Θα με ενδιέφερε να δοκιμαστώ σε πρωινό...

02.06.2015
Κάνει ραδιόφωνο, περιγράφει αγώνες ποδοσφαίρου, πυγμαχίας, kick boxing, ενώ είναι οικοδεσπότης σε events μαχητικών αθλημάτων. Ο παρουσιαστής του «Τροχού της τύχης» μιλά για τα... πολλά του πρόσωπα και δηλώνει: «Οταν μου πρότειναν να παρουσιάσω το παιχνίδι νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα»

Πώς ήρθε η πρόταση για να παρουσιάσεις τον «Τροχό»;

Με ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, το οποίο δεν πίστεψα γιατί στη ραδιοφωνική μου εκπομπή κάνω φάρσες και έτσι θεώρησα ότι κάνουν και σε μένα. Απάντησα: «Δεν είμαι ο Πολυχρονίου» και το έκλεισα. Με ξαναπήραν και την επόμενη μέρα, πήγα κατευθείαν από το αεροδρόμιο για δοκιμαστικό. Μέσα σε πέντε λεπτά είχαν γίνει τα πάντα. Με είχε προτείνει ένας ηχολήπτης γνωρίζοντας πως είμαι «ψυχασθενής» (γέλια).

Το κανάλια αλλά και το κοινό έχουν σχέση αγάπης - μίσους με τα τηλεπαιχνίδια. Κόβονται για κάποια χρόνια και μετά επιστρέφουν όλα μαζί...

Εμένα με ενδιαφέρει που το STAR προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση. Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και 50 οικογένειες που ταΐζει το παιχνίδι. Είχα άγχος μήπως δεν πάει καλά και πάρω και άλλους ανθρώπους στον λαιμό μου.

Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία του παιχνιδιού, την τηλεθέαση;

Εγώ τα νούμερα δεν τα ρωτάω. Μου αρκεί που όταν μιλάω με τους υπεύθυνους μού λένε «πάμε καλά».

Σε ενοχλούν οι συγκρίσεις με τον Πολυχρονίου;

Εγινε πριν βγει το παιχνίδι στον «αέρα». Μετά όλο αυτό σταμάτησε. Δεν μπορώ να φτάσω τον Πολυχρονίου αν δεν διανύσω πολλά τηλεοπτικά χιλιόμετρα. Τα κοινά που έχουμε είναι ότι προερχόμαστε και οι δύο από το αθλητικό ρεπορτάζ, μιλάμε ακατάπαυστα και έχουμε έντονη κοινωνικότητα.

Σου έδωσε συμβουλές;

Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, του ζήτησα την ευχή του. Με ρώτησε «από πού γνωριζόμαστε;» και του απάντησα «από τις χιλιάδες ώρες που σε έχω ακούσει στο ραδιόφωνο και από τα τηλεφωνήματα που έχω κάνει σε εσένα και στους συνεργάτες σου σαν πιτσιρικάς που άκουγα μανιωδώς country μουσική». Στο τηλέφωνο λοιπόν μου είπε: «Σε βλέπω στο OTE TV, είσαι σπιντάτος, δεν σε φοβάμαι, έχεις την ευχή μου».

Περιγραφή ποδοσφαίρου, αγώνων πυγμαχίας, kick boxing, οικοδεσπότης σε πολλά events μαχητικών αθλημάτων. Η εμπειρία σου αυτή σε βοήθησε στον «Τροχό»;

Μιλάω ασύστολα στο ραδιόφωνο από το 1996. Με βοήθησε στο να έχω την ανάλογη αντιμετώπιση στον κάθε παίκτη που βρίσκεται απέναντί μου. Το ρεκόρ που κατέχει ο Αλιάγας με 48 ώρες live στο ραδιόφωνο πιστεύω πως μπορώ να το καταρρίψω χωρίς μουσική και διαφημιστικό διάλειμμα. Το τηλεοπτικό στήσιμο τώρα το μαθαίνω, αν και ξεκίνησα στην τηλεόραση το 2000.

