Τον χειρότερο εφιάλτη του ζει ξανά ο Άστον Κούτσερ

23.01.2015
Δραματικές στιγμές περνάει ο διάσημος ηθοποιός Άστον Κούτσερ (Ashton Kutcher) που μετά από χρόνια θα ξαναζήσει καρέ-καρέ τον αποτρόπαιο θάνατο της τότε συντρόφου του Άσλεϊ Έλεριν, που δολοφονήθηκε από serial killer με 47 μαχαιριές μέσα στη ντουζιέρα του σπιτιού της, πριν από 14 χρόνια.

Ο ηθοποιός καλείται να καταθέσει εναντίον του Μάικλ Τόμας Γκαργκιούλο (Michael Thomas Gargiulo) που κατηγορείται για τη δολοφονία τριών γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και της τότε αγαπημένης του Άστον Κούτσερ (Ashton Kutcher), της 22χρονης Άσλεϊ Έλεριν (Ashley Ellerin), που στις 21 Φεβρουαρίου 2001 δέχτηκε επίθεση με 47 μαχαιριές μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της. Η άτυχη κοπέλα έμενε στην ίδια γειτονιά και τετράγωνο με το δολοφόνο της, στο Λος Άνζελες.

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, έγγραφα της δικογραφίας προκαλούν φρίκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο θάνατος της κοπέλας επήλθε βίαια αφού ο θύτης σχεδόν την αποκεφάλισε ενώ αφότου δολοφονήθηκε, το πτώμα βρέθηκε σε στάση "σεξουαλικού εξευτελισμού" όπως αναφέρεται, κάτι που δείχνει πως η άτυχη κοπέλα δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση.

Το επόμενο θύμα του Γκαργκιούλο - ψυκτικού στο επάγγελμα - υπήρξε η Μαρία Μπρούνο (Maria Bruno) που ζούσε σε ακόμη πιο κοντινή απόσταση από τον σίριαλ Κίλερ, στο Μοντερει Πάρκ της Καλιφόρνια, όταν φονεύθηκε, την 1η Δεκεμβρίου του 2005.

Ο Γκαργκιούλο κυριολεκτικά κατακρεούργησε το σώμα της - μαχαιρώνοντας την πολλές φορές, κόβοντας το λαιμό της και τεμαχίζοντας το στήθος της, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο κατήγορος έχει γνωμοδοτήσει σχετικά με την ψυχική κατάσταση του θύτη, αποκαλώντας τον κατα συρροήν ψυχωτικό δολοφόνο με σεξουαλικά κίνητρα, που έχει μανία με την κατά συρροήν σφαγή όμορφων γυναικών αντλώντας από αυτό σεξουαλική ευχαρίστηση, τόσο από την υποταγή των θυμάτων του όσο κι από το βασανισμό και τη δολοφονία τους.

Ο 37χρονος σίριαλ Κίλερ, συνελήφθη το 2008, μετά από ταυτοποίηση DNA που ελήφθη από το διαμέρισμα της Μισέλ Μέρφι (Michelle Murphy), στη Σάντα Μόνικα που επίσης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους κι επέζησε.

Το τρίτο θύμα του φερόμενου ως δολοφόνου ήταν μαθήτρια γυμνασίου τότε Τρίσια Πακάτσιο, που είχε φονευθεί το 1993, στα προάστια του Σικάγο, όπου ζούσε τότε ο κατά συρροήν δολοφόνος.

Η κατάθεση του Κούτσερ

Ο Κούτσερ θα κληθεί να καταθέσει εντός των προσεχών μηνών ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα είδε. Ο 36χρονος ηθοποιός σπάνια μιλά για τον θάνατο της Έλεριν, ωστόσο από τη γραπτή του κατάθεση στην αστυνομία αποκαλύπτονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες όσων είδε τη νύχτα του φόνου.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2001, ο Κούτσερ έλαβε μια κλήση από την Έλεριν, επίδοξο μοντέλο που είχε εργαστεί κι ως στριπτιζέζ στο Λας Βέγκας, για να συνατηθούν, όμως αυτός δεν μπορούσε. Ετσι, η Έλεριν πέρασε την ημέρα με τον πατέρα της βάφοντας το διαμέρισμά της και κάνοντας επισκευές. Στη συνέχεια πήγε τον πατέρα της στο αεροδρόμιο κι επέστρεψε. Κάλεσε τον θυρωρό Μαρκ Ντέρμπιν στο διαμέρισμά της και του ζήτσε να της βάψει το ταβάνι και να τη βοηθήσει να μετακινήσουν κάποια έπιπλα ενώ λίγο αργότερα οι δυό τους έκαναν σεξ. Όπως μάλιστα είχε καταθέσει ο ίδιος, εκείνη την περίοδο υπήρχε μια ερωτική σχέση σε εξέλιξη μεταξύ τους.

Μόλις ο Ντέρμπιν έφυγε, η κοπέλα τηλεφώνησε τον Κούτσερ ζητώντας του να πάει μαζί του σε φιλικό σπίτι για να παρακολουθήσουν τα Γκράμι. Κι ενώ αρχικά ο Κούτσερ είχε αρνηθεί, στο μεσοδιάστημα αποφάσισε να πάει από το σπίτι της και να την πάρει. Ο Κούτσερ είπε αργότερα στην αστυνομία πως είχε καλέσει την Έλεριν δύο φορές εκείνο το βράδυ κι αυτή δεν απαντούσε. Στις 22.45 το βράδυ, ο ηθοποιός πήγε μέχρι το διαμερισμά της για να τα ξαναβρούν θεωρώντας πως δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του επειδή είχε παρεξηγηθεί από την άρνησή του να τον συνοδέψει. Όπως έχει πει ο ίδιος στην κατάθεσή του, φτάνοντας στο σπίτι βρήκε τα φώτα ανοιχτά και το αμάξι της γυναίκας σταθμευμένο έξω. Χτύπησε την πόρτα κι άρχισε να την φωνάζει χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Έτσι κοίταξε μέσα από το παράθυρο κι είδε το αίμα στο πάτωμα, το οποίο αρχικά θεώρησε πως ήταν κόκκινο κρασί που είχε χυθεί. Πιστεύοντας πως η κοπέλα του είχε θυμώσει γ΄αυτό και δεν αποκρινόταν ο ίδιος αποχώρησε. Η Έλεριν ήταν νεκρή πίσω από το παράθυρο εκτός οπτικού του πεδίου γι΄αυτό δεν την είδε. Το πτώμα βρέθηκε από τον συγκάτοικό της Τζάστιν Πίτερσον.

Η κατάθεση του Κούτσερ θα είναι κρίσιμη για να μπορέσει να αποδειχτεί η ώρα θανάτου της. Ο φερόμενος ως δολοφόνος της, γνώριζε την Έλεριν καθώς όπως έχουν καταθέσει άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίδια και είχε προσφερθεί να φτιάξει τον κλιματισμό στο σπίτι της.

Πηγή: Daily Mail
Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα