Παρότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν την ευχέρεια να σας τρίψουν κάθε είδους τυρί, μπορεί να βρεθείτε στην ανα΄γκη να τρίψετε μόνη σας ένα κομμάτι τυρί για κάτι... έκτακτο.
Τα σκληρά τυριά όπως το κεφαλοτύρι ή η γραβιέρα τρίβονται εύκολα και απλά.
Τι γίνεται όμως αν θέλετε να τρίψετε μοτσαρέλα, μια μαλακή γραβιέρα ή κάποιο παρόμοιο μαλακό τυρί; Το βούτυρο που περιέχουν και τα κάνει μαλακά μόλις τα ακουμπήσετε με το χέρι και αρχίσετε να τα τρίβετε σας μένουν στο χέρι.
Εκεί είναι και το μυστικό κόλπο για να τα τρίψετε: να σκληρύνει το βούτυρο. Πώς; Βάλτε το κομμάτι του τυριού που θα τρίψετε μισή ώρα στην κατάψυξη να «δέσει». Όταν δοκιμάσετε να το τρίψετε θα δείτε ότι θα είναι παιχνιδάκι!