υπήρχε στον χώρο, σε μάγευε. Δε μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Στεκόσουν απλώς και τη χάζευες», είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ΟΚ!.

Όσο για το αν την είδε ως ηθοποιο; «Στο θέατρο δεν πρόλαβε να με δει, γιατί, όταν βγήκα εγώ, είχε ήδη αρρωστήσει και λίγο μετά έφυγε από τη ζωή. Με είχε δει στην τηλεόραση. Το “Φως του Αυγερινού”, η πρώτη μου τηλεοπτική συμμετοχή, προβλήθηκε το 1981. Για να καταλάβεις, ούτε όταν πήρα την απόφαση να πάω στη δραματική σχολή της είπα τίποτα. Μου φαινόταν σχεδόν ύβρις εγώ το κοριτσάκι να πω σε αυτή τη θεά ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Παρόλο λοιπόν που τα κομμάτια που ερμήνευσα στις εισαγωγικές εξετάσεις τα είχε επιλέξει ο Μάριος Πλωρίτης, πρώην άντρας της, η νονά μου το έμαθε πολύ αργότερα», σημείωσε.