Μακρυπούλια στα όρια: «Μου έχουν συμπεριφερθεί άσχημα, ήμουν ένα ράκος»

09.03.2015
Η Ζέτα Μακρυπούλια που πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην παράσταση «Ήρθες και θα μείνεις» μίλησε στο περιοδικό People για τις δυσκολίες που βίωσε στις συνεργασίες της, για τα θέματα που την έφτασαν στα όριά της και για το γεγονός ότι από μικρή σκεφτόταν να κάνει οικογένεια και ότι αν ήθελε θα την είχε ήδη κάνει.

Διάβασε κάποια αποσπάσματα από το περιοδικό People:

Για το γεγονός ότι ήταν ένα ντροπαλό παιδί και η υποκριτική τη βοήθησε είπε:

«Η μαμά μου με είχε παρακινήσει να κάνω αυτή τη δουλειά χωρίς όμως και αυτή να έχει στο νου της πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Έτυχε όλο αυτό να συμπίπτει με αυτό που ήθελα να κάνω μετά το σχολείο, να πάω δηλαδή σε δραματική σχολή. Το ότι ήμουν μικρή με βοήθησε να ξεπεράσω κάποιες αναστολές και ντροπές που είχα – ήμουν ένα πολύ κλειστό και αθόρυβο παιδί. Δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να έχω τρελά όνειρα. Τα πράγματα ήρθαν σιγά – σιγά στη ζωή μου.

Για τις δυσκολίες στη δουλειά αποκάλυψε:

«Αλλά ναι, είχα απελπιστεί, έλεγα ότι δεν θα κάνω ποτέ τίποτα. Αλλά δεν έκανα και κάτι για αυτό, παρά μόνο αυτό ήξερα: να κλείνομαι στον εαυτό μου και να στεναχωριέμαι. Είχα βέβαια μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάτι μπορεί να γίνει. Είχα πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις και έχω υπάρξει σε δουλειές που δεν ήθελα να είμαι καλλιτεχνικά, δεν ήταν αυτό που ονειρευόμουν αλλά έπρεπε από κάπου να ξεκινήσω και αυτό με καταπίεζε πάρα πολύ. Έχω δουλέψει με ανθρώπους που μου έχουν συμπεριφερθεί άσχημα, προσβλητικά, κι εγώ ήμουν μικρή, δεν έλεγα τίποτα και όλα τα ανεχόμουν. Μετά γυρνούσα σπίτι μου και ήμουν ράκος. Για παράδειγμα είχα δουλέψει σε ένα σίριαλ με κάποιον που μου δημιουργούσε τέτοια προβλήματα ώστε έφτασα στο σημείο να πω στον παραγωγό: "μπορείτε σας παρακαλώ να κάνετε κάτι και να πεθάνει η ηρωίδα που υποδύομαι;" Είχα φτάσει στο όριό μου. Έλεγα πως δεν αντέχω να δουλεύω ατελείωτα 12ωρα με έναν άνθρωπο που έβλεπα ότι δεν ήθελε να δουλέψουμε μαζί».


Τώρα που έχεις φτιάξει το δικό σου όνομα πια, έχεις μάθει και να διαπραγματεύεσαι στις δουλειές;

Όχι αλλά έχω κάνει κάποιες προόδους. Στον οικονομικό τομέα έχω κάνει λάθη γιατί άμα με πιάσουν στο φιλότιμο με τουμπάρουν εύκολα. Και αυτοί που ασχολιούνται με τα οικονομικά στα κανάλια είναι έξυπνοι άνθρωποι, καταλαβαίνουν τις αδυναμίες του άλλου. Κι επειδή εγώ ήθελα να έχω φιλικές σχέσεις για να βγαίνει μια δουλειά καλά, έλεγα δεν πειράζει αν δεν πάρω τόσα θα πάρω λιγότερα . Τώρα βέβαια με την τωρινή εμπειρία σου λέω ότι αυτό ήταν λάθος.

Ισχύει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος σου στο Mega;

Όχι. Επίσημα δεν έχουμε πει ότι σταματάμε τις σχέσεις μας αλλά δεν είμαστε και δεσμευμένοι.
Είναι από τις περιπτώσεις που άλλα που περίμενες να δεις και άλλα έγιναν τελικά;
Όχι γιατί δεν είμαι 13 χρονών ούτε περιμένω παραπάνω πράγματα. Ξέρω σε ποια χρονική εποχή έγινε αυτή η μετάβασή μου και ούτε πιστεύω ότι ο κόσμος προσπαθεί να μου τη φέρει με κάποιο τρόπο. Όταν το Mega με πλησίασε είδα ανθρώπους που ήθελαν να είμαι στο κανάλι τους και για αυτό είπα ναι. Το ότι μπορεί κάποια πράγματα να μην έγιναν όπως τα φανταζόμασταν εκεί εμπλέκονται πολλά πράγματα, αλλά όχι κάποιος δόλος για να μου βάλουν τρικλοποδιά.

Τότε γιατί δεν έκανες το I love my country που σου πρότειναν από το Mega;

Αυτή πρόταση είναι η δεύτερη φορά που μου γίνεται – παλιότερα μου είχε γίνει από άλλο κανάλι. Έχει ενδιαφέρον και θα στηριχθεί από μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά όταν τα έβαλα κάτω, σκέφτηκα, ότι κάποιο λόγο είχα όταν είχα πει το πρώτο όχι, και θεωρώ ότι υπάρχουν παραπλήσια πρότζεκτ αυτή τη στιγμή. Εξήγησα λοιπόν στο Mega τους λόγους και μιλήσαμε για το μέλλον. Δεν υπάρχει βιασύνη από εμένα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή τη σχέση.

Ισχύει ότι σου έγινε φέτος η πρόταση να παρουσιάσεις τη Eurovision;

Ισχύει και ο λόγος που αρνήθηκα είναι γιατί όταν το έκανα τη γεύθηκα στο 100% μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ήταν κάτι που το στήσαμε από την αρχή οι δυο μας- σχεδόν δεν κοιμόμασταν για να πραγματοποιηθεί. Το διασκέδασα τόσο πολύ, που για μένα όταν γίνονται κάποια πράγματα τόσο ωραία δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Αν ήθελα να είμαι στην τηλεόραση πάση θυσία πολύ πιθανό να έλεγα ναι. Αλλά να το ξανακάνω με διαφορετικές συνθήκες και χωρίς τον Γιώργο δε μου λέει κάτι.


Μέσα σε όλα η Ζέτα Μακρυπούλια μίλησε και για λάθος επιλογές...

Έχω κάνει λάθος επιλογές και αν γύριζα πίσω το χρόνο με αυτή την εμπειρία που έχω τώρα, ναι, θα έκανα άλλες. Αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί είναι μια αλυσίδα της προσωπικής μου ζωής και ξέρω ότι χάρη σε κάποιες προσωπικές επιλογές εξελίχθηκα έτσι όπως είμαι σήμερα.