Τεμπέληδες είπε τους Έλληνες ο Μακρόπουλος σε αλβανικό κανάλι [vds]

22.01.2015
Συνέντευξη σε αλβανικό κανάλι έδωσε ο λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος και οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μακρόπουλος αποκάλεσε τους Έλληνες ... τεμπέληδες, με το καφεδάκι τους, το φραπεδάκι τους και τίποτα άλλο.

Ο Μακρόπουλος, αφού μίλησε για τη δουλειά του και προβλήθηκαν και βιντεοκλίπ των τραγουδιών του, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Νίκος Μακρόπουλος ρωτήθηκε από τον Αλβανό παρουσιαστή αν η Ελλάδα έχει ακόμα ανάγκη τους Αλβανούς ή αν θα έπρεπε εκείνοι να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους, αφού τώρα υπάρχει μεγάλη κρίση:

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τους Αλβανούς. Οι Αλβανοί είναι ενσωματωμένοι με μας. Τα παιδιά των Αλβανών που μένουν στην Ελλάδα πάνε στα ελληνικά σχολεία, μιλάνε την ελληνική γλώσσα, είναι ένα με μας. Παντρεύονται με Έλληνες πλέον. Η επόμενη γενιά θα είναι ένα. Εξάλλου οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και αν θα φύγουν οι Αλβανοί πίσω, εγώ δεν θα βρω να πω(...)», είπε ο Μακρόπουλος και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Το καφεδάκι, το φραπεδάκι και τίποτα άλλο... Μα γι αυτό και την πληρώσαμε».

Το βίντεο από τη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής του Μακρόπουλου, απλός κόσμος και ραδιοφωνικοί παραγωγοί τού ασκούν σκληρή κριτική.