Ποια περιγραφή αγώνα μέχρι σήμερα έκανε την αδρεναλίνη σου να χτυπήσει κόκκινο;

Με συγκλόνισε ένας αγώνας της ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια που έχασε στις Βρυξέλλες την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Οταν τελείωσε έκλαιγα, παρότι είμαι Παοκτζής. Πολύ χαρούμενη στιγμή ήταν όχι στο ποδόσφαιρο. Στους Ολυμπιακούς του 2004 περιέγραφα αγώνες κατάδυσης. Δεν γνώριζα ούτε τον Μπίμη ούτε τον Συρανίδη. Τελικά πήραν χρυσό μετάλλιο και έγινε πανζουρλισμός. Ούρλιαξα όσο δεν το έχω κάνει ποτέ στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βρώμικο;

Αυτήν τη στιγμή στο γήπεδο πάνε 15.000. Πριν από 20 χρόνια πήγαιναν 300.000. Δεν σταμάτησε ο κόσμος τυχαία να πηγαίνει στο γήπεδο.

Με την περιγραφή αγώνων kickboxing πώς ασχολήθηκες;

Από μικρός λάτρευα την πυγμαχία και το kickboxing. Κάποια στιγμή διαπίστωσα πως υπάρχει δημοσιογραφικό κενό στον χώρο αυτόν και αποφάσισα να ασχοληθώ. Ανοιξα ένα site, είχε τεράστια απήχηση. Μετά από οκτώ χρόνια έκλεισε φέτος, γιατί ο γιος μου Καθαρά Δευτέρα και ενώ έγραφα για αγώνες box με ρώτησε το απόγευμα «ούτε φέτος θα πετάξουμε αετό;»

Πλέον πέρασες και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Αν κληθείς να επιλέξεις μεταξύ αυτού και αθλητικού ρεπορτάζ, περιγραφής αγώνων κ.τ.λ., ποια θα είναι η επιλογή σου;

Συμβαίνει ήδη. Ο «Τροχός» θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν και μου ζητήθηκε να αφοσιωθώ σε αυτό.

Ισχύει ότι θα γίνουν και special επεισόδια με επώνυμους παίκτες;

Ναι, και ίσως ένα επεισόδιο φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα το δούμε και φέτος προς το τέλος της σεζόν.

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση;

Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Πέρσι ήθελα να κάνω κάτι ταξιδιωτικό.

Πρωινό θα έκανες;

Τώρα νομίζω όχι. Στο μέλλον θα μ' ενδιέφερε να το δοκιμάσω.

Η καθημερινότητά σου πώς είναι;

Ξυπνάω στις 6 το πρωί. Πηγαίνω στον Sport fm και κάνω με τον Μάνο Σπανόπουλο τους «Καμένους στο ζέσταμα» για 15η σεζόν. Το μετά ποικίλλει.

Το κόστος στην προσωπική ζωή;

Ενα διαζύγιο στην ηλικία των 34 δεν είναι λίγο. Εκανα συνειδητά οικογένεια, όμως ακόμη και όταν απέκτησα παιδιά, συνέχισα να δουλεύω πολύ. Πάνω στη δουλειά ξέχασα να θυμάμαι τη γυναίκα μου, τα παιδιά. Απομακρύνθηκα λοιπόν από τη σύζυγο και χάσαμε όσα είχαμε πριν παντρευτούμε. Το να φέρνεις χρήματα σε ένα σπίτι δεν είναι πανάκεια... Δεν μαλώσαμε ποτέ και σήμερα έχουμε φανταστική σχέση. Το ίδιο ισχύει και για την τωρινή σύντροφό μου.

Ενας δεύτερος γάμος είναι στα σχέδιά σου;

Είναι κάτι το απαγορευμένο στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή.

  • «Με την Τζούλια έχουμε άψογη συνεργασία», λέει ο Πέτρος Πολυχρονίδης, που δεν δίνει σημασία σε όσα λέγονται για την αναγκαιότητα της παρουσίας της: «Το κόνσεπτ του Τροχού είναι τέτοιο που η παρουσία της είναι απαραίτητη».

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